Rețete

horia manea jpg
Două rețete delicioase de post! Care este secretul chef-ului Horia Manea pentru mâncarea de fasole?! Cum facem prăjitura cu gem de post?
Horia Manea, simpaticul chef de la Antena Stars, ne-a oferit, în exclusivitate, rețeta sa pentru mâncarea de fasole de post.
Castraveti murati in otet 1024x683 jpg
Castraveți în oțet. Cea mai bună rețetă bulgărească. Murături crocante gata pentru a fi mâncate în doar două-trei zile
În fiecare sezon, pasionații de gastronomie caută metode simple și eficiente de a conserva legumele proaspete, astfel încât să le poată savura pe tot parcursul anului.
image png
Ce pun turcoaicele în pâine, pentru a ieși crocantă la exterior și moale la interior. O poți păstra zile întregi și nu se strică
Pâinea turcească tip „Vakfıkebir” își face loc tot mai des pe mesele românilor, cucerind prin textura sa pufoasă și aroma bogată, dată de combinația de iaurt și coacere cu abur. Inspirată din tradiția culinară a regiunii Trabzon, această pâine poate fi pregătită atât în varianta clasică, cu miez aer
porumb fiert beneficii jpg jpeg
Ce trebuie adăugat în apa porumbului fiert? Așa va fi mai moale și mai delicios ca niciodată
Pe măsură ce înaintăm tot mai mult în luna august, porumbul se transformă în vedeta de necontestat a piețelor din țara noastră. Iar porumbul fiert este una dintre cele mai simple și mai delicioase rețete pe care le putem pregăti în această lună.
cat costa torturile facut de gabriela cristea scaled webp
Desertul cu care Gabriela Cristea și-a impresionat familia: „Am văzut rețeta și am zis să o încerc și eu la un moment dat”
Gabriela Cristea a reușit să aducă zâmbete în familia sa cu un desert simplu, dar spectaculos. Inspirată de o rețetă văzută online, vedeta a decis să o pună în practică, iar rezultatul a fost pe placul tuturor. Brioșele pufoase, cu cremă de alune la mijloc și topping crocant, au devenit rapid vedete
supa de pui cu fidea si rosii jpg
Supa tradițională din Ardeal perfectă pentru zilele de post. Se poate pregăti rapid și ușor
Dacă sunteți în căutarea unei rețete tradiționale perfecte pentru zilele de post, această supă poate fi alegerea perfectă! Mai precis, este vorba despre supa de roșii tradițională, o rețetă pe care numai gospodinele din Ardeal o mai apreciază în zilele noastre.
sarmale vita devie foi istock jpg
Sarmale ca la Mănăstirea Putna. Nicăieri altundeva n-ai mâncat mai bune, au devenit devenite deliciul lăcașului de cult. Cum se prepară?
Este o rețetă perfectă pentru zilele de post, pregătită adesea la mănăstirea Putna. Aceste sarmale cu urdă au un gust delicios și sunt și foarte ușor de pregătit!
piure cu ulei de trufe jpg
Renunță să mai fierbi cartofii pentru piure în apă. Află secretul pentru cel mai delicios și cremos preparat pe care l-ai gustat vreodată
Piureul este una dintre cele mai populare garnituri din țara noastră, fiind o prezență comună pe mesele românilor. Și, deși este vorba despre o rețetă foarte simplă, există un truc care poate oferi piureului un gust și o textură mult mai bună ca până acum!
BeFunky collage jpg
Supă cremă de castraveți, rețeta ideală pentru zilele caniculare. Se prepară rapid și este extrem de răcoritoare. VIDEO
Zilele toride de vară aduc cu ele și dilema meselor ușoare, răcoroase și rapide. Iar dacă sunteți în căutarea unei idei fresh, avem o sugestie delicioasă: supa cremă de castraveți. Este gata în doar 5 minute, nu necesită gătire termică și este perfectă pentru a combate căldura copleșitoare.
BeFunky collage   2025 08 09T191614 312 jpg
Salată de vară rapidă, sățioasă și aromată. Ingredientul secret care face diferența. VIDEO
În doar 10 minute, poți prepara o salată cu gust mediteranean, perfectă pentru zilele calde de vară. Cu ingrediente simple, dar atent alese, această rețetă aduce în farfurie savoarea Italiei și promisiunea unei mese ușoare, dar pline de aromă.
scarlatescu burger jpg
Rețeta demențială de burgeri a lui Cătălin Scărlătescu. Vei deveni vedeta lunii august dacă folosești ingredientele celebrului chef
Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai îndrăgiți chefi din România, a cucerit publicul nu doar prin carisma sa, ci și prin rețetele spectaculoase pe care le pregătește.
ardei copti istock jpg
Mâncarea simplă, perfectă pentru postul Adormirii Maicii Domnului. O prepari rapid și e delicioasă
Este o mâncare simplă și delicioasă, perfectă pentru această perioadă de post. Iar partea cea mai bună este faptul că această rețetă nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple!
image png
O rețetă de clătite delicioase cu banane cu doar 3 ingrediente. Fără făină, fără zahăr, fără lapte!
