Rețeta simplă de care nu ne vom mai sătura! Tarta cu banane la tigaie se poate pregăti în doar câteva minute
Este un desert gustos, foarte simplu de pregătit, la care vom reveni mereu, după ce îl vom gusta. Este vorba despre tarta cu banane la tigaie, un preparat dulce, ușor, pe care îl putem pregăti în mai puțin de o oră!
Este o rețetă care nu numai că este delicioasă, dar esteș i foarte ușor de pregătit! Chiar și cei dintre noi care nu avem deloc multă experiență în bucătărie vom putea găti această tartă, în mai puțin de o oră!
Are un gust ușor, delicios, de care nu ne vom mai sătura! Așa că, dacă ne plac bananele și suntem în căutarea unei rețete simple, această tartă este alegere perfectă.
Ce ingrediente ne vor fi necesare
Practic, pentru a pregăti acest desert delicios, avem nevoie numai de câteva ingrediente simple! Este vorba despre maxim două banane, o lingură de unt, aproximativ 50 de grame de zahăr, un ou, 60 ml de ulei, iar, nu în ultimul rând, 120 ml de lapte.
De asemenea, ne mai trebuie și 150 de grame de făină, o lingură de cacao, o linguriță de praf de copt, vanilie, mentă, alune mărunțite, cât și o ciocolată cu alune. Odată ce avem toate aceste ingrediente simple și gustoase, putem începe să gătim!
Cum pregătim o tartă delicioasă
Din fericire, această tartă este ușor de pregătit, chiar de cei dintre noi care nu avem foarte multă experiență în bucătărie. Primul pas este să punem hârtie de copt pe fundul unei tigăi, iar apoi să tăiem banana în felii subțiri. Atât hârtia, cât și tigaia, trebuie unse cu unt, iar peste hârtia de copt vom presăra zahăr.
Peste zahăr vom pune feliile de banană, iar, între timp, vom amesteca bine zahăr cu un ou și cu puțină sare. Odată ce se topește zahărul, trebuie să adăugăm încet lapte, ulei și vanilie. La final, vom amesteca și făină cu praful de copt și cu cacao.
Toate aceste ingrediente trebuiesc amestecate bine, iar apoi puse în tigaie, peste feliile de banane. Vom acoperi totul cu un capac și vom lăsa la foc mic, să se coacă pe fiecare parte vreme de 25 – 30 de minute.
La final, după ce tarta s-a copt pe ambele părți, putem servi acest desert delicios fie simplu, fie decorată cu ciocolată, sau zahăr pudră. Indiferent de cum o vom servi, această tartă va avea un gust delicios!