Rețete
Este un desert delicios de care nu ne vom mai sătura. Cum pregătim tarta cu struguri, la tigaie
Este o rețetă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura! Tarta cu struguri la tigaie este ușor de făcut și va deveni rapid desertul nostru favorit!
Ce trebuie să pui în crema de fistic pentru ciocolata Dubai, ca să-ți iasă ca la arabi! O poți folosi și în alte deserturi delicioase
Crema de fistic, cu textura sa catifelată și gustul său intens, este o adevărată vedetă în deserturile din Orientul Mijlociu. Dacă ai avut vreodată ocazia să guști celebra „ciocolată Dubai” sau dulciurile arăbești îmbogățite cu fistic, probabil că ai fost cucerit de savoarea lor unică.
Cum prepari cele mai gustoase chiftele cu ciuperci. Ce trebuie să faci cu cartofii înainte de a-i da pe răzătoare
Chiftelele cu ciuperci sunt o alegere excelentă pentru o masă delicioasă și ușor de pregătit, perfectă pentru zilele în care dorești ceva sănătos și gustos.
Rețetă de cozonac din secolul al XIX-lea. Secretele străbunicilor noastre
Cozonacul, această delicatesă tradițională românească, este simbolul sărbătorilor și al ospitalității. În vremurile de demult, cozonacul nu era doar un desert, ci o expresie a iubirii și a grijii față de cei dragi.
Secretul celor mai bune vinete pane. Regula de aur de care trebuie să ții cont pentru a ieși crocante la exterior și moi la interior
Cui nu îi plac vinetele? Mai ales când le găsești proaspete și bine coapte, nu ai cum să nu vrei să pregătești o porție de vinete pane delicioasă. Ei bine, daca vrei să iasă ca la mama acasă, această rețetă de vinete pane este o rețetă simplă, dar, care are un mic secret. Iată cum să îți aduci bucur
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Humus, acea pastă cremoasă și aromată din năut, tahini (pastă de susan), ulei de măsline și lămâie, are o istorie fascinantă care își găsește rădăcinile în bucătăria biblică.
Chiftele din fasole. Rețeta simplă de post de care te vei îndrăgosti
Deja înaintăm în Postul Crăciunului, iar dacă suntem în căutarea unei rețete delicioase, pe care o vom putea pregăti ușor, atunci putem apela la chiftele făcute din fasole!
Cel mai delicios salam de biscuiți cu fructe uscate și gust magic de Crăciun. Rețeta care a făcut furori pe internet
Salamul de biscuiți este cu siguranță unul dintre deserturile memorabile ale copilăriei. E consistent, dulce și absolut savuros. Iată o rețetă ceva mai deosebită decât cele clasice, specială pentru sărbătorile de iarnă sau zilele în care avem poftă de ceva dulce.
Chiftele de pui cu legume la cuptor, rețeta care a făcut furori pe internet. Este delicioasă și ușor de preparat
Cosânzenele gătesc au împărtășit o nouă rețetă delicioasă. Chiftele de pui cu legume, un preparat gustos, ideal pentru zilele în care am rămas în pană de idei. Se prepară ușor, fără a petrece prea mult timp în bucătărie.
Cum se prepară baclava, rețeta originală. Istoria impresionantă a celui mai faimos desert turcesc din lume
Pe 17 noiembrie este Ziua Mondială a Baclavalei, astfel că iubitorii de deserturi din toată lumea vor savura acest deliciu crocant și însiropat. În bucătăriile din Istanbul și Imperiul Otoman, baclavaua nu este doar un simplu desert, ci și un simbol cultural.
Trei prăjituri cu nucă pe care să le încerci! Una dintre ele este perfectă pentru Postul Crăciunului
Trei prăjituri cu nucă pe care să le încerci!
Metoda genială prin care orezul cu lapte va avea același gust ca în copilăria noastră! Puțini români mai știu acest truc
Orezul cu lapte este un preparat ușor de făcut, pe care cei mai mulți dintre noi îl îndrăgim. El poate fi gata în scurt timp și rețeta nu este deloc complicată, dar dacă ne dorim ca mâncarea să aibă un gust special, la fel ca în copilăria noastră, nu trebuie să uităm de aceste ingrediente speciale!
Bulion delicios, după rețeta clasică a bunicii. Ce trebuie să adaugi, pentru o aromă de neuitat
Bulionul de roșii este unul dintre preparatele esențiale din orice bucătărie, mai ales în perioada toamnă-iarnă, când este nevoie de ingrediente naturale și aromate pentru a da savoare mâncărurilor.
Ardei umpluți de post. Rețeta delicioasă a măicuțelor de la Mânăstirea Prislop
La Mânăstirea Prislop, măicuțele pregătesc o rețetă simplă și savuroasă de ardei umpluți de post, care a devenit foarte apreciată de cei care vizitează locul. Iată cum se face rețeta de ardei umpluți de post, așa cum o pregătesc măicuțele de la Prislop.
