Şi-au dedicat viaţa unui singur club

Ultima actualizare:
Italienii sunt cei  mai fideli din lume
Italienii sunt cei mai fideli din lume

Fidelitatea este şi a fost tot timpul o caracteristică greu de păstrat în societate în general, dar în sport în special. Banii au făcut lumea să se învârtă, iar fotbaliştii au mers şi ei acolo unde li s-a oferit un salariu mai mare. Sunt însă câţiva care confirmă frazele idealiste din cărţi, ce ne spun că în viaţă există şi lucruri mai importante decât banii.

Frica de nou. Vuietul tribunei din care făceau şi ei parte odată. Dovezile de ataşament şi iubire necondiţionată ale fanilor sau poate încăpăţânarea de a nu părăsi echipa care ţi-a dat şi căreia i-ai dat totul. Toate cele enumarate anterior pot constitui motive întemeiate pentru cele 30 de legende şi alţii ca ei să rămână pentru totdeauna acasă.

Ideea a pornit de la recenta decizie a lui Francesco Totti, „gladiatorul" care şi-a prelungit contractul cu AS Roma până în 2016, când va avea aproape 40 de ani şi 24 de sezoane jucate pentru „Giallorossi".

Italienii sunt cei  mai fideli din lume
Italienii sunt cei mai fideli din lume

Cifre greu de realizat şi pentru un muncitor dintr-o fabrică, cu atât mai puţin în condiţiile în care fotbalul nu e o uzină. În toată această perioadă, „Regele Romei", cum este el supranumit, a avut oferte fabuloase de la Real Madrid şi din Anglia, dar a spus tot timpul, nu. A câştigat doar un titlu de campion, două Cupe şi două Supercupe ale Italiei, puţin poate pentru un jucător imens ca el.

info
info

Agonia şi extazul merg însă mână în mână, iar Totti n-a jucat niciodată pentru vaze cu urechi, ci pentru că a iubit fotbalul şi mai presus de tot, Roma. Peste el ca cifre nu se află decât Paolo Maldini, legenda lui AC Milan, cu 25 de sezoane jucate în tricoul „Diavolului roşu".

Romanul este practic prins între lombarzi, asta pentru că podiumul este completat de Franco Baresi şi Giuseppe Bergomi, doi jucători magnifici, primul de la Milan, al doilea de la Internazionale, ambii cu câte 20 de sezoane petrecute la echipele lor.

De asemenea, o poveste incredibilă o are Santiago Bernabeu, rămas în istorie ca cel care a dat numele stadionului lui Real Madrid, deşi a jucat doar 79 de meciuri pentru gruparea "Blanco".

Mai merită amintiţi Ryan Giggs, Iker Casillas, Andres Iniesta, Carles Puyol, Victor Valdes, Bastian Schweinsteiger sau Steven Cherundolo, singurii jucători din top încă în activitate. Povestea lui Cherundolo este chiar una incredibilă. American 100%, acesta a jucat toată cariera lui şi încă mai este legitimat la nemţii de la Hannover 96.

România a dat şi ea acestui top al mândriei patru jucători care şi-au petrecut întreaga carieră la un singur club. Cel mai cunoscut nume este cel al lui Cornel Dinu, simbolul în viaţă al lui Dinamo, care a jucat în alb şi roşu 17 sezoane. Ca număr de ani, peste el se situează „găzarul" Octavian Grigore, cu 19 ani petrecuţi la Petrolul. Alexandru Neagu, 13 ani petrecuţi la Rapid, Constantin „Telu" Stancu, 14 ani la FC Argeş şi Cătălin Tofan, 15 ani la Oţelul Galaţi, completează lista.


    info
info

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023, Profimedia (6) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pep guardiola facebook jpeg
Dan Sucu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Jaqueline Cristian (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
FC Barcelona (EPA) jpg
aryna sabalenka facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net