Mii de fani pe străzi la Bilbao, pentru primul trofeul după 31 de ani

Ultima actualizare:

    50.000 de fani au sărbătorit în piaţa centrală din Bilbao cucerirea Supercupei SpanieiFoto: AP
50.000 de fani au sărbătorit în piaţa centrală din Bilbao cucerirea Supercupei SpanieiFoto: AP

După o pauză de 31 de ani, Athletic Bilbao a obţinut un trofeu, Supercupa Spaniei, bucuria fanilor fiind peste măsură. 50.000 de fani au venit să vadă cupa, localitatea bască transformându-se într-o “mare” roş-albă, culorile tradiţionale ale clubului.

Elevii lui Valverde s-au impus în faţa Barcelonei cu 4-0 în tur şi au remizat, 1-1, în manşa a doua. Au primit trofeul chiar pe arena rivalilor, Camp Nou şi ajunşi acasă, au avut parte de o primire incredibilă. 50.000 de oameni, echipaţi în alb şi roşu, au creat o atmosferă extraordinară. Artiz Aduriz, eroul echipei, cel care a marcat o “triplă” în meciul de acasă şi a punctat şi pentru remiza de pe terenul catalanilor, a fost cel mai aclamat, dar nici coechipierii lui nu au fost uitaţi.

Autocarul descoperit, decorat cu însemnele lui Athletico a făcut turul oraşului şi s-a oprit la catedrala Virgen de Begona şi la Primărie. Aici au fost aşteptaţi cu onoruri de către edil şi a avut loc o festivitate. Apoi, jucătorii au prezentat trofeul de la balconul instituţiei şi starurile formaţiei au ţinut câte un discurs. Din localitate, echipa s-a deplasat la sediul de unde e condusă provincia Vizcaya, a cărei capitală e Bilbao, şi cei 112 edili ce conduc oraşele din regiune şi-au adus omagiile.

Fotbaliştii nu au stat mult la petrecere fiindcă pregătesc meciul de azi cu Zilina, din play-off-ul Ligii Europa, dar suporterii au sărbătorit până târziu în noapte. 


    Fotografii: AP
Fotografii: AP

«Seceta» de 31 de ani

Athletic Bilbao nu a mai câştigat un trofeu de 31 de ani, Supercupa de acum fiind a treia din istorie după cele obţinute în 1950-1951 şi 1984-1985. Atunci, în 1984, echipa a avut un sezon excelent în care pe lângă Supercupă a obţinut titlul şi Cupa Spaniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net