FRF, vinovată pentru netelevizarea barajului Rapid - Chiajna

Ultima actualizare:

Ieri, pe siteul Federaţiei a fost postat un comunicat din care reiese că a existat doar o ofertă verbală de 6-7.000 de euro. Totuşi, surse din media susţin că preţul era diferit în funcţie de instituţie: pentru Antena Group sau Pro TV costa 30.000 de euro, iar pentru Digi Sport preţul era 50.000 de euro. Nimeni nu a vrut să plătească atât, în condiţiile în care o astfel de sumă se oferă pentru un meci al Stelei în preliminariile Ligii Campionilor.

„Conform contractului încheiat, firma Sport Evolution Group (SEG) e împuternicită de FRF să negocieze în numele ei contractele de cedare a drepturilor de transmisie TV, Radio, internet etc. Referitor la meciul de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013-2014 a campionatului Ligii I, la care se face referire, SEG nu a primit nicio ofertă scrisă din partea vreunui post de televiziune. Singura ofertă a venit, ce-i drept, din partea Digi Sport, dar ea a fost verbală şi a însumat mai puţin de jumătate din suma inserată de GSP (n.r. - „Gazeta Sporturilor"), adică 6-7.000 de euro. E dreptul FRF de a considera o ofertă acceptabilă, foarte bună sau de neluat în seamă şi, pe cale de consecinţă, să vândă sau nu dreptul de transmisie al unui meci", scrie în comunicatul postat pe frf.ro.

50.000 de euro pentru Digi, 30.000 pentru alţii

Din acest comunicat se înţelege că FRF face ce vrea, fără a ţine cont şi de iubitorii fotbalului. Nu e însă singura anomalie. Federaţia a insistat că firma SEG n-a primit nicio ofertă, în scris, pentru televizarea barajului Rapid - Chiajna, dar a omis să precizeze şi motivul: preţul solicitat de SEG i-a gonit pe cei interesaţi. Mai mult, acest preţ a variat, în funcţie de numele postului!

„Noi am vrut să transmitem meciul, însă ni s-au cerut 30.000 de euro şi ni s-a spus să facem o ofertă scrisă. Am renunţat, fiindcă niciun meci disputat de o echipă românească nu face 30.000 de euro în perioada de vară", ne-a declarat Eduard Dârvariu, channel manager la Antena Group. O sursă din Pro TV, care n-a dorit să fie citată, a confirmat şi ea că postul de la „Pache Protopopescu" a intenţionat să televizeze Rapid - Chiajna, însă a renunţat la această idee „deoarece ni s-au cerut 30.000 de euro". Dacă SEG n-a putut ajunge la o înţelegere cu Pro TV sau cu Antena pentru 30.000 de euro, firma a venit cu o idee „genială": le-a cerut aproape dublu celor de la Digi! „Aflu acum, de la dumneavoastră, că meciul a avut un preţ pentru unii, alt preţ pentru noi. Nouă ni s-au cerut 50.000 de euro. Ultima noastră ofertă, într-adevăr verbală, a fost de 7.000 - 10.000 de euro. Adică un preţ rezonabil, având în vedere că era un meci între Rapid şi Chiajna. Păi, 50.000 de euro face un meci al Stelei, care se vinde cel mai bine, în preliminariile Ligii Campionilor", ne-a declarat Mircea Şai, director de achiziţii la Digi. Acesta a fost, la rândul său, uimit că FRF n-a dorit televizarea partidei. „Dacă nu ne-au dat nouă meciul, îl puteau da la TVR, gratis, care e televiziune de stat şi are o grămadă de datorii. Aşa, dacă tot nu luau nişte bani, măcar le dădeau oamenilor posibilitatea să vadă meciul", a adăugat Şai.

La fel ca şi celelalte posturi, şi Dolce Sport a renunţat la ideea transmiterii jocului din cauza preţului solicitat de firma SEG. „Dolce Sport n-a fost interesat de meciul de baraj, în condiţiile în care preţul acestuia era de câteva zeci de mii de euro", au declarat oficialii postului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
Nationala Romaniei, asteptat de fani la baza de la Warzburg, din Germania, la EURO 2024 jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
Denis Dragus la nationala Romaniei (EPA) jpg
fani romani euro jpg
Dragus saruta sotia jpg
Nationala Romaniei (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net