Steaua, faţă în faţă cu coşmarul ei

Ultima actualizare:
N’Doye este unul  dintre puţinii  jucători care  nu a pierdut  în faţa Stelei
N’Doye este unul dintre puţinii jucători care nu a pierdut în faţa Stelei

La prima vedere, Steaua n-ar trebui să aibă emoţii astăzi, în Ghencea, contra nou-promovatei Săgeata Năvodari. Campioana se va lupta însă cu „coşmarul” Ousmane N’Doye, căpitanul oaspeţilor, care a jucat de opt ori împotriva Stelei, dar n-a cunoscut încă gustul înfrângerii.

Partida cu Săgeata Năvodari din această seară e considerată de trupa lui Laurenţiu Reghecampf un antrenament cu public în vederea primului meci din grupele Ligii Campionilor (miercuri, în deplasare, cu Schalke).

Oaspeţii antrenaţi de Tibor Selymes au puţine atuuri pentru a produce supriza pe stadionul „Ghencea".

Unul dintre acestea, poate cel mai important, este prezenţa în teren a excentricului mijlocaş senegalez Ousmane N'Doye. Africanul de 35 de ani nu mai e în forma de acum trei-patru ani, dar continuă să fie o adevărată „sperietoare" pentru Steaua.

„Eu unul m-am plictisit să joc cu ei şi să-i bat mereu. N-am pierdut niciodată contra Stelei", declara Ousmane în vara anului trecut, după un Vaslui - Steaua 3-1.

Într-adevăr, începând din 2008, atunci când l-au avut în faţă pe N'Doye, steliştii s-au înclinat mai mereu. Din opt partide, au pierdut şapte, inclusiv trei derby-uri cu Dinamo, singura excepţie fiind un egal (1-1), tot împotriva „câinilor", în mai 2009.

N'Doye a reuşit să şi marcheze în poarta Stelei (din penalty), în urmă cu doi ani, pe vremea când îmbrăca tricoul formaţiei Astra.

Laurenţiu Reghecamp nu va folosi contra celor de la Săgeata cea mai bună echipă pe care o are la dispoziţie, încercând să menajeze câţiva dintre titulari pentru meciul cu Schalke de miercuri. Printre jucătorii odihniţi de Reghe se vor afla cu siguranţă Cristi Tănase (afectat de o uşoară accidentare) şi Mihai Pintilii (epuizat după „dubla" naţionalei cu Ungaria şi Turcia).

N'Doye a fost mereu un mare admirator al patronului Stelei. Ca exemplu, pe vremea când era la Dinamo, senegalezul asculta la maximum în maşină melodii mixate cu vocea lui Gigi Becali. Recent, după ce şeful Stelei a ajuns la închisoare, Ousmane a dat o declaraţie şocantă: "Nu mă mai uit la televizor după ce Gigi Becali a fost arestat, pentru că nu mai am ce să văd. Ăsta e protestul meu!"

Evoluţiile bune ale lui Ousmane N'Doye din primul sezon petrecut la Vaslui l-au făcut pe patronul Stelei, Gigi Becali, să pună ochii pe mijlocaşul senegalez. Transferul acestui la Steaua a picat din cauza vieţii extrasportive agitate cu care e obişnuit N'Doye. „Îl iau doar dacă vine nevastă-sa să stea cu el. Dar dacă n-are nevastă, lui îi trebuie două-trei femei pe zi", spunea Becali.

simeon stalpnicul png

La fel ca marea majoritate a jucătorilor de la Săgeata, Ousmane N'Doye este impresariat de Anamaria Prodan. De altfel, soţia antrenorului Stelei are legături strânse cu gruparea din Năvodari, la un moment dat fiind prezentată ca preşedinte al clubului. Anamaria a renunţat apoi la idee, funcţia fiind incompatibilă cu meseria de impresar.


    N’Doye este unul  dintre puţinii  jucători care  nu a pierdut  în faţa Stelei
N’Doye este unul dintre puţinii jucători care nu a pierdut în faţa Stelei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro