Euro pompează bani în Liga I

Ultima actualizare:
Keşeru  e atacantul  naţionalei
Keşeru e atacantul naţionalei

Participarea jucătorilor la acest Campionat European va aduce o groază de bani echipelor de la care provin fotbaliştii. Cei nouă jucători din Liga I care fac parte acum din lotul naţionalei vor aduce 1.252.800 de euro cluburilor lor. Trupa din Ghencea e cea mai avantajată.

Anghel Iordănescu se va baza în timpul competiţiei din Franţa pe serviciile a 23 de fotbalişti. Dintre aceştia, nouă sunt legitimaţi la formaţii din prima divizie a noastră: Nicuşor Stanciu, Alex Chipciu, Mihai Pintilii şi Adi Popa vin de la Steaua, Silviu Lung jr., Denis Alibec şi Valerică Găman reprezintă campioana Astra, iar Dinamo şi Pandurii au câte un om în selecţionată, Steliano Filip, respectiv Cristi Săpunaru. Fiecare înseamnă pentru clubul lor o mină de aur. UEFA a stabilit ca echipele să primească câte 5.800 de euro pentru fiecare zi în care angajaţii lor sunt implicaţi în meciurile din cadrul turneului final. Perioada calculată în prezent este de 24 de zile, adică două săptămâni înainte de startul întrecerii (interval dedicat cantonamentelor şi meciurilor amicale), şi zilele pentru jocurile din grupe.

Steaua va primi 556.800 € după CE

Automat, sumele cresc dacă naţionala respectivă trece în faza următoare a concursului. Pentru situaţia actuală, rezultatele arată astfel: 556.800 de euro în contul Stelei, 417.600 pentru “astrali” şi câte 139.200 de euro în vistieria “câinilor” şi a gorjenilor. La nivel internaţional sunt cluburi care produc milioane de euro din “cedarea” fotbaliştilor la Euro. Campioane sunt Juventus şi Liverpool, câte 12 inşi, Tottenham, 11, iar Manchester United, 10. 

Ludogoreţ ia aproape 500.000 €


    Keşeru  e atacantul  naţionalei
Keşeru e atacantul naţionalei

Bulgarii de la Ludogoreţ Razgrad sunt şi ei câştigaţi. Ei au trei fotbalişti legitimaţi ce au prins câte un loc în echipa naţională a României. Cosmin Moţi, Claudiu Keşeru şi Andrei Prepeliţă vor aduce formaţiei de la sud de Dunăre 417.000 de euro.

Cum se împart banii la Campionatul European

Comitetul Executiv al UEFA a pus la dispoziţie premii totale de 301 milioane de euro, faţă de cele 196 distribuite la precedenta ediţie, Euro 2012. Acum, fiecare participantă din cele 24 a luat opt milioane de euro, iar fiecare victorie din grupe e recompensată cu 1,5 milioane, în timp ce egalul înseamnă un bonus de 500.000. Apoi, echipele ajunse în optimi vor încasa câte 1,5 milioane de euro, iar cele care se califică în sferturi vor fi premiate cu 2,5 milioane. Cele patru semifinaliste vor avea în conturi alte patru milioane de euro, iar echipa naţională care va cuceri trofeul va încasa opt milioane, premiile pentru învingătoare ridicându-se la suma de 27 de milioane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net