Rețete

image png
Rețeta de salată de morcovi, ideală pentru dieta de primăvară. Ingredientul inedit care o face de nota zece
Dacă te gândeai că morcovii sunt doar pentru supe, ciorbe, iepurași sau meniuri de dietă, este timpul să-ți regândești prioritățile în bucătărie
Ciorbă ardelenească de salată jpeg
Ciorbă de salată verde cu afumătură. Rețeta din zona Moldovei care o să-ți cucerească papilele gustative
Când vine vorba de bucătăria moldovenească, e imposibil să nu amintim de ciorbele bogate, aromate și pline de suflet. Una dintre cele mai savuroase rețete tradiționale, pe nedrept uitată în multe zone ale țării, este ciorba de salată verde cu afumătură
BeFunky collage (78) jpg
Caponata, singura rețetă de care ai nevoie pe finalul postului. Secretul pentru un preparat plin de arome intense
Caponata, rețeta care te va cuceri pe finalul postului și nu numai. Plină de legume și arome intense, această delicatesă a făcut furori pe internet. Este simplă, delicioasă și se prepară cât ai clipi.
placinta cu branza sarata si marar la cuptor jpeg
Plăcintă cu urdă și mărar. Rețeta veche de peste 100 de ani
Plăcinta cu urdă și mărar, o delicatesă a bucătăriei tradiționale românești, păstrată cu sfințenie din generație în generație, mai ales în satele din Ardeal și Moldova este propunerea noastră pentru astăzi.
sparanghel jpeg
Salată de sparanghel, rețeta delicioasă și plină de nutrienți ideală pentru sezonul de primăvară. Trucul care îi oferă un gust magic. VIDEO
Este vremea sparanghelului și ar fi bine să profităm de aceste bunătăți pentru că nu sunt doar delicioase, ci și foarte sănătoase. Salată de sparanghel pregătită în doar 10 minute. Fresh, plină de arome, de gusturi și de texturi. Iată cum se prepară.
ciorba stevie bors de casa jpeg
Ciorba de ștevie cu franjuri de ou. Ingredientul surpriză care îi va da un gust demențial
Ciorba de ștevie cu franjuri de ou este una dintre acele rețete simple, dar spectaculoase, care reușesc să aducă primăvara în farfurie.
food 3273519 1280 jpg
Budincă de orez fără ouă sau amidon, rețeta care te întoarce în copilărie. Ingredientul banal care îi oferă un aspect lucios și o textură inedită. VIDEO
Budinca de orez cu lapte este una dintre acele rețete care traversează generații, aducând cu ea nostalgia copilăriei și confortul gusturilor simple. Cremoasă, parfumată și dulce exact cât trebuie, această budincă nu are nevoie de ouă sau amidon pentru a deveni desertul preferat al familiei.
image png
Orez cu spanac, verdețuri și ciuperci, un deliciu care îți aduce primăvara la tine în farfurie
Pe măsură ce primăvara își intră în drepturi și piețele se umplu de verdețuri proaspete, ne vine din ce în ce mai mult pofta de mâncăruri ușoare, hrănitoare și pline de savoare. Orezul cu spanac, verdețuri și ciuperci este una dintre acele rețete care nu doar că bucură papilele gustative
sarmale istock jpg
De ce gospodinele desăvârșite pun un cartof la sarmale. Le face absolut delicioase
Gospodinele se pregătesc intens pentru sărbătorile Pascale, astfel că din meniul bucatelor alese nu trebuie să lipsească tradiționalele sarmale. Pentru acest preparat, există un truc genial al bucătarilor de excepție pe care toată lumea trebuie să îl știe.
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
Ciorbă de urzici cu gust de copilărie, rețeta care a devenit virală pe TikTok. Trucul secret pentru un preparat de excepție. VIDEO
Ce-ar fi primăvara fără ciorba de urzici cu gust de copilărie? Aceasta este rețeta cu care majoritatea românilor au crescut. Împrumutat de la bunici, preparatul încă se numără printre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale.
carne tocata secret webp
Ce să adaugi în carnea tocată, pentru a fi mai gustoasă, dar și mai suculentă. Un secret pe care nu-l cunosc multe gospodine
Anumite ingrediente și rețete pot părea, la prima vedere, foarte simple. Putem avea impresia că ele sunt ușor de folosit și pregătit, chiar și de cei dintre noi care nu avem prea mare experiență în bucătărie.
piure de cartofi freepik jpg
Ingredientul secret și neșteptat pe care îl poți folosi la piureul de cartofi, în loc de lapte și unt. Va fi mult mai fraged și gustos
Știai că există un ingredient care poate înlocui cu succes laptele și untul, atunci când vrei să prepari piure de cartofi? Acesta va fi mult mai fraged și gustos.
Maioneza se află pe lista alimentelor pe care trebuie să le eviți dacă vrei un ficat sănătos jpeg
Maioneză rapidă și cremoasă. Perfectă pentru salata de vinete și pentru ouă umplute.
Preparatele tradiționale românești precum salata de vinete sau ouăle umplute au un element comun esențial: maioneza.
ciorba de miel jpg
Ciorbă de miel cu leuștean, preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște. Rețetă veche de 100 de ani
Dincolo de cozonaci și friptura fragedă de miel, ciorba de miel cu leuștean rămâne un simbol al bucătăriei românești pascale, o rețetă cu origini adânc înrădăcinate în tradițiile rurale, transmisă din generație în generație.
