Rețete

branza vac cuptor1 jpg
Brânza de vaci la cuptor face senzație pe Internet! Motivul pentru care rețeta a devenit atât de populară
Cea mai recentă tendință în mediul online atunci când vine vorba despre sănătate este consumul de proteine. Iar internauții au găsit o modalitate ingenioasă de a se asigura că își asigură nivelul optim de proteine de-a lungul unei zile: coc brânza de vaci în cuptor!
papanasi jpg
Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi în compoziția de la papanași pentru a ieși pufoși. Vei obține cel mai delicios desert
Nu există român care să nu iubească papanaşii. Acoperiți cu smântână și asezonați cu dulcețuri de casă din afine, căpșune, zmeură, după preferințe, aceștia vor fi mereu în topul celor mai delicioase deserturi din România. Știai, însă, că un ingredient secret îi face mai pufoși și mai gustoși ca la r
liliac sirop getty jpeg
Beneficiile neștiute ale siropului de liliac. Cum îl putem pregăti în propria noastră bucătărie
Cu toții apreciem liliacul pentru frumusețea sa, însă doar puțini români știu aceste flori parfumate au și numeroase proprietăți medicinale. Iar chiar și mai puțini dintre noi știu faptul că putem pregăti un sirop delicios din flori de liliac!
trandafirata profimedia jpeg
Cea mai bună rețetă de trandafirată. Cum să o prepari după secretele știute doar de bunicile noastre
Este o băutură delicioasă și naturală, însă pe care nu foarte mulți români o cunosc. Iar partea cea mai bună este că acest suc pe bază de trandafiri, trandafirata, este foarte ușor de făcut chiar în propria noastră bucătărie!
dovlecei jpeg
Salată de dovlecei copți și cococi ca la bunica, o farfurie perfectă de vară. Gustoasă și plină de amintiri
Vara nu putea să înceapă mai bine decât cu o rețetă delicioasă de salată de dovlecei copți și cococi bine rumenite. Haideți să ne apucăm de treabă!
image png
Tartă de căpșuni, o adevărată delicatesă. Se prepară rapid și cu doar câteva ingrediente
Tartele cu căpșuni se numără printre cele mai apreciate de către iubitorii de deserturi. Fiind perioada în care căpșunile se regăsesc în grădini și pe rafturile supermarketurilor, gospodinelor le este mult mai ușor să pregătească în propria bucătărie un astfel de desert.
placinta spanac branza jpeg
Plăcintă cu spanac, un aperitiv delicios la început de vară
Vara este anotimpul perfect pentru a te bucura de savoarea și prospețimea ingredientelor de sezon, iar plăcinta de spanac este un aperitiv delicios care te va încânta în această perioadă a anului.
fasole alba uscata jpg
Ce trebuie să pui în oala în care faci fasole, ca să fiarbă mai repede. Numai bucătarii cu experiență cunosc secretul
Dacă îți dorești să faci o rețetă cu fasole, însă nu vrei să pierzi timp prețios până fierbe, trebuie să ai în vedere un truc simplu. Și e bine să iei în considerare că există patru tipuri de fasole, iar fiecare dintre ele se fierbe mai greu sau mai ușor. Astfel, fasolea albă fierbe cel mai repede,
1 fasole verde jpg jpeg
Mâncărică de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar. O rețetă sănătoasă și extrem de delicioasă
Dacă ești în căutarea unei rețete sănătoase și gustoase, mâncărica de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar este alegerea perfectă. Această rețetă simplă și rapidă combină ingrediente proaspete și aromate pentru a crea un preparat savuros, ideal pentru prânz sau cină.
1 fasole batuta jpg jpeg
Ingredientul banal care face fasolea bătută să aibă gustul din copilărie. Numai bunicile noastre mai cunosc acest secret
Dacă îți dorești ca fasolea ta bătută să aibă gustul copilăriei, noi îți spunem secretul. Tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă delicioasă de roșii. Ai nevoie numai de câteva ingrediente.
pears 8396722 1280 jpg
Rețeta delicioasă de pere cu mămăligă coaptă. Puțini au auzit de acest preparat
Deși poate suna ciudat, perele merg de minune cu mămăligă, în special cu mămăliga coaptă. Puțini cunosc această rețetă, care poate face furori printre pofticioși. Ingredientele se găsesc ușor, iar metoda de preparare este extrem de simplă.
paste in sos de tomate jpeg
Ce trebuie să pui în sosul pastelor, ca să iasă la fel ca în Italia! Ingredientul secret care-l face cremos și delicios
Un sos delicios pentru paste nu are nevoie de multe ingrediente. Cel puțin asta ne spune autoarea de cărți de bucate Marcella Hazan. Ingredientul banal care face diferența la final și îi va da o aromă deosebită este chiar untul.
1 salata de vinete cu ardei copti jpg jpeg
Salată de vinete cu ardei, rețeta care o să devină rapid una dintre preferatele familiei tale. O gustare cu adevărat delicioasă
În bucătăria tradițională a multor culturi, vinetele sunt un ingredient versatil și delicios, iar atunci când sunt combinate cu ardeiul și alte ingrediente, rezultatul este o salată delicioasă.
pizza pixabay jpg
Greșeala pe care o facem atunci când pregătim pizza! Sfaturile ingenioase ale unui maestru bucătar
Atunci când vine vorba despre cea mai bună pizza din lume, poate că cei mai mulți dintre noi ne vom gândi că aceasta este din Italia!