Uită de clătitele clasice care necesită jumătate de raft de ingrediente și te lasă cu un sentiment de vinovăție după ultima îmbucătură. Dacă ai crezut vreodată că o alimentație sănătoasă înseamnă mese plictisitoare și fără gust, această rețetă te va surprinde plăcut.
image png
Ingredientul secret pe care Gabriela Cristea îl pune în ciorba de fasole cu afumătură: „Am dat gust mâncării”
Gabriela Cristea, una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV, este apreciată de fani pentru diversele rețete de mâncăruri și deserturi pe care le postează în mediul online, acolo unde este suficient de activă.
image png
Ce pun turcoaicele în ciorbă, pentru a da un gust unic. Condimentul pe care îl folosesc de fiecare dată
Turcoaicele (în general, bucătăria turcească) sunt renumite pentru ciorbele lor bogate și aromate, iar condimentul care oferă un gust unic și este folosit aproape de fiecare dată este:
ciorbă cu legume de primăvară jpeg
Ciorbă de legume ca la Mănăstirea Putna. Chiar și în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului mâncarea poate avea un gust de neuitat.
Chiar și în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, mesele pot fi pline de savoare și prospețime. În bucătăriile mănăstirilor, tradiția se împletește cu simplitatea, iar ciorba de legume rămâne unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masă.
image png
Șnițele de conopidă. Un preparat delicios de post, perfect în Postul Adormirii Maicii Domnului
În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1–15 august), mulți români aleg să urmeze rânduiala alimentară tradițională, renunțând la carne, lactate și ouă.
image png
Tort diplomat fals la oală. Nu necesită coacere și e demențial
Într-o perioadă în care tot mai multe gospodine caută soluții rapide, simple și eficiente pentru deserturi, tortul diplomat fals la oală se dovedește a fi o alegere ideală.
ardei umpluti napoletani jpg
Când Napoli zice „Mamma mia!”, se gândește la pizza sau la acești ardei umpluți fără orez. Surpriza din compoziție
Dacă există un loc pe pământ unde mâncarea simplă capătă noblețe, acela este cu siguranță Italia. Și dacă vorbim despre rafinament popular, despre acea bucătărie care te face să spui din tot sufletul „Che bontà!”, atunci trebuie să mergem direct la Napoli.
bucatar webp
Cum să faci friptura perfectă. Secretul bucătarilor din restaurante de lux și greșeala ascunsă care o face uscată și fără gust
În bucătărie, multe dintre obiceiurile noastre provin din tradițiile familiei – am văzut cum găteau părinții sau bunicii și am preluat aceleași pași.
image png
sare gatit tigaie istock jpg
Când trebuie adăugată sarea în mâncare? Înainte sau după? Detaliul ce poate face diferența
Este un detaliu la care poate că nici nu ne gândim atunci când gătim, deși este mult mai important decât ar părea la prima vedere. Mai precis, este vorba despre momentul în care trebuie adăugată sarea în mâncare.
gogosi cu vanilie jpg
Ingredientul secret folosit de gospodinele din Banat la gogoși. Vor avea un gust mai bun ca niciodată și nici nu vor fi uleioase
Gogoșile se numără printre cele mai populare deserturi din țara noastră, iar indiferent unde ne-am afla, tot vom găsi nenumărate locuri de unde putem cumpăra gogoși.
oua ochi istock jpg
Cum se poate prăji un ou rapid și ușor fără ulei. Un truc ce te va uimi
Atunci când vine vorba despre micul-dejun, puține preparate sunt la fel de simple și de gustoase precum ouăle ochi. La urma urmei, nu aveți nevoie decât de două ingrediente pentru a le pregăti, mai precis de ouă și de ulei.
Mihaela Bilic FOTO Facebook webp
Mihaela Bilic recomandă salata verii: „Un fel de mâncare complet” Are efect prebiotic și probiotic
În sezonul cald, când mesele grele devin greu de suportat, Mihaela Bilic propune un preparat tradițional românesc, simplu, gustos și extrem de benefic pentru digestie. Medicul nutriționist subliniază că rețeta are atât efect prebiotic, cât și probiotic, fiind ideală pentru echilibrul intestinal. Cu
horia manea jpg
Chef Horia Manea face cele mai bune clătite: „Să vă zic un secret”
Horia Manea, unul dintre cei mai apreciați chefi de la Antena Stars, aduce vara aceasta rețete savuroase într-un decor spectaculos, perfect pentru sezonul cald. În noul format „Meniu de vedetă – Arome de vară”, preparatele propuse sunt gândite pentru a fi gătite și savurate în aer liber. Printre sur
cartofi rasi istock jpg
Rețeta perfectă pentru Postul Adormirii Maicii Domnului! Simplă, rapidă, delicioasă
În perioada dintre 1 și 15 august, credincioșii din țara noastră vor avea grijă să respecte Postul Adormirii Maicii Domnului. Iar dacă vă numărați printre cei care vor ține post în următoarele două săptămâni, atunci această rețetă poate fi alegerea perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă!
mamaliga
Nu mai face mămăliga doar în apă! Secretul care o face mai gustoasă și cremoasă. E trucul păstrat de gospodinele de la țară
Puține rețete sunt în același timp atât de simple, dar și atât de populare, precum mămăliga. Această mâncare tradițională românească nu are nevoie, practic, decât de două ingrediente: apă și mălai.
bulion shutterstock jpg
Ce pun italienii în bulionul de roșii. Are un gust delicios, natural și poate fi pregătit foarte rapid. Rețeta e una veche
Bulionul este unul dintre ingredientele pe care cei mai mulți oameni le cumpără direct din magazin, fără să stea prea mult pe gânduri. Cu toate acestea, este important de știut că acest preparat se poate face foarte ușor în casă și nu vă trebuie decât două ingrediente banale!
mancare de vinete shutter
Rețeta delicioasă care este gata în doar jumătate de oră. Cum se prepară mâncărica de vinete cu ceapă
Este o rețetă simplă, delicioasă și care poate fi pregătită în aproximativ jumătate de oră! Este vorba despre mâncărica de vinete cu sos de roșii, un preparat gustos de care vă veți îndrăgosti imediat!