5 feluri în care poţi prepara musacaua
Cunoscută mai degrabă ca o mâncare grecească, musacaua îşi are originea undeva în Arabia. Reţeta, care reuneşte laolaltă legume, carne şi condimente dintre cele mai neobişnuite, a pătruns în Europa adusă de bucătăria Imperiului Otoman, de unde a trecut la greci şi, apoi, în restul continentului. Numele vine din arabă şi înseamnă „răcit”. De-a lungul timpului, reţeta clasică a musacalei a fost adaptată în fel şi chip. Găseşti mai jos 5 feluri în care poţi prepara musacaua.
Ingrediente
2 vinete mari, tăiate în felii groase de 1 cm2 linguri ulei de măsline (pentru vinete)1 lingură ulei de măsline (pentru umplutură)1 ceapă tocată2 căţei de usturoi, pisaţi700 g carne de vită tocată400 g roşii tocate3 linguri pastă de tomate1 cană supă de vită1½ linguriţă zahăr2 linguriţe oregano uscat¾ linguriţă sare
Pentru sosul bechamel4 linguri unt5 linguri făină3 cană lapte¼ linguriţă nucşoară½ cană parmezan răzuit1 ou + 1 gălbenuşsarepiper
Pentru topping⅓ cană pesmet
Descoperă cele cinci moduri în care poți prepara musacaua pe clickpoftabuna.ro.
Vezi cum se face cea mai bună mâncare de fasole cu crane de vită.