Gigi Becali, «eliberat» de naşul Gică Hagi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De săptămâna viitoare, Gigi Becali se poate considera un om liber după ce conducerea penitenciarului Poarta Albă a aprobat cererea ca omul de afaceri să lucreze în regim deschis.

Practic, el va fi pe timpul zilei în birourile clubului de fotbal şi doar pe seară va reveni în celulă.

Luna trecută, cei de la Viitorul au trimis o solicitare către instituţia de la Poarta Albă prin care anunţau că au nevoie de serviciile lui Gigi Becali şi acum a sosit aprobarea. Astfel, peste câteva zile, finanţatorul Stelei va începe munca la birou. Oficial, va fi consilier pe probleme de fotbal, dar neoficial va susţine financiar clubul, ca semn de recunoştiinţă pentru Gică Hagi, cel care îi este şi naş de cununie şi pe care acum câţiva ani l-a jignit şi l-a determinat să-şi dea demisia de la Steaua.

Cei doi nu şi-au vorbit ani de zile, însă Becali a făcut primul pas spre împăcare şi acum sunt din nou ca „fraţii". „Deocamdată noi suntem în vacanţă, de luni revenim la birou şi atunci vom ştii exact. Azi (n.r.-ieri) am trecut pe la birou şi nu aveam o înştiinţare oficială. E adevărat că am făcut o cerere către Penitenciarul Poarta Albă, dar nu doar pentru o persoană, ci pentru un grup", ne-a declarat preşedintele Academiei lui Gică Hagi, Pavel Peniu. Apoi, a continuat: „Iniţial am făcut o cerere către cei de la penitenciar... dacă au persoane care se pricep la managementul sportiv şi până la urmă a fost completată cu persoane care să ne ajute la întreţinerea bazei şi probabil cei care vor veni, asta vor face".

Totuşi, de la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil de marţi, Gigi Becali şi restul deţinuţilor se vor prezenta la lucru. Programul va fi unul de opt ore, de la primele ore ale dimineţii şi până după-amiază, dar odată ce ziua se va mări, angajatorul, respectiv şefii Viitorului, pot solicita ca „angajaţii" să presteze câte zece ore zilnic.

O altă veste bună pentru patronul roş-albaştrilor este şi faptul că membrii cei mai apropiaţi ai familiei îşi vor muta temporar domiciliul temporar la Constanţa pentru a fi mai aproape de el. Gigi Becali poate continua în acest regim de detenţie până vara viitoare când ar putea fi eliberat pentru bună purtare. El a fost găsit vinovat în Dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi-n vara trecută a fost arestat, sentinţa fiind de trei ani.

Ce câştigă Viitorul că-l angajează pe Becali

Orice angajator care apelează la forţa de muncă asigurată de puşcăriaşi are o serie întreagă de avantaje. În cazul de faţă, Academia nu va plăti pentru Gigi Becali şi ceilalţi din grup contribuţii salariale la bugetul de stat, ci doar pentru contractul de prestări servicii, nu trebuie să asigure bonuri de masă şi beneficiază de deducerea TVA-ului. În plus, contractul cu cei de la Penitenciarul Poarta Albă e negociabil, în funcţie de durată, numărul puşcăriaşilor angajaţi şi complexitatea lucrărilor.

Patronul Stelei e la mâna comisiei

Administraţia Penitenciarului Poarta Albă a încheiat, ieri, un contract pentru prestări servicii cu SC Fotbal Club Viitorul SA, însă deţinuţii nu au fost selectaţi. Clubul lui Hagi a cerut penitenciarului să asigure un efectiv de persoane private de libertate, care să se ocupe de întreținerea terenurilor sportive şi clădirilor. Cum cererea nu se poate face pentru o anumită persoană, comisia constituită la nivelul penitenciarului urmează să aleagă acum deţinuţii care corespund criteriilor solicitate de angajator. (A. B.)

Becali şi Hagi au fost la cuţite în anul 2007

În perioada iunie - septembrie 2007, Hagi a fost antrenorul Stelei, dar a plecat după o ceartă violent cu Gigi Becali. Totuşi, "Regele" a condus echipa în Liga Campionilor, dar unele rezultate mai slabe au fost de ajuns pentru a-l nemulţumi pe patron. Cei doi s-au împăcat în 2010. Ce-şi declarau cei doi în timp ce erau certaţi:

Gigi Becali:"Pe banii mei nu-şi bate nimeni joc, chiar dacă el se numeşte Hagi. Dacă nu era naşul meu, nu-l mai vedeaţi pe aici. Când îţi cere un patron un lucru îl faci şi cu asta-basta. Toţi antrenorii şi Zenga şi Protasov când am vrut ceva, aşa au făcut. Crezi că dacă te numeşti Hagi poţi să faci ce vrei pe banii mei? Dacă am zis Mirel Rădoi să fie fundaş de marcaj, aşa faci, dacă nu atunci Hagi o să plece. Cu el n-am ce să mai vorbesc! Să mă lase în pace, cu treburile mele, că el a făcut din Steaua o salată".

Gică Hagi: "Patronul Stelei să uite că i-am fost naş. L-am iertat o dată, demult, dar a doua oară nu se va mai întâmpla. Niciodată nu vom mai fi prieteni. M-am săturat. Nu mai suportam tensiunea. Mă simţeam torturat la Steaua. Înaintea unui meci, Adi Ilie mi-a zis: «Vezi că a spus Gigi că X trebuie să joace». M-am enervat!"

Gigi Becali, la un pas să fie scos din închisoare. Cine îl va ajuta

Vizită-surpriză pentru Gigi Becali la închisoare. Cine a venit să îl vadă în a doua zi de Crăciun

Gigi Becali, cerere de eliberare din motive de sănătate. Are dureri insuportabile din cauza unei afecţiuni netratate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net