Ce cote incredibile au naționalele calificate la Cupa Mondială!

Ultima actualizare:

    Harry Kane este căpitanul celei mai scumpe naționale din lumeFOTO: EPA
Harry Kane este căpitanul celei mai scumpe naționale din lumeFOTO: EPA

S-au încheiat calificările europene pentru turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Acum știm echipele calificate direct, precum și pe cele care vor juca în meciurile de baraj. După cum se va putea vedea, în afara a două surprize, calificatele au respectat criteriul valorii cotelor jucătorilor.

Informația seacă ar suna cam așa: direct la Cupa Mondială, din postura de câștigătoare de grupe, s-au calificat Belgia, Croaţia, Danemarca, Anglia, Franţa, Elveţia, Germania, Serbia, Olanda şi Spania. La baraj vor juca ocupantele locurilor secunde din fiecare grupă, Italia, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, Rusia, Scoţia, Turcia, Ucraina, Ţara Galilor şi Suedia, plus Austria și Cehia, care au căpătat acest drept din Liga Națiunilor.

Lucrurile devin mult mai interesante, însă, dacă privim calificatele prin prisma valorii totale a loturilor, calculată de transfermarkt. Astfel, vom observa că în două cazuri din 10, grupele au fost câștigate de echipe cu loturi mult inferioare față de formațiile de pe locurile secunde. S-a întâmplat acest lucru în grupa A, acolo unde Serbia, cu o valoare a lotului de 342 de milioane de euro, a învins în chiar ultimul meci, în deplasare, Portugalia lui Ronaldo, scor 2-1, câștigând nu doar meciuri, ci și grupa. Dacă vă întrebați cât valorează lusitanii, aceștia sunt estimați la 775 milioane de euro, ceea ce nu-i împiedică, însă, să joace în baraj. De fapt, sunt echipa cel mai bine cotată din baraj, dar asta probabil că nu-i încălzește cu nimic.

O surpriză cel puțin la fel de mare au făcut-o, în Grupa C, elvețienii, care s-au calificat la turneul final în dauna campioanei Europei, Italia. Aici diferența de valoare a fost și mai mare. Elveția e cotată la 189,2 milioane de euro, iar Italia la 663,5 milioane! În rest, la Mondiale merg echipele cele mai valoroase din punctul de vedere al cotei din preliminarii: Spania (728 de milioane euro), Franța (978,8), Belgia (419,5), Danemarca (288,3), Olanda (668), Croația (316,7), Anglia (1,23 miliarde euro) și Germania (660).

După cum se poate vedea, în baraj sunt tot echipe care valorează peste 100 de milioane de euro, cu excepția Macedoniei de Nord. O excepție dureroasă pentru noi, căci nord-macedonenii sunt cotați la 49,03 milioane de euro, în vreme ce noi, care am terminat în spatele lor în aceste preliminarii, avem o cotă totală de 87,5 milioane. Dar, după cum s-a mai văzut, nu joacă banii, ci jucătorii și spiritul lor de sacrificiu. Iar ai noștri l-au uitat la vestiare în câteva meciuri din aceste preliminarii.

În ceea ce privește barajul, acesta se va disputa în două faze: semifinalele, programate la 24 martie 2022, și finalele, care vor avea loc cinci zile mai târziu. La tragerea la sorți programată la 26 noiembrie, la Zurich, echipele vor fi împărțite în două grupe valorice: Italia, Portugalia, Scoţia, Rusia, Suedia şi Ţara Galilor. În urna a doua se află Turcia, Polonia, Macedonia de Nord, Ucraina, Austria şi Cehia. Semifinala se va juca pe terenul echipelor din prima grupă.

Valoarea echipelor calificate la CM sau la baraj

Direct calificate

Anglia 1.230

Franța 978,8

Spania 728

Olanda 668

Germania 660

Belgia 419,5

Serbia 342

Croația 316,7

Danemarca 288,3

Elveția 189,2

Echipele din baraje

Portugalia 775

Italia 663,5

Polonia 293,3

Turcia 272,75

Scoția 257,45

Suedia 202,9

Ucraina 187,8

Rusia 153,25

Țara Galilor 143,95

Austria 121,7

Cehia 117,8

Macedonia de Nord 49,03

Notă: Toate sumele sunt exprimate în milioane de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net