2 salata de vinete jpg jpeg
Cea mai bună rețetă de vinete. Ingredientul care o să transforme total acest preparat
În bucătăria românească, salata de vinete ocupă un loc aparte – atât prin simplitatea ei aparentă, cât și prin gustul intens, profund legat de amintiri din copilărie, mese în familie și veri fierbinți în care vinetele coapte pe plită parfumau toată curtea.
mango 3932597 1280 jpg
Înghețată de casă cu gust de prăjitură, salam de biscuiți sau cozonac. Cum se prepară cele 3 rețete care au făcut furori pe TikTok. VIDEO
Înghețata se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din lume, mai ales atunci când vine vorba despre cea preparată în casă. Cele mai inedite rețete au devenit virale pe TikTok, iar metoda de preparare este extrem de simplă.
iahnie de fasole jpeg
Cum prepari cea mai delicioasă iahnie de fasole. Ingredientul secret care o să te facă să nu te poți opri din mâncat
Iahnia de fasole este mai mult decât o rețetă – este un simbol al bucătăriei tradiționale românești. Consumată cu precădere în perioadele de post, această mâncare este hrănitoare, aromată și extrem de versatilă.
cozonac, foto shutterstock jpg
Secretul cozonacilor perfecți. Când se scot din tavă și cu ce se ung cât sunt fierbinți
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm cu pași repezi de Paște. Iar cu ocazia acestei sărbători, gospodinele din țara noastră vor pregăti nenumărate produse tradiționale deliciose, printre care se numără și cozonacul!
dobos istock jpg
Prăjitura delicioasă care ne va aminti de gustul copilăriei. Se prepară din câteva ingrediente simple
Dacă suntem în căutarea unui desert tradițional delicios, putem apela oricând la faimoasa prăjitură Carpați cu foi de doboș!
Pasca simpla cu stafide si migdale  Sursa foto shutterstock 68072989 jpg
Pască umplută cu aluat de cozonac, rețeta inedită care a dat pe spate toate gospodinele. Se prepară ușor și este extrem de pufoasă și aromată. VIDEO
Din meniul de Paște nu poate lipsi pasca, așa că doamnele și domnișoarele care se pregătesc să își facă lista de preparate, cu siguranță nu o vor rata. Iată cea mai inedită rețetă, care a făcut furori pe internet și este absolut delicioasă.
carne miel foto shutterstock
Cu ce ung bucătarii din Franța carnea de miel? O bate la gust pe cea din România
Când vine vorba de carne de miel, românii o asociază aproape instinctiv cu masa de Paște: friptura rumenă, usturoiul din belșug, vinul alb turnat în tavă și mirosul de verdețuri care invadează bucătăria.
Carne de miel FOTO Shutterstock jpg
Trucuri care ajută carnea de miel să se facă mai repede. 5 secrete de care orice bucătăreasă trebuie să țină cont
Numai câteva zile ne mai despart de ziua de Paște, iar cu ocazia acestei sărbători, cei mai mulți dintre noi ne vom bucura de diferite preparate delicioase din carne de miel.
cozonac scarlatescu shutterstock 1937659066 jpg
Câte ouă se pun, de fapt, în aluatul cozonacului moldovenesc. Secretul care îi oferă o textură fină și un gust aromat
Cozonacul moldovenesc este un adevărat deliciu, însă are la bază câteva trucuri secrete care îl fac să fie așa. Iată câte ouă folosesc gospodinele iscusite pentru a ieși fin și aromat.
2 morcovi jpg jpeg
Cei mai delicioși și fragezi morcovi, o rețetă de post simplă și fără risipă. Ingredientul secret pentru un plus de savoare. VIDEO
Știați că morcovii pot deveni o gustare delicioasă, dacă alegem să îi gătim, în loc să îi aruncăm? Există o rețetă care a făcut furori pe internet și este extrem de simplă. În plus, este de post, se prepară rapid și are un gust delicios.
tocana tocanita istock jpg
Ingredientul secret folosit de gospodinele cu experiență la tocănița de cartofi. Așa va avea un gust mai bun ca oricând
Este o rețetă simplă și delicioasă, pe care o vom putea pregăti chiar și atunci când nu avem prea multă experiență în bucătărie. Însă, dacă ne dorim să pregătim o mâncare mult mai specială ca până acum, atunci trebuie să folosim acest ingredient secret!
cozonac, foto shutterstock jpg
Secrete pentru cozonacul perfect de Paște. Ce fel de făină e mai potrivită, câtă drojdie trebuie, la ce temperatură se lasă aluatul la crescut și cât timp durează dospirea?
Deja nu ne mai desparte foarte mult timp de Paște, iar gospodinele din întreaga țară încep să își pregătească rețetele de cozonac. Iar dacă ne dorim să pregătim un preparat delicios, cu o textură plăcută și un gust tradițional, atunci trebuie să avem grijă să nu uităm de aceste sfaturi importante!
BeFunky collage (72) jpg
Ouă umplute și colorate. Ingredientul secret care transformă rețeta clasică într-un spectacol de culoare și gust. VIDEO
Din meniul de Paște nu pot lipsi ouăle umplute, însă nu vorbim despre rețeta clasică, ci despre una ceva mai deosebită. Iată cum poți transforma clasicele ouă umplute, într-un adevărat spectacol de culoare și gust. Această rețetă a făcut furori pe internet.
lamb steak 3406866 1280 jpg
Cum pregăteau bunicii noștri cea mai bună friptură de miel. Rețeta veche pe care toți românii au uitat-o
Fără miel, masa de Paște parcă nu are niciun farmec. Cel puțin nu în zona noastră a Balcanilor, unde tradiția întâlnește gustul inconfundabil al rețetelor transmise din generație în generație.
tuica jpg
Cum se pune, de fapt, para în sticla de țuică. Trucul știut doar de bunicii noștri
Palinca cu para în sticlă este una dintre cele mai spectaculoase și apreciate băuturi tradiționale din Maramureș, ajunsă cunoscută în toate colțurile țării.
peste jpg