«Tu eşti Piţi? Da-mpărate!»

Ultima actualizare:
Supranumit “Împăratul“,  selecţionerul turcilor,  Fatih Terim, nu concepe să  plece învins de la Bucureşti
Supranumit “Împăratul“, selecţionerul turcilor, Fatih Terim, nu concepe să plece învins de la Bucureşti

La fel ca pe vremea lui Mircea cel Bătrân şi Baiazid, turcii au venit astăzi la Bucureşti să ne cotropească şi să ne pună piedică în drumul spre barajul de Mondiale. Pe “Arena Naţională”, fotbaliştii “Împăratului” Fatih Terim au de înfruntat însă viclenia tactică a lui Victor Piţurcă.

Meciul România - Turcia din această seară va fi în primul rând o bătălie a nervilor între cei doi selecţioneri. Toamna trecută, la victoria obţinută de tricolori la Istanbul, Piţurcă a avut de înfruntat un antrenor modest, Abdullah Avci, care a plătit deja cu capul. Acum, Piţi va sta faţă în faţă cu celebrul Fatih Terim, supranumit "Împăratul" pentru felul în care ştie să-şi pregătească jucătorii, în special din punct de vedere motivaţional.

"Pe noi ne ajută şi un meci egal. Deci nu vom risca la fel cum o vor face turcii. Oricum, ei joacă mereu ofensiv, ăsta e stilul lor, mai ales cu Terim antrenor", a declarat ieri Piţurcă, dezvăluind astfel culisele tactice ale partidei de diseară. Cu avantajul dat de situaţia din clasament şi de programul ultimelor două etape, tricolorii vor prefera o apărare organizată, care să le ofere şansa unor contraatacuri periculoase. Viclean cum îl ştim, selecţionerul României şi-a asigurat spatele inclusiv în cazul unei înfrângeri.

Victor Piţurcă, antrenorul “tricolorilor”,  speră să reediteze cu Turcia rezultatul din partida cu Ungaria

romania-turcia
romania-turcia

"Chit că vor câştiga la noi, turcii au şanse foarte mici să ajungă la baraj", a spus Piţurcă, încercând să mai taie din elanul adversarilor. Aşadar, cel puţin în prima sa parte, meciul România - Turcia va aduce aminte de tabloul bătăliei de la Rovine din urmă cu peste 600 de ani.

Atunci, Mircea cel Bătrân a hărţuit oastea sultanului Baiazid până când turcii au cedat epuizaţi. Ulterior, Mihai Eminescu a descris bătălia, cele mai cunoscute versuri din "Scrisoarea a III-a" fiind cele care încep cu "Tu eşti Mircea? Da-mpărate!" Se va repeta oare istoria, de această dată cu Piţurcă şi Terim în prim-plan?

- La victorie cu turcii: în proporţie de 99 la sută, accesul la play-off-ul din noiembrie nu ne mai poate scăpa decât în cazul în care pierdem unul din ultimele două meciuri, cu Andorra în deplasare şi cu Estonia acasă.

- La egal cu turcii: avem nevoie de punctaj maxim în ultimele două runde şi un golaveraj superior Ungariei în cazul în care maghiarii bat şi ei tot până la final, inclusiv în deplasarea din Olanda.

La înfrângere cu turcii: avem nevoie de punctaj maxim în ultimele două runde şi un golaveraj superior Turciei, care are un program mai greu. De asemenea, e necesar un pas greşit al Ungariei (acasă cu Estonia şi Andorra sau în deplasare cu Olanda).

Dacă ar fi să ne luăm după presa de la Istanbul, cel puţin jumătate dintre titularii Turciei în meciul cu Andorra (5-0) de vinerea trecută au probleme medicale şi sunt incerţi pentru meciul cu România. Totuşi, presupusele accidentări suferite de fundaşul dreapta Gonul, de mijlocaşii Şahin şi Arda, precum şi de atacanţii Burak, Bulut şi Pektemek ar putea fi o diversiune pusă la cale de strategul Fatih Terim.


    romania-turcia
romania-turcia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Viktor Orban shutterstock 1649868622 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net