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
Ingredientul genial care nu trebuie să ne lipsească din dulceața de căpșuni! Toate gospodinele iscusite îl folosesc
Deja înaintăm tot mai mult spre finalul lunii mai, iar acest lucru înseamnă că mulți dintre noi vom pregăti o rețetă delicioasă, specifică acestei perioade: dulceața de căpșuni!
capsuni freepik jpg
Tu ai mâncat vreodată căpșuni cu smântână și mămăligă? Rețeta ciudată, dar absolut delicioasă
Arta culinară a avut dintotdeauna un singur inamic: lipsa de creativitate. În rest, aromele și alimentele pot fi combinate în toate modalitățile posibile. De exemplu, bucovinenii au un preparat pe care îl consumă în mod regulat, respectiv căpșuni cu smântână și mămăligă. Iată cât de ușor se prepară.
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
Când se pun, de fapt, cartofii în ciorbă. Multe gospodine fac asta greșit și le strică gustul!
Ciorba de legume este o alegere ideală după o perioadă în care am consumat mâncare grea, carne și dulciuri. O astfel de ciorbă se potrivește perfect în această perioadă, însă este important să o gătim corect pentru a obține cea mai bună textură și aromă.
budinca de macaroane jpeg
Ce trebuie să pui în macaroanele cu brânză, să iasă cremoase în interior și crocante la exterior. Secretul știut doar de bucătarii de top
Macaroanele cu brânză sunt un fel de mâncare emblematică, care aduce aminte de copilărie și de mesele simple, dar gustoase. Fie că sunt dulci sau sărate, macaroanele cu brânză sunt iubite de mulți pentru gustul lor reconfortant și modul rapid în care pot fi preparate.
flori de soc jpg jpeg
Prăjitură cu flori de soc, gustul dulcelui din copilărie. Un desert demențial, așa cum doar bunica știa să facă
Descoperă rețeta unui desert incredibil de aromat, vechi de peste 120 de ani, cu un blat crocant și cremă delicioasă de brânză și flori de soc. Iată cum poți prepara acest cheesecake cu flori de soc:
Fasole jpg
Ingredientul banal care se pune în iahnia de fasole pentru a ieși ca la restaurant. Bucătăresele adevărate mereu îl folosesc
Ingredientul banal care se pune în iahnia de fasole pentru a ieși ca la restaurant
chiftele pexels jpg
Ingredientul neașteptat pe care trebuie să-l pui în carnea tocată pentru chiftele. Vei avea un preparat excepțional, iar gustul va fi genial
Atunci când vine vorba despre cele mai iubite mâncăruri de către români, mulți dintre ei cu siguranță adaugă pe listă și faimoasele chiftele. Pregătite simplu și rapid, cu siguranță reușesc să-i cucerească pe cei de la masă. Există, totuși, un truc mai puțin cunoscut care te ajută să obții un prepar
leustean jpg
chiftele pexels jpg
Ce trebuie să pui în carnea tocată, ca să se lege mai bine. Așa vei face cele mai bune perișoare și chiftele
Pentru a obține perișoare și chiftele delicioase, este esențial să știi cum să le legi bine. Iată câteva ingrediente și sfaturi care te vor ajuta să obții un amestec perfect pentru carne tocată, astfel încât preparatele tale să fie savuroase și cu o textură ideală.
varza a la cluj jpeg
Cea mai delicioasă varză a la Cluj. Ce ingrediente nu trebuie să adaugi în preparat. Îi strică gustul
Varza a la Cluj este un delicios fel de mâncare tradițional românesc, originar din inima Ardealului.
1 mancare tochitura mamaliga 39163094 xxl jpg jpeg
Ce trebuie să pui în tochitură, ca să iasă ca la bunica acasă. Trucul știut doar de gospodinele de la țară, cu experiență
Bucătăria românească este plină de rețete delicioase, iar indiferent de regiunea țării din care venim, cu siguranță că putem numi o mulțime de preparate cu un gust incredibil, pe care le mâncăm încă din copilărie.
legume fructe vitamine naturale jpg
Leguma care nu trebuie să ne lipsească din dietă! Un renumit medic nutriționist ne oferă o rețetă delicioasă și sănătoasă
Tot mai mulți români au devenit atenți la produsele pe care și le pun în farfurie, deoarece își doresc o dietă cât mai sănătoasă. Iar medicul nutriționist Luminița Catană ne spune că o legumă anume este extrem de utilă pentru organismul nostru și nu trebuie să ne lipsească din dietă!
ficat captura video jpg
Ingredientul secret care face ficatul delicios, suculent și fraged. Așa procedează bucătarii de top, iar gustul e la fel ca la restaurant
Gospodinele caută întotdeauna cele mai bune rețete pentru ca preparatele să fie cât mai delicioase. Este și cazul celor care gătesc ficat. Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged? Iată ce ingredient secret folosesc.
Reteta socata jpeg
Cea mai tare rețetă de socată. Ce trebuie să faci ca să nu fermenteze. Multe gospodine fac această greșeală
Socata este o băutură tradițională cu efecte minunate asupra organismului, însă procesul de preparare poate fi uneori dificil, mai ales dacă vrei să eviți fermentația excesivă care poate altera gustul și calitatea băuturii.
recipe ro 1198 ciorba de burta k smartcrop og 1354 webp
Ce trebuie să pui în ciorbă pentru ca burta să fiarbă mai repede. Trucul care o face să se topească în gură
Unul dintre mâncărurile preferate de români, ciorba de burtă, își are originile în bucătăria turcească. Rețeta clasică a acestei ciorbe este cunoscută de mult timp.
FotoJet (10) jpg
Buritto mexican, rețeta simplă cu care Miruna Lica a vrăjit internetul. Ingredientele care îi dau un gust de neuitat
Miruna Lică, fosta colegă și prietenă a matinalilor de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a fost invitată în emisiunea „Vorbește lumea”, difuzată la Pro TV, acolo unde a prezentat cea mai delicioasă rețetă de burrito mexican.