Liga Europa: Mircea Lucescu vrea revanşa după 26 de ani

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu îşi doreşte  un parcurs cât mai lung în  actuala ediţie a Ligii Europa
Mircea Lucescu îşi doreşte un parcurs cât mai lung în actuala ediţie a Ligii Europa

Mircea Lucescu are ocazia să se răzbune. Acum 26 de ani, în aprilie, trupa belgiană, cu largul ajutor al unui arbitru olandez, elimina Dinamo din Europa. A fost un meci în care românilor li s-au refuzat trei penalty-uri.

Joi seară (10 martie), de la ora 20.00, tehnicianul român îşi va arunca în luptă brazilienii pentru a o zdrobi pe Anderlecht. Partida are o miză aparte pentru antrenorul nostru. Pe lângă tranşarea calificării încă din manşa tur a optimilor, Lucescu vrea să-şi ia revanşa, una pentru care a aşteptat din 1990. Atunci, echipa sa, Dinamo, a depăşit rivalii interni şi a ajuns în competiţiile continentale. A fost prima formaţie autohtonă ce a atins semifinalele Cupei Cupelor, după ce a “înşirat” adversari ca Dinamo Tirana, Panathinaikos Atena şi Partizan Belgrad.

În penultimul act avea de recuperat un handicap de 1-0 din jocul tur. Dar pe fostul “23 August”, în manşa secundă, scenariul a fost asemănător, acelaşi scor pentru oaspeţi, rezultat obţinut cu largul concurs al “centralului” John Blankenstein. Olandezul nu a acordat trei penalty-uri pentru români şi a “tras” cu vecinii săi belgieni, iar “câinii” au şi jucat în zece din minutul 81. 

Dinamoviştii au fost extrem de nervoşi în meciul cu Anderlecht de la Bucureşti. Arbitrul John Blankenstein a avantajat rivalii şi Florin Răducioiu s-a revoltat. A fost faultat din spate şi protestând, l-a bruscat pe “fluieraş”, fiind imediat eliminat. A ajuns pe banca de rezerve, iar Lucescu l-a plesnit peste faţă, enervat că atacantul său a cedat presiunii şi şi-a lăsat echipa în zece. Răducioiu a avut probleme după acel incident, a primit o sancţiune de opt jocuri în Europa şi cota sa a scăzut drastic. A prins totuşi un contract la Bari şi apoi cariera sa a “urcat” până la perioada de glorie de la AC Milan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net