Rețete
Pagina 2

Păstăi de fasole crocante la cuptor, cu parmezan și condimente. Cea mai simplă și gustoasă rețetă. VIDEO
Păstăile de fasole nu sunt doar un aliment sănătos și accesibil, ci și o excelentă alegere pentru o masă rapidă și plină de savoare. Cu doar câteva ingrediente din cămară și un minim de efort, poți transforma o legumă banală într-un preparat crocant și aromat.

Spaghete carbonara vegane care îi vor încânta chiar și pe italienii autentici. Rețeta pas cu pas
Spaghetele carbonara reprezintă una dintre cele mai iubite specialități ale bucătăriei italiene – un fel de mâncare cu tradiție, cu reguli stricte și cu gusturi care au trecut testul timpului.

Secretul bunicilor pentru cea mai bună supă de pui. Ce ingredient nebănuit puneau în mâncare
Secretul bunicii pentru cea mai bună supă de pui! Nu te gândeai la acest ingredient.

Ce pun unguroaicele în varza cu afumatură. Ingredientele secrete care pot transforma complet acest preparat
Varza cu afumătură este o rețetă delicioasă și, în general, destul de ușor de pregătit. Cu toate acestea, deși este atât de cunoscută, această mâncare gustoasă ascunde câteva secrete care o pot eleva într-un preparat chiar și mai bun decât până acum!

Biscuiți cu migdale din doar trei ingrediente. Rețeta fără lactate și fără făină clasică. VIDEO
Rețetele simple și rapide sunt tot mai căutate, iar acești biscuiți cu migdale se încadrează perfect în această categorie. Fără ingrediente de origine animală precum untul sau laptele și fără făină de grâu, biscuiții propun o alternativă gustoasă și sănătoasă.

Rețeta care face furori pe internet: dulceață de zmeură de casă. Este gata în 20 minute!
Dulceața de zmeură de casă este un adevărat clasic al micului dejun și al deserturilor, fiind adorată pentru gustul său natural și intens.

Rețeta delicioasă de care te vei îndrăgosti de la prima lingură. Cum se pregătește rapid friptura de porc cu sos vânătoresc
Este o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit, de care vă veți îndrăgosti de la prima înghițitură! Mai precis, este vorba despre friptura de porc cu sos vânătoresc, care nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple.

Rețeta faimoasă de pâine la tigaie. Ce ingredient neașteptat folosesc turcoaicele în compoziție
Este o rețetă simplă, delicioasă și pe care o veți putea pregăti foarte rapid și ușor în propria bucătărie! Este vorba despre pâinea turcească la tigaie, un preparag gustos pe care îl veți putea servi alături de nenumărate preparate!

Găluște cu prune, desertul tradițional care ne aduce mereu aminte de copilărie. Se prepară ușor, iar rezultatul e delicios. VIDEO
Un desert tradițional care stârnește amintiri și îmbie prin gustul său simplu și autentic, găluștele cu prune rămân o alegere perfectă pentru mesele în familie. Iată cum se prepară această rețetă clasică, în doar câțiva pași.

De ce omleta de restaurant are mereu gust mai bun? Secretul nu e doar în ingrediente
Omleta este una dintre cele mai simple rețete din bucătărie, pe care orice amator o poate încerca cu ușurință acasă. Cu toate acestea, mulți observă că ouăle servite în restaurante sau cafenele par întotdeauna mai gustoase și mai fine decât cele preparate în propria bucătărie.

Cum preparăm vegeta de casă. Gustul autentic care te va face să uiți de produsul din supermarket. VIDEO
După ce încerci această variantă de vegeta de casă, e foarte probabil să nu te mai întorci niciodată la cea din comerț. Motivul? Este 100% naturală, fără aditivi sau potențiatori de aromă, realizată doar din legume proaspete, ulei de măsline, sare și piper.

Ce pun albanezele în salata de roșii. Iese delicioasă și cu multă zeamă
Salata de roșii este una dintre cele mai simple și iubite preparate de vară, dar în bucătăria albaneză, această rețetă capătă o savoare specială.

Ce pun unguroaicele în aluatul pentru tăiței, să iasă pufos și gustos. Secretul pe care și româncele trebuie să-l cunoască
Tăițeii de casă sunt nelipsiți din bucătăria tradițională, fie că vorbim de supe clare, ciorbe sau preparate cu brânză și smântână.

Rețeta ardelenească perfectă pentru prânz sau cină. Cum prepari rapid paste cu ciuperci și smântână
Este o rețetă delicioasă, simplă și de care poate că unii dintre voi vă veți aminti din copilărie! Mai precis, este vorba despre pastele cu ciuperci și smântână, o rețetă ardelenească de care nu vă veți mai sătura!

Ce pun turcoaicele în tigaie atunci când fac cartofi prăjiți. Ies crocanți și complet diferiți față de cum îi facem noi
Cartofii prăjiți sunt o garnitură universală, iubită în aproape orice colț al lumii. Totuși, fiecare cultură are secretele ei, iar modul în care turcoaicele gătesc cartofii prăjiți transformă acest preparat simplu într-o adevărată revelație culinară.

Cum se pregătește salata tabbouleh, cea mai răcoroasă din lume. Ai nevoie de câteva ingrediente
Este o salată faimoasă, însă nu mulți oameni știu cât de ușor poate fi pregătită chiar și în propria casă! Dacă vă doriți o mâncare delicioasă, încercați să faceți tabbouleh din ingrediente proaspete, alese chiar de voi!

