«Briliantul», neşlefuit nici la 35 de ani

Ultima actualizare:

    După 10 ani, Adi  Mutu va reveni în  campionatul intern
După 10 ani, Adi Mutu va reveni în campionatul intern

Mutu a ajuns la 35 de ani, dar în afara timpului, totul a rămas pe loc la el. La 35 de ani e acelaşi puşti teribilist, snob. Ba vine la Petrolul, ba s-ar duce la arabi după salariu, ba s-ar întoarce pe jos la Fiorentina. Până una alta, s-a realizat financiar prin fotbal, dar nu se poate compara în trofee cu Hagi, Balaci sau Dobrin.

Pentru că asta e dilema lui Adrian Mutu în acest moment: unde îl va situa poste­ritatea în galeria marilor fotbalişti români. Deşi a ţintit supremaţia şi a vrut mereu să doboare recordurile lui Hagi de selecţii şi goluri, cifrele, cu excepţia celor din cont, nu sunt de partea lui. În afara titlului şi Cupei cu Dinamo, din 2000, Mutu n-a fost un învingător.

Ilie Balaci- 5 selecţii şi 8  goluri la naţională 7 trofee câştigate

simeon stalpnicul png

În străinătate a adunat doar bani şi multe scandaluri în jurul lui, toate culminând cu celebrul „Cocaina", de la Chelsea. A jucat aproape 300 de meciuri în Serie A şi a înscris peste 100 de goluri, lucru care nu e puţin. Viaţa lui extrasportivă şi ghinionul, pentru că cele două titluri câştigate la Juventus au fost retrase după scandalul „Calciopoli", au făcut ca „Briliantul" să nu prindă până la urmă formă.

Gheorghe Hagi- 118 selecţii şi 35 de goluri la naţională 14 trofee câştigate

simeon stalpnicul png

Asta pentru că Mutu păleşte în faţa unui top 3 al tuturor timpurilor, în România. Gheorghe Hagi rămâne „Rege", pentru că îndemnul transmis cândva lui Mutu de a-l depăşi în fotbal, nu s-a materializat. Trei titluri cu Steaua, patru cu Galatasaray, o Cupă UEFA şi multe alte cupe interne stau în vitrina lui Hagi, la care Mutu va fi nevoit să saliveze.

Nicolae Dobrin- 48 de selecţii şi 6 goluri la naţională 2 trofee câştigate

simeon stalpnicul png

„Briliantul" n-a reuşit să se ridice nici măcar la nivelul altor doi fotbalişti imenşi ai României, Gicu Dobrin şi Ilie Balaci. La 35 de ani, cu vieţi extrasportive poate la fel de tumultoase ca cea a lui Mutu, aceştia câştigaseră deja câte două titluri pentru FC Argeş şi Universitatea Craiova. Singurul care trebuie însă să contemple asupra acestei situaţii este chiar Adrian Mutu. Până la urmă e doar problema lui dacă regretă sau nu că n-a reuşit să fie „number one". Noi sigur regretăm. La mulţi ani, „Briliantule"!

Se recrează în Republica Dominicană

Cel mai probabil, Mutu nu se stresează prea mult gândindu-se la comparaţiile noastre. O va face poate când va îmbătrâni. Acum, e timpul de petrecut, nu de pierdut.

Mutu îşi sărbătoreşte aniversarea alături de Consuelo

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Alături de Consuelo, soţia sa, şi de cele două fiice, „Briliantul" se distrează la socrii, pe însoritele plaje ale Mării Caraibelor, în Republica Dominicană, departe de frigul din Europa şi ne trimite bezele pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Magda Pălimariu (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
elisabeta lipa facebook jpeg
Constantin Anghelache jpg
Andrei Matei (Facebook) jpg
Dennis Man si Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
laurentiu toma jpg
Lituania România (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net