Chifteluțe de pește, fără ou. Rețeta simplă și delicioasă pe care e musai să o încerci și tu
Chiftelele de pește sunt o alegere ușoară și savuroasă pentru mese în familie sau pentru a fi servite ca aperitive la diferite evenimente. Dacă vrei să încerci o variantă fără ou, ideală pentru perioadele de post, în zilele când este dezlegare la pește
Crenvurști de pui făcuți în casă. Rețeta pe care trebuie să o știi neapărat
Crenvuștii pregătiți în casă nu doar că sunt mai gustoși, ci și mai sănătoși. Multe gospodine care se tem să mai mănânce din comerț îi pregătesc în propria lor casă. O rețetă devenită virală pe TikTok de crenvuști de pui a cucerit internetul.
Cea mai delicioasă rețetă de chec cu portocale. Se prepară rapid și este ideală pentru masa de sărbători, dar și pentru zilele în care avem poftă de ceva dulce
Cel mai delicios chec cu portocale, ideal atât pentru masa de sărbători, cât și pentru zilele în care avem poftă de ceva dulce. O rețetă inedită, creată de Cosânzenele gătesc, una dintre cele mai cunoscute pagini de rețete de pe TikTok.
Ce puneau străbunii în piure, ca să iasă alb, pufos și savuros. Rețeta clasică din anul 1966
În vremurile de altădată, străbunii noștri cunoșteau multe trucuri culinare care dădeau preparatelor o savoare aparte.
Tiganites. Clătitele tradiționale grecești, aperitiv și desert deopotrivă
Tiganites, cunoscute drept clătitele grecești, sunt un deliciu tradițional, crocante la exterior și moi la interior, potrivite pentru orice moment al zilei. Cu o rețetă simplă bazată pe făină și
Rețeta lui Chef Scărlătescu pentru o „mămăligă perfectă”. Cantitățile exacte
Chef Cătălin Scărlătescu prezintă rețeta pentru mămăliga perfectă, coaptă și gustoasă. Bucătarul a inițiat propria rețetă și le-a prezentat-o celor de acasă în timp ce se afla în podcastul lui Cătălin Măruță.
Cea mai delicioasă supă de legume coapte. E ideală pentru zilele răcoroase și e plină de arome
Supa de legume coapte este perfectă pentru zilele de toamnă. Plină de arome, cremoasă și fără unt sau smântână, de post și extreeem de savuroasă! Iată cum se prepară.
Carmen Brumă dezvăluie cea mai delicioasă rețetă de salată caldă. Este ideală pentru o masă sănătoasă și echilibrată
Carmen Brumă a dezvăluit o rețetă inedită de salată caldă cu fasole verde și somon pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Celebra nutriționistă susține că este ușor de preparat și are o mulțime de beneficii pentru organism.
Cornulețe fragede cu rahat și untură. Rețeta care o să-ți amintească de copilărie
Cornulețele fragede cu untură și rahat sunt un desert tradițional românesc care îmbină perfect textura pufoasă și gustul delicat al aluatului cu savoarea dulce a rahatlui.
Ciorbă de burtă falsă. Ingredientul secret care o face delicioasă
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc foarte apreciat, însă, din cauza procesului lung de gătire și a ingredientelor speciale, mulți preferă o variantă mai simplă, dar la fel de gustoasă: ciorba de burtă „falsă”.
Ce pun bulgăroaicele în pâine pentru a fi crocantă la exterior și moale ca un nor la interior. Ingredientul secret pentru un preparat ca la brutărie
Pâinea pregătită în stil bulgăresc se numără printre cele mai reușite produse de panificație. Deși multe gospodine obișnuiesc să prepare pâinea clasică din făină, sare, apă și drojdie în propria casă, există o variantă care o face mult mai gustoasă și mai pufoasă. Află din continuarea articolului in
Gogoși pufoase și aromate. Rețeta lui Nicolae Tand. Ingredientul secret pe care chef-ul îl adaugă în aluat
Gogoșile sunt un desert clasic, iubite de toată lumea, dar atunci când sunt pregătite de un chef celebru precum Nicolai Tand, ele capătă un gust aparte și o textură incredibil de pufoasă.
Fasole făcăluită. Ingredientul pe care îl folosesc bucătarii pentru a-i da un gust pe care-l vei adora
Fasolea făcăluită, cunoscută și ca fasole bătută, este una dintre mâncărurile tradiționale românești care te cucerește cu gustul său autentic și textura cremoasă. Deși pare o rețetă simplă, există un secret pe care bucătarii îl folosesc pentru a-i oferi acea aromă inconfundabilă și bogată – ceapa că
Sărmăluțe în foi de ceapă! Rețeta turcească care a înnebunit internetul
Sărmăluțe în foi de ceapă! Rețeta turcească care a înnebunit internetul
Prăjitură cu gutui, un desert ideal de toamnă. Este pufoasă, aromată și cucerește orice pofticios
Ai mâncat vreodată prăjitură cu gutui? Ei bine, dacă nu ai testat-o până acum, e momentul să înveți această rețetă inedită. Este pufoasă, delicioasă și se prepară extrem de ușor. Mai mult, merge de minune cu o cană de lapte sau cafea.