Chiftelele din conopidă, alegerea ideală într-o vară caniculară. Cum se prepară acestea
Roxana Blenche, cunoscuta moderare a emisiunii Hello Chef de la Antena 1, vine în atenția românilor cu o rețetă simplă, delicioasă și ușoară de chiftele din conopidă. De ani de zile își dedică timpul pasiunii sale culinare pe care o împărtășește cu fanii din mediul online. În acest articol vă prezen

Cu ce să înlocuiești făina atunci când faci pui pane. Doar gospodinele desăvârșite cunosc acest truc
În timp ce lumea gastronomică se află într-o continuă schimbare și evoluție, anumite preparate rămân în topul celor preferate de români, de exemplu, puiul pane. Cu ce putem înlocui făina, pentru a obține un preparat și mai delicios și sănătos?

Rețeta de castraveți murați la soare a Laurei Cosoi. Sunt gata în doar câteva zile și sunt delicioși
Laura Cosoi, una dintre cele mai iubite actrițe, vine în fața fanilor săi din mediul online cu o rețetă inedită de castraveți murați la soare. Vedeta a postat un clip video și un text explicativ care să le ajute pe gospodine să pregătească ușor aceste murături.

Ce pun bulgăroaicele în compoturi, ca să nu prindă floare și să se păstreze fructele tari luni întregi. Secretul pe care nicio româncă nu îl cunoaște
Un „secret” folosit de multe gospodine bulgăroaice pentru a face compoturi care nu prind floare și au fructe tari luni de zile este adăugarea de aspirină (acid acetilsalicilic) în borcane - o metodă tradițională, populară în zonele balcanice, dar mai puțin cunoscută în România.

Rețeta perfectă pentru zilele calde de vară! Este delicioasă și foarte ușor de pregătit
Este o rețetă simplă și ușor de pregătit, la care veți dori să vă întoarceți aproape în fiecare zi! Este vorba despre pulpele dezosate cu cartofi și usturoi, o mâncare ușoară perfectă pentru zilele calde de vară!

Ce pun moldovencele atunci când prepară dovlecei pane. Ingredientul secret care face diferența
Dovleceii pane sunt o rețetă destul de simplă, îndrăgită de cei mai mulți dintre români. Însă, deși par să se poată pregăti atât de ușor, dovleceii pane tot ascund câteva secrete! Iar gospodinele din Moldova folosesc o metodă specială pentru a da un gust extraordinar acestui preparat delicios!

Rețeta din 1965 care vă va aminti de gustul copilăriei. Cum se pregătește ușor borșul de măruntaie de pasăre
Este o rețetă delicioasă, care multora dintre noi ne va aminti de gustul copilăriei! Mai precis, este vorba despre borșul de măruntaie de pasăre, o rețetă delicioasă care era populară în țara noastră în anul 1965.

Delicatesă italiană din ardei kapia. Metoda simplă prin care devin gustări de iarnă
Probabil că deja mulți dintre noi am auzit de roșiile deshidratate, însă nu foarte mulți oameni știu că și ardeii se pot pregăti în același fel! De fapt, ardeii deshidratați sunt o delicatesă italiană, iar iarna sunt folosiți drept gustare sau ca ingredient în alte rețete mai complexe!

Rețeta simplă și delicioasă perfectă pentru zilele fierbinți de vară! Cum puteți pregăti rapid faimosul compot de struguri
Este un preparat perfect pentru zilele fierbinți de vară, când nimeni nu dorește să stea ore întregi în fața aragazului, pentru a găti deserturi complexe. Este vorba despre compotul de struguri, o rețetă simplă și delicioasă pe care o puteți pregăti oricând.

Cel mai bun desert pe caniculă! Cum prepari clătite Ana Lugojana, rețeta clasică din 1956
Se spune că acest desert sățios și spectaculos a apărut în ultimele decenii în meniul Hanului Ana Lugojana, aflat pe drumul dintre Lugoj și Făget. Cu toate acestea, rădăcinile lui par să fie mai vechi decât s-ar crede la prima vedere.

Ce pun turcoaicele în bulion, pentru a ieși diferit și delicios. Rețeta pe care și româncele trebuie să o facă
Turcoaicele au un mod aparte și delicios de a prepara bulionul (sau sosul de roșii), adesea adăugând ingrediente și tehnici care îi oferă o aromă profundă, bogată și diferită față de rețeta clasică românească. Iată ce pun turcoaicele în bulionul lor pentru a-l face deosebit:

Ce pun arăboaicele deseori în preparate sau băuturi pentru un gust special. Ingredientul minune de care româncele nu au auzit până acum
În bucătăriile din Orientul Mijlociu și din nordul Africii, aroma joacă un rol la fel de important ca textura sau culoarea. Fie că vorbim despre dulciuri, ceaiuri, sucuri sau chiar preparate sărate, multe femei din lumea arabă apelează la un ingredient considerat aproape magic.

Lipie cu legume coapte și sos de iaurt, cea mai rapidă și sănătoasă rețetă. Ingredientul secret care îi oferă un gust delicios. VIDEO
Într-o lume tot mai grăbită, rețetele simple, rapide și gustoase devin adevărate comori în bucătărie. Iar preparatul de față este exact genul acela de soluție salvatoare: gata în timp record, versatil și perfect adaptabil în funcție de ce ai prin frigider.

Trei rețete de limonadă răcoritoare, perfecte pentru zilele toride. Aromele care te cuceresc din prima. VIDEO
Pe timp de vară, hidratarea devine esențială, iar limonada este una dintre cele mai gustoase și accesibile soluții pentru a combate căldura. Iată trei rețete simple și rapide, cu ingrediente naturale, care aduc un plus de prospețime în orice zi caniculară.