Euro 2016 / Cu cine am juca în optimi?

Ultima actualizare:

    Locul 2 în grupa A i-ar oferi României  un culoar favorabil  spre sferturile de finală la Euro 2016
Locul 2 în grupa A i-ar oferi României un culoar favorabil spre sferturile de finală la Euro 2016

Privind tabloul din faza eliminatorie a competiţiei din Franţa, miza ocupării poziţiei secunde în grupa noastră este enormă. Astfel, echipa clasată în spatele Franţei poate spera la un adversar accesibil în optimi, în timp ce naţionala de pe locul trei va întâlni, cel mai probabil, una dintre marile favorite ale turneului.

Locul 2: jucăm cu Polonia. A doua clasată în Grupa A se va întâlni cu echipa care va ocupa locul al doilea în Grupa C, una dominată de Germania. În absenţa unei mari surprize în ultima rundă (nemţii să se încurce de Irlanda de Nord), atunci România va juca în optimi contra Poloniei, la Saint-Etienne, de la ora 16.00, întâlnire programată la 25 iunie. România – Polonia e un meci de la care putem spera chiar la o calificare în primele opt naţionale ale Europei.

Locul 3: jucăm cu Germania sau Anglia. Dacă România se va califica în optimi de pe locul al treilea, atunci tricolorii trebuie să se aştepte la o optime infernală. În funcţie şi de celelalte echipe care vor merge mai departe de pe locul 3, naţionala lui Iordănescu poate fi aruncată în calea câştigătoarei Grupei B sau a câştigătoarei Grupei C. La cum arată clasamentele în prezent, vom avea un România – Anglia (25 iunie, ora 19.00, pe Parc des Princes din Paris) sau un România – Germania (26 iunie, ora 19.00, la Lille).

Există şi scenarii optimiste, dar puţin probabile, în care grupele B sau C ar fi câştigate de alte echipe, precum Slovacia sau Ţara Galilor, respectiv Polonia sau Irlanda de Nord. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net