4 paşi de urmat pentru un grătar perfect
Nu vă lasaţi impresionaţi de vremea ploioasă de afară (articol scris vineri, 20 august). Chiar dacă previziunile meteorologilor nu sunt dintre cele mai încurajatoare, fiind preconizate ploi în perioada următoare în majoritatea teritoriilor, puteţi să vă pregătitţi pentru weekenduri însorite ce sperăm să urmeze cu 4 paşi de urmat pentru un grătar perfect.
Friptura delicioasă nu se obţine uşor ne spun mai toţi bucătarii şi tindem să-i credem în momentele în care nu ne reuşeşte. Din fericire vă punem la dispoziţie 4 paşi de urmat pentru un grătar perfect şi cum perioada concediilor nu s-a terminat e cazul să le citiţi, să aprindeţi lemnele, să puneţi cărbuni peste jarul de la acestea şi să vă antrenaţi în speranţa că vă veţi impresiona familia şi prietenii cu ceva delicios.
4 paşi de urmat pentru un grătar perfect: Alegerea cărnii
Pentru ca friptura să fie foarte bună trebuie în primul rând să fim foarte atenţi la calitatea cărnii. Este foarte indicat să optaţi pentru o bucată fără grăsime sau zgârciuri şi înainte ca ea să fie pusă pe grătar să o ungeţi bine pe ambele părţi cu ulei de măsline, aopi să o lăsaţi aproximativ 15-20 să se odihnească la temperatura camerei.
4 paşi de urmat pentru un grătar perfect: Acesta trebuie încins bine
Grătarul trebuie să fie foarte bine încins înainte să punem carnea pe el. Aceasta trebuie să sfârâie imediat ce atinge suprafaţa fierbinte şi este recomandat să întoarceţi carnea o singură dată pe fiecare parte.
Durata de gătire a cărnii pe grătar este influenţată de tipul şi grosimea acesteia. Ideal ar fi ca felia să aibă numai 1,5 cm grosime. Cei care preferă să fie mai suculentă trebuie să o lase pe foc doar 90 de secunde-2 minute pe fiecare parte, cei care vor o friptură făcută mediu trebuie să o lase câte 2-3 minute, iar cei care vor să fie mai bine făcută trebuie să aştepte câte 4 minute.
4 paşi de urmat pentru un grătar perfect: Carnea stă 5 minute înainte să fie servită
Ultimul pas pentru o friptură perfectă este poate cel mai important. Carnea trebuie scoasă pe un platou încins şi trebuie să stea minim 5 minute pe acesta pentru ca zeama lasată în timpul preparării şi condimentele să pătrundă bine în aceasta.