Fratele lui Ronaldinho, bişniţă cu bilete la Mondiale!

Ultima actualizare:

    Biletele se vindeau la preţuri duble
Biletele se vindeau la preţuri duble

Autorităţile braziliene au distrus o reţea de vânzare ilegală a biletelor la meciurile de la Campionatul Mondial, printre cei anchetaţi fiind persoane ce au legături cu FIFA şi federaţiile din Argentina, Spania, dar şi ţara gazdă. În mafia biletelor era implicat şi fratele-impresar al lui Ronaldinho.

Rreţeaua era condusă de un algerian, Mohamadou Lamine Fofana, care a fost urmărit de mult timp, iar zece membrii ai organizaţiei ilegale au fost interogaţi la Rio de Janeiro şi Sao Paulo. În faţa poliţiştilor va fi adus şi Roberto de Assis Moreira, fratele şi impresarul fotbalistului brazilian Ronaldinho. El "le-a spus unor prieteni că pot cumpăra bilete prin acest sistem" pentru a asista la meciuri din tribunele VIP, au anunţat anchetatorii.

Cotidianul btazilian O'Dia a publicat stenograma înregistrării unei discuţii telefonice, autorizată de justiţie, în care fratele lui Ronaldinho îl întreba pe Fofana dacă a primit solicitările de bilete din partea prietenilor lui.

În cadrul aceleiaşi convorbiri, din data de 17 iunie, Fofana se oferea să intermedieze transferul lui Ronaldinho, care evoluează acum la Atletico Mineiro, în Qatar sau Dubai.

Potrivit poliţiei braziliene, biletele proveneau din pachetele furnizate gratuit de FIFA partenerilor, federaţiilor naţionale, ONG-urilor sau jucătorilor.

"Reţeaua obţinea sume mari de bani pentru fiecare meci, vânzând aproximativ o mie de bilete per partidă la preţuri începând cu 1.000 de euro fiecare", a explicat procurorul.

Fofana, 57 de ani, ar fi rezident în Dubai şi ar avea un birou în Elveţia, potrivit O'Dia, care adaugă că sistemul fruadulos ar fi funcţionat la ultimele patru ediţii ale Cupei Mondiale, generând venituri de aproximativ 70 de milioane de euro la fiecare competiţie.

Procurorul a menţionat că biletele aveau locuri în sectoarele destinate federaţiilor din Brazilia, Argentina şi Spania. "De asemenea, avem bănuieli că reţeaua avea contacte cu cineva din cadrul FIFA. Cercetăm şi această pistă", a precizat anchetatorul.

Vânzarea tichetelor se făcea prin intermediul a trei agenţii de turism din Copacabana, care au fost închise de poliţie.

La meciul Argentina - Elveţia, din optimile de finală ale Cupei Mondiale, biletele se tranzacţionau pe piaţa neagră cu aproximativ 1.200 de euro. Poliţia braziliană a arestat deja mai mulţi traficanţi de tichete.

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiunea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net