Pentru sănătate și frumusețe: Nu faceți abuz de făinoase
Nutriționiștii atrag atenția în repetate rânduri să nu mâncăm cantități mari de hidrați de carbon ( făinoase și dulciuri). În privința făinoaselor , nutriționistul Edgar Cayce precizează că cerealele integrale contribuie mai puțin la îngrășare în comparație cu cerealele albite industrial: ”Abțineți-vă să mâncați cantități de produse bogate în amidon. Dacă mâncați pâine, este indicat să fie pâine integrală”.
În privința preparatele de patiserie, acest amestec de produse bogate în amidon și zahăr, ele reprezintă tot ce este mai rău pentru un obez. De câte ori are prilejul, Cayce repetă pentru toată lumea : fără produse de patiserie. Adică, fără produse cu amidon îndulcite: ”Nu trebuie să amestecați niciodată un produs care conține amidon cu unul cu zahăr. Indiferent de cantitatea de care este vorba. Nu consumați astfel de alimente care provoacă în organism o fermentație alcoolică. Nu vorbesc aici de alcoolul din băutură, ci de zaharurile amestecate cu produse bogate în amidon ; acestea provoacă în interiorul organismului un anume tip de fermentației soldată cu producerea de alcool, iar acest fenomen va conduce la excesul de grăsime ( opinie prezentată unui pacient obez, în vârstă de 57 de ani)”. De asemenea, Cayce susține despre consumul de cartofi că aceștia nu sunt ceea ce credem și recomandă cu fermitate pacienților obezi să nu consume cartofi: ”Atenție, nu mâncați prea multe alimente bogate în amidon; Consumați puține legume care cresc sub nivelul solului și fără făinoase; nici fasole uscată, nici cartofi, nici chiar ceapă, până când veți reuși să restabiliți echilibrul la nivelul glandelor a căror proastă funcționare vă provoacă acest exces de greutate”
”Fără pâine albă!”
Pacienților săi obezi, Edgar Cayce le spune: ”Atenție la alimentația cotidiană! Fără prea multe produse de patiserie, fără tarte, fără prăjituri cu cremă și fără pandișpanuri. În privința cartofilor, nu le mâncați decât coaja... Cartofii n-ar trebuie să facă parte din regimul vostru alimentar. Ei pot fi consumați o dată, cel mult de două ori pe săptămână. Dar și în acest caz v-aș sfătui să consumați doar coaja și miezul care se desprinde odată cu aceasta, și nu interiorul cartofului.”.Principiile nutritice ale cartofului sunt concentrare în coajă și în zona imediată de sub coajă. Interiorul cartofului este nefast pentru persoanele care nu vor să ia în greutate”. De aceea este valabilă recomandarea de a se consuma cartofi bio, a căror coajă nu a fost tratată.