Rețete
Pagina 2

Ce adaugă unguroaicele în compoziția găluștelor atunci când fac supă. Un secret pe care trebuie să-l încerci
Grízgaluska leves, cunoscută și sub numele de "supa de găluște cu griș", este una dintre cele mai iubite preparate din tradiția culinară ungurească.

Ce trebuie să pui peste pieptul de pui, atunci când îl gătești. Va ieși suculent și gustos
Pieptul de pui este unul dintre cele mai simple, versatile, sănătoase și, în același timp, gustoase, ingrediente pe care le putem pregăti. Indiferent de ce condimente vom folosi, sau alături de ce garnituri îl vom servi, pietul de pui tot va rămâne gustos.

În câte ape se spală orezul, atunci când faci pilaf. Detaliul care face diferența
Dacă îți dorești un pilaf cu boabe ușor separate, bine fierte și o textură plăcută, nu sări niciodată peste pasul spălării orezului. Este un gest simplu, dar esențial, care influențează rezultatul final mai mult decât ai crede.

Dulcele „deștept” pe care Mihaela Bilic îl adoră: „E mai ceva ca un medicament”
De fiecare dată când vine vorba despre dulciuri, gândul ne zboară la plăceri vinovate. Însă nu toate deserturile trebuie privite cu suspiciune. Unul dintre cele mai populare și apreciate alimente dulci ascunde în el mai mult decât gustul intens și textura catifelată: este, în opinia nutriționistului

Cele mai bune chiftele din spanac. Nu te vei mai putea opri din mâncat
Când ai poftă de ceva ușor, gustos și sănătos, dar nu ai prea mult timp de stat în bucătărie, chiftelele de spanac pot fi soluția perfectă. Acestea nu doar că sunt o alegere inspirată pentru prânz sau cină, dar te ajută și să valorifici pâinea rămasă de câteva zile – un gest simplu, dar eficient, îm

Desertul bun atât pentru inimă, cât și pentru creier. Bogat în antioxidanți, grăsimi sănătoase, fibre și cu un conținut redus de zahăr rafinat
Când vine vorba de deserturi sănătoase, rareori găsim ceva care să bifeze atât de multe beneficii într-o singură lingură. Budinca de avocado cu cacao crudă este exact acel „ceva”: o combinație cremoasă, plină de nutrienți esențiali pentru inimă și creier,

Cum se prepară borșul de fasole după rețeta veche bucovineană. Secretele de care să ții cont
Borșul de fasole, sau „borș di fansuli”, cum îi spun cu drag localnicii din Bucovina, este unul dintre preparatele de suflet ale zonei, nelipsit mai ales în zilele de vineri și în perioada posturilor.

Ingredientul neașteptat pe care trebuie să îl punem în maioneză. Așa va avea un gust și o textură perfectă
Maioneza este un preparat banal, folosit în nenumărate rețete și care se găsește în mai toate magazinele din țară. Însă, dacă ne dorim o maioneză cu adevărat delicioasă și naturală, atunci o putem pregăti ușor în propria noastră bucătărie.

Rețeta perfectă pentru 1 Mai. Așa vom pregăti o pastramă delicioasă și tradițională
1 Mai se apropie cu pași repezi, iar cu ocazia acestei zile, mulți dintre noi ne vom bucura de preparate tradiționale. Printre acestea se numără și pastrama, care poate fi pregătită ușor chiar în propria noastră bucătărie!

Reţeta secretă a mititeilor adevărați, veche de 100 de ani. Ce se adaugă la fiecare kilogram de carne și ce se face cu amestecul „o zi și o noapte”
Deși micii sunt astăzi nelipsiți de la mesele românilor, mai ales la grătarele de sărbătoare sau ieșirile în aer liber, puțini știu cum arăta rețeta originală de acum o sută de ani.

Salată de varză coaptă, rețeta pe care puține gospodine știu să o prepare. Ingredientul esențial pentru o aromă bogată. VIDEO
Uneori, cele mai simple ingrediente sunt cele care dau naștere celor mai magice preparate. Salata caldă de varză coaptă este dovada că o rețetă simplă poate să adune arome perfecte și gusturi bogate. E o rețetă ușor de realizat, dar care poate aduce un plus de savoare fiecărei mese.

Cheesecake cu blat de morcovi, rețeta specială care a făcut furori pe TikTok. Ce ingredient trebuie să adaugi pentru o textură densă și o aromă unică. VIDEO
Un preparat spectaculos, care îmbină textura densă și aromată a tortului de morcovi cu finețea unei creme de brânză clasice. Cheesecake-ul cu blat de morcovi devine astfel un desert cu adevărat special, ce cucerește prin arome calde de scorțișoară, nucșoară și ghimbir, completate de o glazură fină.

Rețeta de salată de morcovi, ideală pentru dieta de primăvară. Ingredientul inedit care o face de nota zece
Dacă te gândeai că morcovii sunt doar pentru supe, ciorbe, iepurași sau meniuri de dietă, este timpul să-ți regândești prioritățile în bucătărie

Ciorbă de salată verde cu afumătură. Rețeta din zona Moldovei care o să-ți cucerească papilele gustative
Când vine vorba de bucătăria moldovenească, e imposibil să nu amintim de ciorbele bogate, aromate și pline de suflet. Una dintre cele mai savuroase rețete tradiționale, pe nedrept uitată în multe zone ale țării, este ciorba de salată verde cu afumătură

Caponata, singura rețetă de care ai nevoie pe finalul postului. Secretul pentru un preparat plin de arome intense
Caponata, rețeta care te va cuceri pe finalul postului și nu numai. Plină de legume și arome intense, această delicatesă a făcut furori pe internet. Este simplă, delicioasă și se prepară cât ai clipi.

