«Pierde-vară» Marica se agaţă de naţională

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În căutarea unui contract favorabil, Ciprian Marica e în continuare „şomer", în ciuda faptului că vara se apropie de sfârşit. Selecţionerul Piţurcă i-a aruncat un colac de salvare şi l-a chemat la lot pentru amicalul cu Slovacia.

La aproape 28 de ani, Marica încearcă din răsputeri să ajungă la o echipă capabilă în primul rând să-i ofere un salariu motivant. Cum pretenţiile sale se învârt în jurul sumei de două milioane de euro pe an, golgheterul român întârzie să semneze, bazându-se pe faptul că e liber de contract şi se poate transfera oricând, chiar şi după expirarea perioadei de „mercato".

Din păcate, situaţia lui Marica nu-i pică deloc bine naţionalei României. Cu trei săptămâni înainte de meciurile cruciale cu Ungaria şi Turcia (6 şi 10 septembrie), principala armă de atac a „tricolorilor" n-are meciuri în picioare şi e imposibil să ajungă în vârf de formă la începutul lunii viitoare.

În aceste condiţii, selecţionerul Piţurcă a fost nevoit să-şi încalce principiul de a nu apela la fotbalişti care nu joacă la echipele de club. Astfel, pentru testul cu Slovacia de mâine, Piţi l-a inclus în lot şi pe „şomerul" Marica, unul dintre jucătorii săi preferaţi. „El s-a pregătit în ultimele zile la Mogoşoaia. Vom vedea dacă-l voi folosi", s-a justificat selecţionerul.

Aşadar, miza amicalului cu slovacii pare să fie salvarea lui Marica. Cu o prestaţie bună şi cu un eventual gol marcat, vârful naţionalei României îşi poate relansa cariera. Pe lângă ajutorul constant primit de la selecţionerul Piţurcă, Marica are o strategie bine pusă la punct, tocmai cu scopul de a-şi menţine cota la un nivel ridicat. Ştiind că vine după un an prost la Schalke, în care a jucat extrem de puţin, Marica şi impresarii săi au aruncat pe piaţă la intervale de timp constante fel de fel de variante de transfer. Aşa au apărut în această vară opţiunile Lazio, Inter, Şahtior şi Arsenal. Doar fotbalistul român ştie însă dacă aceste oferte au existat cu adevărat sau totul e praf în ochi.

Piţi s-a împăcat cu Latovlevici

În ciuda contrelor din ultima vreme dintre selecţioner şi oficialii Stelei, în lotul pentru meciul cu Slovacia sunt cinci jucători ai campioanei (Tătăruşanu, Chiricheş, Latovlevici, Pintilii şi Tănase).

simeon stalpnicul png

„Latovlevici va fi titular. Să dea goluri şi la naţională şi îl las să danseze cum vrea el", a spus Piţurcă, aluzie la manifestările imprevizibile ale fundaşului stelist, poreclit „Clovnul".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net