România - Ungaria 1-1. Ce ne mai dor egalurile astea!
Ceea ce trebuia să fie o victorie lejeră împotriva Ungariei s-a transformat într-un chin groaznic pentru naţionala lui Victor Piţurcă. Din păcate, a devenit o obişnuinţă ca România să cedeze inexplicabil atunci când totul pare sub control.
Explicaţiile egalului cu maghiarii, scor 1-1, se învârt în jurul prestaţiei tricolorilor din repriza a doua, atunci când adversarii noştri au fost invitaţi să atace. În prima parte a meciului, Ungaria n-a prea avut mingea (raportul posesiei a fost de 68 la 32 de procente în favoarea României), însă a găsit-o odată cu scurgerea timpului, iar golul egalizator marcat de Dzsudzsak ne-a umplut de frustrare. “La pauză am vorbit să atacăm, dar n-am făcut-o”, a declarat Maxim, în timp ce Alex Chipciu i-a luat apărarea lui Piţurcă, afirmând că retragerea în defensivă n-a fost cerută de pe bancă. În schimb, selecţionerul a acuzat oboseala unora dintre jucători. “Au fost şi momente când unii trăgeau de ei pentru că din punct de vedere fizic nu erau la un nivel optim”, a punctat Piţurcă. Concluzia? “Am pierdut degeaba două puncte”, vorba lui Raul Rusescu. Filmul remizei de sâmbătă seară a mai fost trăit de România în istoria recentă, plină de egaluri dureroase, venite după meciuri pe care le-am avut la un moment dat la discreţie.
Danemarca – România 2-2 (10 septembrie 2003)
Tricolorii au irosit dramatic şansele de calificare la Euro 2004, cu un gol primit în minutul 90+5. Este meciul care va rămâne în amintire prin greşeala lui Dorinel Munteanu, care s-a grăbit să bată un corner în prelungiri.
Armenia – România 1-1 (17 noiembrie 2004)
Campania pentru Mondialul din 2006 a fost dinamitată la Erevan, împotriva unui adversar modest. După un gol al lui Marica, românii păreau că au meciul în mână, dar au fost egalaţi în repriza secundă. A fost ultimul meci ca selecţioner pentru Anghel Iordănescu.
România - Bulgaria 2-2 (2 septembrie 2006)
Preliminariile Euro 2008 au debutat cu o mare dezamăgire. La Constanţa, Bulgaria antrenată de Stoicikov a scăpat ca prin minune de o înfrângere. Cu Piţurcă pe bancă, ai noştri au condus cu 2-0, ratând victoria în ultimele 10 minute.
România - Italia 1-1 (13 iunie 2008)
La ultimul turneu final la care a participat, România putea ajunge departe dacă reuşea o victorie în meciul cu Italia. Egalul ne-a lăsat un gust amar, mai ales că i-am condus pe italieni, am fost egalaţi la un minut distanţă, iar Mutu a ratat un penalty pe final.
România - Franţa 2-2 (11 octombrie 2008)
Florentin Petre şi Goian i-au surprins pe francezi cu două goluri marcate în primul sfert de oră. Cu Ribery, Henry şi Benzema pe teren, “cocoşii” au reuşit să restabilească egalitatea cu 20 de minute înainte de final, printr-un şut parabil de la mare distanţă.
România - Albania 1-1 (3 septembrie 2010)
Cu Răzvan Lucescu selecţioner, România a debutat cu stângul în calificările pentru Euro 2012. Tricolorii s-au împiedicat pe teren propriu contra Albaniei deşi izbutiseră să deschidă scorul în minutul 80. Apoi, ne-am retras în apărare, iar albanezii ne-au pedepsit.
Ne-am bătut între noi!
Sânge, fracturi, traumatisme, crize de epilepsie. Acesta a fost tabloul incidentelor de sâmbătă seară din tribunele Arenei Naţionale. Culmea, nu fanii maghiari au avut de suferit, aşa cum poate era de aşteptat.
Scenele de coşmar s-au produs într-un sector din vecinătatea ungurilor, ocupat în mare parte de galeriile echipelor Dinamo şi U Cluj. Totul a pornit de la câteva torţe aruncate spre unguri, moment în care forţele de ordine au dat dovadă de exces de zel, lovind fără milă unde vedeau cu ochii.
„46 de persoane au avut nevoie de asistenţă, 12 fiind duse la spital. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractură membru inferior, traumatisme craniocerebrale”, a fost bilanţul anunţat de SMURD. Intervenţia în forţă a jandarmilor şi a angajaţilor BGS ne poate aduce şi o sancţiune pe plan sportiv, UEFA urmând să decidă dacă meciul România – Irlanda de Nord de la 14 noiembrie se va juca sau nu cu porţile închise.
„Am descoperit faţa nevăzută a partidei, una dureroasă. Îi asigur pe toţi cei care au avut de suferit că vinovaţii vor plăti”, a fost poziţia oficială luată de preşedintele Federaţiei, Răzvan Burleanu.