Astra scrie istorie de la 11 metri

Ultima actualizare:

    Astra-Giurgiu (4-2) Foto: Răzvan Păsărică
Astra-Giurgiu (4-2) Foto: Răzvan Păsărică

De mult timp nu a mai avut fotbalul nostru o finală a Cupei României perfectă. Căci cum altfel se poate numi un meci cu cupa pe masă între ocupantele primelor două locuri din Liga 1? Evident, a rezultat un meci echilibrat, câştigat, după executarea loviturilor de departajare, de Astra cu scorul de 4-2 în faţa Stelei.

Echipa din Giurgiu a intrat ceva mai decisă pe teren, ratând ceva mai mult, pentru că experienţa steliştilor şi-a spus cuvântul. După o pauză pe care cei 48.000 de spectatori o vor uita cu greu, datorită jocului de lasere spectaculos, echipele au intrat pe teren parcă decise să tranşeze victoria. Numai că atunci când îţi doreşti prea multe faci gafe majore, iar de acest lucru s-a convins pe propria piele cel mai scump jucător de pe gazon, Sânmărtean. El a făcut un fault dur în minutul 53 văzând, meritat, cartonaşul roşu.

Prilej pentru giurgiuveni să-şi treacă în cont cele mai bune 5 minute ale lor, atacând în valuri poarta lui Tătăruşanu, care a demonstrat că nu degeaba are un adevărat cârd de emisari la uşă. Cum la finalul celor 90 de minute scorul a fost 0-0, s-a intrat în prelungiri, acolo unde două au fost momentele importante: cartonaşul roşu primit de Alibec în minutul 97 şi imensa ratare a lui Piovaccari în minutul 105.

Loviturile de departajare, prevăzute de majoritatea specialiştilor înaintea partidei, au avut dramatismul cuvenit. Astralii au avut nervi mai tari, impunându-se cu scorul de 4-2. Au marcat, pentru Astra, Laban, Morais, Budescu şi Yazalde, iar pentru Steaua Keşeru şi Szukala. Au ratat Cristescu, de la Astra, Varela şi Pintilii de la Steaua. Astfel, Astra a cucerit primul trofeu din istoria clubului, în vreme ce Steaua a ratat realizarea primului event din ultimii 17 ani.

Acest meci a fost ultimul la Steaua pentru mai mulţi jucători. Vor părăsi echipa Tătăruşanu, Latovlevici, Piovaccari, Tănase şi Gardoş. Acesta din urmă, accidentat, nici nu a jucat în partida de aseară.

Mai importantă decât meciul a fost însă întreaga discuţie legată de plecarea lui Laurenţiu Reghecampf în Arabia Saudită. Conform tuturor informaţiilor, acesta a acceptat oferta celor de la Al Hilal, arabii oferindu-i un  contract de adevărat „şeic": 5 milioane de euro pentru următorii doi ani! Mutarea a fost confirmată şi de fostul preşedinte al Stelei, Viorel Păunescu, cel care a rămas un apropiat al formaţiei. Aşa cum Click! a anunţat în exclusivitate în urmă cu două zile, principalul nume vehiculat pentru preluarea Stelei din vară este cel al lui Gică Hagi. Culmea, acesta a mai condus Steaua pentru câteva etape după ce Olăroiu părăsise echipa bucureşteană pentru a pleca la aceeaşi formaţie, Al Hilal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
Nationala Romaniei, asteptat de fani la baza de la Warzburg, din Germania, la EURO 2024 jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
Denis Dragus la nationala Romaniei (EPA) jpg
fani romani euro jpg
Dragus saruta sotia jpg
Nationala Romaniei (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net