Ion Ţiriac, printre zeii tenisului

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Până ieri, Ilie Năstase era singurul român care se putea lăuda cu titlul de legendă a tenisului mondial. De-a lungul anilor, doar 224 de persoane din 19 ţări se bucuraseră de privilegiul de a intra în Hall of Fame.

Ion Ţiriac s-a alăturat acestui grup select, în cadrul unui eveniment care a avut loc aseară la Newport, în Statele Unite. Omului de afaceri român i s-au recunoscut astfel atât meritele sportive, cât şi contribuţia adusă ulterior pentru dezvoltarea tenisului. Fostul partener de dublu al lui Ilie Năstase are în palmares un titlu de Mare Şlem (Roland Garros, în 1970, alături de "Nasty"), dar şi-a făcut cu adevărat un nume după ce a renunţat la cariera sportivă.

Astfel, Ţiriac a devenit antrenor şi manager al unor jucători celebri precum Guillermo Villas, Goran Ivanisevic şi Boris Becker. De asemenea, s-a implicat activ în promovarea jucătorilor şi dezvoltarea competiţiilor, în prezent fiind directorul turneului de Masters de la Madrid, unul dintre cele mai puternice din circuit. Pe lângă ceremonia grandioasă de la Bill Talbert Stadium Court din Newport, s-a organizat şi o expoziţie în cadrul muzeului Hall of Fame, unde au fost prezentate vieţile şi carierele celor care au primit înalta distincţie.

simeon stalpnicul png

Alături de Ion Ţiriac, în Panteonul tenisului mondial au mai intrat ieri elveţianca Martina Hingis, fost număr unu mondial, marea jucătoare australiană Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell. Ca şi Ţiriac, ultimii doi au fost incluşi în Hall of Fame la categoria "Contributor".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net