Valentin Costache a făcut naveta pentru fotbal!

Ultima actualizare:

    Prin acest şut  a marcat Valentin Costache primul gol din carieră  în Liga 1
Prin acest şut a marcat Valentin Costache primul gol din carieră în Liga 1

Dinamoviştii au învins cu 1-0 pe Botoşani în primul meci oficial al anului graţie unui mijlocaş ce va deveni major abia la începutul lui august. Valentin Costache e originar din Videle şi mult timp a făcut naveta la Bucureşti pentru a practica fotbalul. La 5.00 dimineaţa pleca de acasă şi se mai întorcea când soarele apusese de câteva ceasuri bune.

  • Primul gol în Liga I. Puştiul s-a bucurat enorm după înscrierea golului şi a fugit la gardul ce desparte tribunele de pista ce înconjoară terenul de fotbal. Acolo s-a bucurat alături de fani, dar şi de membrii familiei. “Ei nu prea vin la meciuri, dar acum au făcut-o! Poate au simţit ei ceva!”, a spus jucătorul, care mai are o soră, studentă. După meci, el le-a dăruit tricoul celor dragi, obiectul urmând a fi păstrat la loc de cinste. Motivul e unul special, acesta fiind primul gol în Liga 1 marcat de Costache.
  • De la Videle la Dinamo. A jucat la Petrolul Videle, a petrecut o perioadă scurtă la Clubul Sportiv Şcolar nr. 2 şi apoi a ajuns în curtea celor din “Ştefan cel Mare”. E la Dinamo de un an şi jumătate, dar până a ajunge la acest nivel, a făcut naveta luni întregi. Concret, zilnic călătorea spre Bucureşti aproximativ 70 de kilometri, timp de o oră şi jumătate, în trenul personal, în cazul în care nu erau întârzieri. Apoi, când deja se întuneca, urma acelaşi drum spre casă! Şi asta la doar 15 ani. “Pe la ora 5.00 mă trezeam, plecam de acasă şi mai ajungeam seara, dar a meritat. Mi-am văzut de treaba mea şi mi-am ascultat antrenorii… Trebuie să faci sacrificii dacă vrei să devii fotbalist”, ne-a povestit Valentin Costache, care îşi împărţea şi atunci, ca şi acum, timpul între fotbal şi şcoală. Acum a scăpat de navetă, fiind cazat la hotelul Rin.
  • Remarcat de Flavius Stoican. La Dinamo, la Centrul de Copii şi Juniori era unul dintre cei mai buni din grupa sa. Într-un derby cu Steaua, el i-a bătut de unul singur pe rivali, a dat două goluri şi “câinii” s-au impus cu 3-1. Antrenorul de atunci al echipei mari, Stoican, l-a chemat imediat în lotul său şi puştiul a debutat într-un amical cu Debrecen. Se întâmpla anul trecut, în primăvară, şi-n iarnă avea să debuteze în Liga I într-un joc cu CFR, 1-1. Acum, cu Rednic la conducere, a reuşit şi primul gol.
  • Îi place să pescuiască. Când nu e ocupat cu fotbalul, Valentin merge la pescuit. “Mă relaxează. Aş petrece ore întregi pe marginea apei”, ne-a mai spus fotbalistul, care în viitor vrea să ajungă la o partidă de pescuit în Deltă.
  • Sanchez, idolul lui. Alexis Sanchez de la Arsenal este jucătorul său preferat. Chilianul este un mijlocaş polivalent, la fel ca Valentin, un fotbalist ce poate acoperi flancul drept al liniei mediene, dar are profil ofensiv.  

Valentin Costache  a fost aproape  de a izbucni în  plâns de bucurie  după ce a înscris
Valentin Costache a fost aproape de a izbucni în plâns de bucurie după ce a înscris

Rednic: «Şi eu am debutat tot aşa»

Mircea Rednic, antrenorul care a decis titularizarea surpriză a lui Valentin Costache pe banda dreaptă, a fost emoţionat de reuşita elevului său: „Mai avea un pic şi plângea. Şi eu am debutat tot aşa cu Mircea Lucescu. Sunt momente pe care Valentin nu le va uita niciodată”, a declarat Mircea Rednic. Acesta a şi glumit după ce l-a văzut căţărat de bucurie pe gard: „L-am văzut cum a sărit pe gard, m-am speriat, credeam că vrea să plece acasă! Îi înţeleg fericirea”, a mai declarat tehnicianul „câinilor”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apartament bucuresti 2 jpg
image
image
image
image
image
image
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net