6 schimbări pe care trebuie să le faci primăvara
Ultima actualizare:
Odată cu primele raze de soare şi cu începutul sezonului cald, simţim parcă nevoia de o schimbare. Un look nou, un ten mai proaspăt... ca să fim în ton cu primăvara. Unele schimbări, însă, sunt chiar necesare, începând cu dieta, metodele de îngrijire, până la nuanţele de farduri aplicate pe pleoape.
- Dieta e foarte importantă. Ce mănânci, se vede pe pielea ta. Organismul are acum nevoie de o detoxifiere, care îţi va curăţa tenul şi îi va reda luminozitatea. Astfel, profită de fructe şi de legume. Prima masă poate să înceapă cu fructe (sub formă de smoothie sau sucuri verzi în diverse combinaţii) şi să se termine cu legume (salate, legume la grătar, fierte la abur). Hidratează-te corespunzător. De asemenea, începe-ţi ziua cu un pahar de apă şi încheie-o seara, la culcare, tot cu un pahar cu apă.
- Peelingul regenerează pielea, elimină celulele moarte de la suprafaţă şi închide porii. Făcut de două ori pe săptămână, pielea devine mult mai fină şi absoarbe mai uşor substanţele nutritive din creme. Fondul de ten se va aşeza şi el mult mai bine pe o piele proaspătă şi fină. Dacă ai tenul uscat şi sensibil, fă un peeling din tărâţe de grâu cu miere, cu iaurt sau cu ulei. Pentru tenul normal şi gras, poţi face peelinguri mai dure, cu mălai, zahăr brut, zaţ de cafea, pe care le poţi combina cu fructe sau chiar cu puţină cremă hidratantă.
- Măştile naturale. Dacă ai ten sensibil sau uscat, foloseşte o mască hidratantă dintr-un avocado bine copt sau o banană amestecate cu două linguri de miere. Pentru tenul mixt/gras, ingredientele ideale sunt: argila, câteva picături de zeamă de lămâie, castravete ras, o linguriţă de iaurt. Amestecul trebuie să aibă consistenţa unei maioneze.
- Schimbă anumite produse din trusa de machiaj. Crema hidratantă poate fi acum, la începutul sezonului cald, mai lejeră şi mai puţin grasă decât cea din timpul iernii. Însă tot cu factor de protecţie ridicat, ne avertizează Cristina Barcan. „Nu te feri de cremele cu factor de protecţie 50. Nu toate sunt uleioase. Unele au pigment colorat, putând fi folosite pe post de BB Cream”, spune make-up artistul. Fondul de ten trebuie şi el schimbat. E nevoie de unul mai fluid, care nu încarcă tenul, lăsându-l proaspăt, luminos. După aplicare, lasă-l câteva minute să intre în piele şi abia apoi aplică pudra pentru fixare.
- Cum să te machiezi. Renunţă la fardurile în nuanţele închise, de astă-iarnă. Acum trebuie să arăţi fresh, ca o floricică de primăvară. Uită-te în jur! Ce vezi? Lila, verde crud, roz, piersică... cu aceste nuanţe trebuie să te şi machiezi. Îţi dau un aer primăvăratic. Pe buze pui rujuri în culori deschise (nude, piersică, rozuri pale), mate ziua şi mai lucioase seara. Luciurile de buze fără sidef se pot folosi atât ziua, cât şi seara. Nu uita strugurelul! Vântul de primăvară usucă buzele.
- Demachierea corectă. Vrei ca pielea şi musculatura să nu “alunece” în jos, cu timpul? Atunci toate mişcările tale trebuie să fie ascendente – în sus, când aplici cremele, dar şi când te demachiezi. La ochi, discheta cu loţiune demachiantă se lasă puţin pe pleoapă să acţioneze, apoi se şterge uşor în jos, fără a apăsa, pentru a nu rupe genele. Ultima mişcare e să ştergi cu discheta pleoapa inferioară din colţul extern spre cel intern (invers direcţiei de formare a ridurilor). După ce te-ai demachiat până când nu a mai rămas nimic pe dischetă, nu mai este nevoie să te speli pe faţă cu apă de la robinet. Continuă ritualul de seară cu aplicarea cremelor hidratante, atât în jurul ochilor, cât şi pe gât, buze, mâini.