Cum prepari cappuccino perfect la tine acasă
Espresso delicios, combinat cu spumă cremoasă de lapte. Acesta este cappuccino, băutura pe care mulţi au ocazia să o savureze doar în localuri, cafenele. De regulă, pentru a-l prepara, e nevoie de un espressor cu o baghetă de aburi, însă există o mulţime de alte metode surprinzătoare pe care le poţi folosi şi tu, acasă. Specialiştii de la Lavazza ne dezvăluie secretul preparării unui cappuccino perfect în propria bucătărie.
Alege laptele. Fiecare are propriile preferinţe când vine vorba de lapte: degresat, vegetal, de capră etc. Însă numai şi numai laptele integral proaspăt este alegerea perfectă pentru un cappuccino adevărat. Grăsimile şi proteinele din conţinutul său sunt esenţiale pentru a obţine o spumă consistentă şi cremoasă. 120 ml de lapte este cantitatea optimă pentru o cană de cappuccino.
Spumarea laptelui. Încălzeşte-l pe foc, într-un ibric, sau la cuptorul cu microunde, apoi toarnă-l în presa franceză. Pune capacul şi spumează laptele prin apăsarea şi ridicarea pistonului timp de 15 secunde. În cele din urmă, roteşte presa pentru a amesteca laptele şi toarnă-l în cană. O altă metodă de spumare este cu blenderul vertical.
Încălzeşte laptele şi toarnă-l într-un recipient rezistent. Amestecă-l cu ajutorul blenderului, la viteză mică, pentru aproximativ un minut. Ţine blenderul aproape la suprafaţa laptelui, astfel încât să se absoarbă şi mai mult aer şi să se creeze o spumă consistentă.
Combină cafeaua şi laptele. Toarnă cafeaua încet, până ai umplut 1/3 din ceaşcă. După 10 secunde, toarnă spuma cremoasă de lapte.
Decorarea. Este momentul să fii inventiv. Ornează cappuccino-ul tău cu pudră de cacao, sirop dulce, fulgi de ciocolată şi bucăţi de nuci. Dacă îţi doreşti că creezi modele speciale, cu inimioare şi frunzuliţe, aşa cum vezi în cafenele, poţi folosi şabloane şi instrumente speciale pentru a colora spuma laptelui.