10 pentru Piţurcă
Tehnicianul de 57 de ani bate recorduri pe bandă rulantă. După ce, recent, a a bifat cele mai multe meciuri la conducerea echipei naţionale, acum l-a devansat pe Anghel Iordănescu şi la numărul de victorii, 50, faţă de 49.
România a învins Estonia (2-0) şi s-a calificat pentru a doua oară la un baraj pentru un Campionat Mondial, prima dată reuşind acest prag pentru turneul final din 2002, dar Slovenia ne-a învins. "Click!" le readuce în memorie suporterilor zece partide, în ordine cronologică, în care România a învins formaţii importante şi care au contribuit din plin la recordul lui Piţurcă
. Performanţele lui Piţurcă au fost recunoscute până şi de unul dintre cei mai mari duşmani ai săi, managerul Stelei, Meme Stoica. „Indiferent de relaţia pe care o ai, sau de fapt nu o ai, eşti penibil să nu recunoşti că omul ăsta chiar îşi face treaba. Indiferent ce s-ar spune, ultimele rezultate pozitive avute la echipa naţională au fost făcute cu el ca selecţioner", a spus Meme.
Portugalia - România(scor 0-1, octombrie 1998)
Partida a fost în primul mandat al lui Piţurcă la echipa naţională (acum bifând trei) şi conta pentru preliminariile CE 2000. Victoria a fost adusă de Dorinel Munteanu care a înscris în prelungiri.
România - Ungaria(scor 2-0, iunie 1999)
A fost revenirea lui Gică Hagi la echipa naţională după ce-şi anunţase retragerea cu-n an înainte, dar a cedat rugăminţilor poetului Păunescu. Golurile au fost marcate de Ad. Ilie şi V. Moldovan. De asemenea, a fost prima victorie a noastră în faţa ungurilor.
Slovacia - România(scor 1-5, septembrie 1999)
Meciul disputat în preliminariile Euro 2000 a însemnat cea mai categorică victorie asupra rivalilor, golurile fiind marcate de Ad. Ilie, Hagi, Ciobotariu şi V.Moldovan (2). În acest meci „Regele” a fost căpitan, iar Moldovan, singurul de pe teren care a reuşit o „dublă” a început partida ca rezervă a lui Ionel Ganea. Gazdele au marcat singurul gol prin Labant.
România - Cehia(scor 2-0, septembrie 2005)
Disputa a contat pentru preliminariile CM din 2006 şi victoria menţinea echipa noastră în cursa pentru calificare. Golurile au fost marcate de Mutu şi Pospech (autogol).
Spania - România (0-1, noiembrie 2006)
Marica a marcat singurul gol şi a fost primul succes al lui Piţurcă într-un amical disputat în deplasare. De atunci, ibericii au avut o serie de 35 de meciuri fără înfrângere. ...şir întrerupt de Statele Unite ale Americii într-o partidă ce conta pentru finala Cupei Confederaţiilor (scor 2-0). De asemenea, a reprezentat primul eşec al lui Vicente Del Bosque la conducerea echipei naţionale a ibericilor.
Slovenia - România (scor 1-2, iunie 2007)
I-am învins pe sloveni în preliminariile 2008 (goluri Tamaş şi Nicoliţă) şi am răzbunat înfrângerea suferită în faţa lor în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial 2002.
România - Olanda(scor 1-0, octombrie 2007)
Fundaşul Dorin Goian a punctat şi a consfinţit prima victorie a noastră în faţa olandezilor. A fost un pas important în preliminariile Campionatului European 2008, am reuşit să ne calificăm la turneu, dar am picat într-o grupă extrem de grea. I-am întâlnit din nou pe batavi, care acum au învins cu 2-0.
Turcia - România (scor 0-1, octombrie 2012)
Fostul jucător al Petrolului, Gicu Grozav, a marcat singurul gol al partidei în prelungirile primei reprize şi „tricolorii” obţineau al treilea succes consecutiv în grupa din preliminariile Mondialului din 2014. În plus, România nu mai învinsese la Istanbul din 1985.
România - Belgia(scor 2-, noiembrie 2012)
Maxim şi Torje (din penalty) au înscris pentru “tricolori” în amicalul ce a reprezentat ultimul meci al României în 2012. Rezultatul e important în condiţiile în care belgienii au reuşit acum să se califice la turneul din Brazilia, după o pauză de 12 ani, şi au câştigat autoritar grupa din preliminarii.
România - Ungaria(scor 3-0, septembrie 2013)
I-am desfiinţat pe unguri, fiind în luptă directă pentru locul secund al grupei din preliminariile CM 2014. Marica, Pintilii şi Tănase au fost marcatorii. Am păstrat astfel şirul invincibilităţii în faţa rivalilor, parcurs de datează din 1981 (scor 0-0).