2. Biserici din București unde se împlinesc mereu minuni Icoana din Biserica Amzei alungă cele mai mari necazuri
Când necazurile nu-i ocolesc, credincioșii ortodocși din București caută și primesc ajutor în lăcașurile de cult unde se împlinesc zeci și zeci de minuni. Rugăciunile credincioșilor adresate Mântuitorului Iisus, Maicii Domnului sau unui sfânt anume, primesc ascultare și, în scurt timp, necazurile se îndepărtează de ei. Mulți credincioși preferă să se roage în anumite biserici, unde li se împlinesc dorințele, iar starea lor de sănătate se îmbunătățește ca prin minune.
La solicitarea mai multor cititori, periodic, vom prezenta, minunile și datele importante ale acestor lăcașuri ale împlinirilor:
O icoană făcătoare de miracole
Superba și impunătoarea biserica Amzei este așezată în cartierul numit frecvent "Piața Amzei" pe strada ce duce din Calea Victoriei spre Bulevardul General Gheorghe Magheru.
Prima biserică ce avea o singură turlă, a fost construită între anii 1807-1810, pe locul și cu fondurile lăsate de colonelul Nicolae Dărăscu către nepotul său Amza Năescu, al doilea vistier al țării. Anterior anului 1837, în jurul bisericii au existat chilii unde funcționa o școală cu două clase pentru începători, așa cum semnala Nicolae Iorga. Biserica a fost distrusă de un incendiu în anul 1846, iar restaurarea lăcașului a fost de mari proporții. În anul 1875 au fost realizate alte reparații și cu acest prilej s-au adăugat sfântului lăcaș două turle din lemn și tablă. Atunci a fost construită și o fântână din piatră, aproape de casa parohială care a purtat inscripția : Ridicată de Ioan C. Petrescu în anul 1875!
În timp, au urmat alte și alte modificări. Biserica Amzei a fost sfințită la 21 octombrie 1901, în vremea domniei regelui Carol I și a reginei Elisabeta, și a fost deservită de-a lungul existenței sale de o pleiadă de preoți cu renumite harisme duhovnicești și calități intelectuale excepționale. Șirul acestora începe cu persoana preotului ctitor Ilie Teodorescu, cel care a fost ales în demnitatea de Episcop al Tomisului. Între enoriașii bisericii de la acea vreme se numărau, de asemenea, familiile viitorilor prim-miniștri de orientare conservatoare Take Ionescu și Alexandru Marghiloman.
Biserica a fost afectată de cutremure și incendii
Până la forma actuală, biserica a suferit multe transformări deoarece a fost afectată de cutremure și incendii.
începând cu anul 2013, comunitatea eclesială a Bisericii Amzei este deservită de preotul paroh Florin Alin Sandu, prin implicarea căruia au fost continuate, în mod susținut (din încredințarea și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel), eforturile de restaurare ale sfântului locaș de cult, restaurare ce a redat frumusețea cu care a fost înzestrată această biserică superbă a Capitalei de ctitorii săi.
În Biserica Amzei se roagă credincioșii care au probleme în justiție
În sfântul lăcaș din Piața Amzei se roagă frecvent credincioșii care se luptă, mai ales, cu necazurile din Justiție.Un proces de divorț care s-a tărăgănat multă vreme
Dora este o tânără divorțată de trei ani și, tot de atunci, continuă procesele în care este hărțuită de fostul soț. Mariajul lor a durat doar un an, dar soțul ei revendică diverse bunuri care i-au aparținut Dorei înainte de căsătorie . Dora a avut o situație financiară foarte bună, iar dragostea soțului pentru ea a fost ” ca o piesă de teatru”, spune Dora, după ce surprizele alesului ei au șocat-o în timpul proceselor.
La îndemnul unei rude, Dora a mers să se roage la o icoană a Maicii Domnului din Biserica Amzei chiar în ziua praznicului de Adormire a Maicii Domnului, în august 2017. La scurt timp, Dora a găsit un avocat cu ajutorul căruia a scăpat de două procese și, în curând, se va finaliza și cel mai dificil proces. Dora merge săptămânal și se roagă în Biserica Amzei și este convinsă că din luna august a anului trecut se face lumină în viața ei . De atunci, periodic, se petrece câte o minunne în viața ei.