Dau goluri, dar nu-i vede nimeni

Ultima actualizare:

    Fülöp este golgheterul  campionatuluiFoto: Mediafax
Fülöp este golgheterul campionatuluiFoto: Mediafax

Fülöp de la Botoşani, Bud de la CFR Cluj şi Chiţu de la Viitorul au impresionat în acest debut de campionat, inclusiv în ultima etapă, dar nu e însă de-ajuns pentru a prinde un loc sub tricolor. Surprinde şi absenţa stelistului Tănase, care pare să-şi fi dat drumul la joc.

Cu trei săptămâni înaintea “dublei” cu Armenia şi Kazahstan (8, respectiv 11 octombrie) din preliminariile CM 2018, selecţionerul Daum a convocat un lot lărgit de 27 de jucători, din care e posibil să mai taie câteva nume până la reunirea de pe 3 octombrie. Faţă de precedenta acţiune, remiza (1-1) cu Muntenegru, selecţionerul neamţ n-a venit cu multe noutăţi. Notabil ar fi doar faptul că s-au întors în anturajul naţionalei Răzvan Raţ, Iasmin Latovlevici, Andrei Prepeliţă şi Denis Alibec. În condiţiile în care România a suferit pe faza ofensivă în debutul preliminariilor, Christoph Daum ar fi trebuit să arunce un ochi şi asupra celor care marchează etapă de etapă în Liga I. Practic, din primii 10 golgheteri români din actuala stagiune a Ligii I, la naţională nu e decât dinamovistul Dorin Rotariu.

Primul care putea primi un vot de încredere din partea lui Daum, cel puţin în lotul lărgit, e revelaţia Istvan Fülöp de la FC Botoşani. În afară de meciul cu Steaua, atacantul de 26 de ani cu origini maghiare a punctat în ultimele şapte meciuri oficiale ale echipei sale, inclusiv cele din finalul sezonului trecut. Dacă Fülöp e o apariţie nouă în prim-planul fotbalului românesc, Aurelian Chiţu de la Viitorul a mai cochetat în trecut cu naţionala. Întors în ţară după experienţa eşuată peste hotare (în Franţa şi Grecia), Chiţu pare să-şi fi recăpătat forma de odinioară. Drept dovadă stau cele cinci reuşite din sezonul în curs, care îl plasează pe mijlocaşul Viitorului pe locul doi în topul golgheterilor Ligii I.

Un alt atacant care face furori în Liga I, dar e ignorat de Daum, e Cristi Bud, autor al unei “triple” în etapa de la finalul săptămânii trecute. E adevărat, Bud e dezavantajat de vârsta înaintată (31 de ani), care nu-l recomandă pentru un debut la echipa naţională. În schimb, privind în perspectivă, Florin Tănase (21 de ani) de la Steaua e jucătorul care promite să explodeze cât de curând. Jucătorul cumpărat de Gigi Becali de la Viitorul cu 1,5 milioane de euro începe să-şi arate colţii, aşa cum a făcut-o duminică seara la Timişoara, unde a marcat golul cu care steliştii au luat toate cele trei puncte. Din păcate, nu-l vom vedea nici pe el în meciurile cu Armenia şi Kazahstan.

Lotul pentru «dubla» cu Armenia şi Kazahstan

  • Portari: Tătăruşanu (Fiorentina), Pantilimon (Watford), Lung (Astra), Niţă (Steaua)
  • Fundaşi: Săpunaru (Astra), Benzar (Viitorul), Găman (Karabükspor), Moţi (Ludogoreţ), Grigore (Al Sailiya), Toşca (Steaua), Filip (Dinamo), Enache (Steaua), Raţ (Rayo Vallecano), Latovlevici (Karabükspor)
  • Mijlocaşi: Bicfalvi (Tom Tomsk), Hoban (Hapoel Be›er Sheva), Marin (Viitorul), Stanciu (Anderlecht), Maxim (VfB Stuttgart), Chipciu (Anderlecht), Popa (Steaua), Prepeliţă (Rostov), Rotariu (Dinamo)
  • Atacanţi: Stancu (Genclerbirligi), Andone (Deportivo), Keşeru (Ludogoreţ), Alibec (Astra)

Torje şi Măţel, scoşi din lot

Dintre stranierii pe care eram obişnuiţi să-i vedem la naţională vor lipsi de această dată Gabi Torje (Terek Groznîi) şi Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb). Ambii au probleme la echipele de club, unde n-au prea jucat în ultimul timp, fiind afectaţi şi de mici probleme medicale.

Top 10 golgheteri români din Liga I

Jucător (Echipă)    Goluri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net