Adrian Mutu visează să fie selecţionerul "tricolorilor"

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu a jucat  ultima dată titular  la naţionala în 2012,  în meciul terminat la  egalitate în Ungaria în  preliminariile CMFOTO: AFP
Adrian Mutu a jucat ultima dată titular la naţionala în 2012, în meciul terminat la egalitate în Ungaria în preliminariile CMFOTO: AFP

Adi Mutu, 37 de ani, îşi va relansa cariera în India, campionatul fiind programat să înceapă în octombrie şi să se finalizeze în decembrie. Aici speră să fie remarcat şi să revină în lotul României, după care are în plan să studieze pentru a deveni tehnician şi-n câţiva ani să ajungă pe postul de acum al lui Iordănescu.

“Briliantul” nu a mai jucat un meci oficial din septembrie anul trecut, de când era la Petrolul, şi nişte neînţelegeri în acte au făcut să nu poată evolua nici la FC Pune, echipă ce l-a achiziţionat după despărţirea de ploieşteni. Chiar şi aşa, el a fost contactat de Anghel Iordănescu şi asigurat că are loc la prima reprezentativă, condiţia fiind să înceapă să activeze, ceea ce se va întâmpla de luna viitoare. 

Dacă va avea o prestaţie bună în India, atacantul va îmbrăca din nou tricoul naţionalei şi va avea şansa să fie cel mai bun marcator din istorie, record ce-l împarte acum cu Hagi, ambii cu câte 35 de goluri. “Eu cu nea Puiu Iordănescu m-am înţeles extraordinar când am colaborat la echipa naţională. E un antrenor foarte bun şi un om sensibil. Anul trecut chiar m-a sunat şi mi-a zis: «Apucă-te să joci, că te chem!». I-am răspuns că pentru moment, nu, dar dacă voi avea pregătirea şi forma necesară pentru a duce un meci a la Mutu, voi accepta. Altfel nu are rost să mă prezint şi în loc să aduc un plus, să dăunez”, a povestit atacantul la Dolce Sport. 

Vrea să bată recordul de goluri al lui Hagi

Oricum, “vârful” e sigur că România se va califica la Campionatul European din Franţa şi crede că şi prezenţa la Mondialul din 2018 nu e greu de obţinut. Mutu nu ştie concret ce va face de la anul, dacă va mai evolua încă un sezon sau se va orienta către meseria de antrenor, însă a dezvăluit ce şi-ar dori în viitor. 

“Încă am pasiunea de a juca fotbal şi probabil o voi mai face şi după ce mă despart de India, dar sincer nu pot să spun un termen. Să văd cum va fi ediţia aceasta de campionat şi apoi o să iau o decizie…Pot să vă spun totuşi că eu deja studiez, vreau să fiu tehnician şi visez să devin antrenorul echipei naţionale”, a mai spus fotbalistul de 37 de ani. Campionatul în India va debuta luna viitoare, urmând să se încheie în decembrie. Apoi, jucătorul român va fi liber de contract.

Al şaptelea meci la 7 septembrie

România a jucat aseară cu Grecia, după închiderea ediţiei, în preliminariile Euro 2016. Coincidenţă sau nu, ”tricolorii” au jucat nu mai puţin de şase meciuri la 7 septembrie, fără a contabiliza partida de ieri. Începând din 1983, naţionala României nu a pierdut nici o partidă disputată la această dată, avânn în palmares două egaluri (cu Polonia şi Belarus) şi patru victorii (cu Grecia, Estonia, Bosnia şi Azerbaidjan).

Nu am pierdut niciodată în această zi

7 sept 2014, Atena    Grecia - ROMÂNIA    0-1

7 sept 2012, Tallinn    Estonia- ROMÂNIA    0-2

7 sept 2010, Minsk    Belarus - ROMÂNIA    0-0

7 sept 2002, Sarajevo    Bosnia - ROMÂNIA    0-3

7 sept 1994, Bucureşti    ROMÂNIA - Azerbaidjan    3-0

7 sept 1983, Cracovia    Polonia - ROMÂNIA    2-2

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net