Rețeta delicioasă de care se va îndrăgosti toată familia! Cum pregătim rapid aripioare de pui marinate în bere
Este o rețetă simplă, delicioasă, de care nu ne vom mai sătura, odată ce o vom încerca! Este vorba despre aripioarele de pui marinate în bere, care se pot pregăti foarte ușor!
Dacă suntem în căutarea unei rețete originale, gustoase, care să poată fi pregătită foarte ușor, atunci avem noroc! Aripioarele marinate în bere se pregătesc rapid și nu au nevoie decât de câteva ingrediente banale!
Iar apoi, tot ce trebuie să facem este să punem totul la cuptor, pentru a avea o masă delicioasă, în scurt timp.
Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple
Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă, nu ne trebuie decât câteva ingrediente banale, pe care le vom găsi în mai toate magazinele. Este vorba despre 500 de grame de aripi, o linguriță rasă de sare, o linguriță de boia dulce, iar, nu în ultimul rând, o linguriță de cimbru.
De asemenea, mai avem nevoie și de o căpățână de usturoi, puțin piper proaspăt măcinat, cât și ingredientul principal al acestei rețete, cam 300 ml de bere. Desigur, mai ne trebuie și 2 – 3 linguri de ulei, iar odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim preparatul.
Cum se fac aripioarele marinate în bere
Primul pas pentru a pregăti aceste aripioare gustoase este să le punem într-un bol îndeajuns de mare, alături de sare, boia dulce, cimbru, usturoi pisat, piper măcinat, berea, iar apoi, la final, uleiul. Berea nu doar că va oferi o aromă unică și gustoasă cărnii de pui, dar o va face și mult mai fragedă decât în mod obișnuit.
Mai departe, vom acoperi bolul cu o folie de aluminiu și vom lăsa aripioarele ma marinat în frigider, vreme de 2 – 3 ore. Apoi, le vom scoate și le vom pune în tava pe care urmează să o introducem în cuptor. Peste ele putem turna sosul folosit la marinat, iar acum vom acoperi tava cu folie de aluminiu.
Totul trebuie intridus la cuptor, la aproximativ 200 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră. Apoi, vom scoate folia și vom mai lăsa aripioarele să se rumenească suficient. La final, vom avea un preparat delicios, de care nu ne vom mai sătura.