De ei să ne temem!

Ultima actualizare:
Vucinic e cel mai  cunoscut  fotbalist  muntenegrean
Vucinic e cel mai cunoscut fotbalist muntenegrean

Adversara de duminică a tricolorilor e lipsită de nume mari în fotbalul internaţional, dar are în componenţă doi fotbalişti care ne pot da serioase bătăi de cap.

Desprinsă de Serbia în urmă cu aproape un deceniu (ianuarie 2007), naţionala statului Muntenegru nu are la activ nici o calificare la Europene sau Mondiale. Ex-iugoslavii s-au apropiat cel mai mult de Euro 2012, dar au pierdut în „baraj”, contra Cehiei. În toate aceste preliminarii eşuate, lideri incontestabili în vestiarul „şoimilor” au fost Mirko Vucinic şi Stevan Jovetic, de care ne vom lovi şi noi astăzi, la Cluj. Cel mai prolific marcator din scurta istorie a Muntenegrului e veteranul Vucinic, care a punctat de 17 ori în 44 de selecţii.


    Vucinic e cel mai  cunoscut  fotbalist  muntenegrean
Vucinic e cel mai cunoscut fotbalist muntenegrean

Ajuns la aproape 33 de ani, el evoluează în prezent la Al-Jazira în Emirate, dar şi-a făcut cartea de vizită în campionatul Italiei. Timp de 14 ani (2000-2014), Vucinic a dat goluri pe bandă rulantă pentru Lecce, AS Roma şi Juventus, fiind o adevărată sperietoare pentru portarii din Serie A. La naţională, Vucinic are parte de un „locotenent” pe măsură. Mai tânărul Jovetic (26 de ani) a crescut în umbra lui Mutu la Fiorentina, transferându-se apoi la Manchester City în schimbul a 27 de milioane de euro. Jovetic n-a confirmat în Anglia, fiind cedat anul trecut milanezilor de la Inter. Rămâne însă un atacant periculos, cu execuţii imprevizibile, la naţionala ţării sale reuşind până în prezent 16 goluri în 40 de partide.

Muntenegru, un an fără victorieContra României, Vucinic, Jovetic şi ceilalţi muntenegreni vor încerca să pună capăt unei serii negative de şase meciuri consecutive fără victorie. Ultimul succes al ex-iugoslavilor a fost consemnat în septembrie 2015, 2-0 cu Moldova. Precedenta victorie a Muntenegrului împotriva unei naţionale importante din Europa datează însă din octombrie 2012, 1-0 în deplasare cu Ucraina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
SUA desfăşoară pentru prima oară o armă nucleară de slabă putere pe un submarin, pentru a descuraja Rusia jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net