Plăcintă cu urdă și mărar. Rețeta veche de peste 100 de ani
Plăcinta cu urdă și mărar, o delicatesă a bucătăriei tradiționale românești, păstrată cu sfințenie din generație în generație, mai ales în satele din Ardeal și Moldova este propunerea noastră pentru astăzi.

Salată de sparanghel, rețeta delicioasă și plină de nutrienți ideală pentru sezonul de primăvară. Trucul care îi oferă un gust magic. VIDEO
Este vremea sparanghelului și ar fi bine să profităm de aceste bunătăți pentru că nu sunt doar delicioase, ci și foarte sănătoase. Salată de sparanghel pregătită în doar 10 minute. Fresh, plină de arome, de gusturi și de texturi. Iată cum se prepară.

Ciorba de ștevie cu franjuri de ou. Ingredientul surpriză care îi va da un gust demențial
Ciorba de ștevie cu franjuri de ou este una dintre acele rețete simple, dar spectaculoase, care reușesc să aducă primăvara în farfurie.

Budincă de orez fără ouă sau amidon, rețeta care te întoarce în copilărie. Ingredientul banal care îi oferă un aspect lucios și o textură inedită. VIDEO
Budinca de orez cu lapte este una dintre acele rețete care traversează generații, aducând cu ea nostalgia copilăriei și confortul gusturilor simple. Cremoasă, parfumată și dulce exact cât trebuie, această budincă nu are nevoie de ouă sau amidon pentru a deveni desertul preferat al familiei.

Orez cu spanac, verdețuri și ciuperci, un deliciu care îți aduce primăvara la tine în farfurie
Pe măsură ce primăvara își intră în drepturi și piețele se umplu de verdețuri proaspete, ne vine din ce în ce mai mult pofta de mâncăruri ușoare, hrănitoare și pline de savoare. Orezul cu spanac, verdețuri și ciuperci este una dintre acele rețete care nu doar că bucură papilele gustative

De ce gospodinele desăvârșite pun un cartof la sarmale. Le face absolut delicioase
Gospodinele se pregătesc intens pentru sărbătorile Pascale, astfel că din meniul bucatelor alese nu trebuie să lipsească tradiționalele sarmale. Pentru acest preparat, există un truc genial al bucătarilor de excepție pe care toată lumea trebuie să îl știe.

Ciorbă de urzici cu gust de copilărie, rețeta care a devenit virală pe TikTok. Trucul secret pentru un preparat de excepție. VIDEO
Ce-ar fi primăvara fără ciorba de urzici cu gust de copilărie? Aceasta este rețeta cu care majoritatea românilor au crescut. Împrumutat de la bunici, preparatul încă se numără printre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale.

Ce să adaugi în carnea tocată, pentru a fi mai gustoasă, dar și mai suculentă. Un secret pe care nu-l cunosc multe gospodine
Anumite ingrediente și rețete pot părea, la prima vedere, foarte simple. Putem avea impresia că ele sunt ușor de folosit și pregătit, chiar și de cei dintre noi care nu avem prea mare experiență în bucătărie.

Ingredientul secret și neșteptat pe care îl poți folosi la piureul de cartofi, în loc de lapte și unt. Va fi mult mai fraged și gustos
Știai că există un ingredient care poate înlocui cu succes laptele și untul, atunci când vrei să prepari piure de cartofi? Acesta va fi mult mai fraged și gustos.

Maioneză rapidă și cremoasă. Perfectă pentru salata de vinete și pentru ouă umplute.
Preparatele tradiționale românești precum salata de vinete sau ouăle umplute au un element comun esențial: maioneza.

Ciorbă de miel cu leuștean, preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște. Rețetă veche de 100 de ani
Dincolo de cozonaci și friptura fragedă de miel, ciorba de miel cu leuștean rămâne un simbol al bucătăriei românești pascale, o rețetă cu origini adânc înrădăcinate în tradițiile rurale, transmisă din generație în generație.

Cea mai bună rețetă de vinete. Ingredientul care o să transforme total acest preparat
În bucătăria românească, salata de vinete ocupă un loc aparte – atât prin simplitatea ei aparentă, cât și prin gustul intens, profund legat de amintiri din copilărie, mese în familie și veri fierbinți în care vinetele coapte pe plită parfumau toată curtea.

Înghețată de casă cu gust de prăjitură, salam de biscuiți sau cozonac. Cum se prepară cele 3 rețete care au făcut furori pe TikTok. VIDEO
Înghețata se numără printre cele mai îndrăgite deserturi din lume, mai ales atunci când vine vorba despre cea preparată în casă. Cele mai inedite rețete au devenit virale pe TikTok, iar metoda de preparare este extrem de simplă.

Cum prepari cea mai delicioasă iahnie de fasole. Ingredientul secret care o să te facă să nu te poți opri din mâncat
Iahnia de fasole este mai mult decât o rețetă – este un simbol al bucătăriei tradiționale românești. Consumată cu precădere în perioadele de post, această mâncare este hrănitoare, aromată și extrem de versatilă.

Secretul cozonacilor perfecți. Când se scot din tavă și cu ce se ung cât sunt fierbinți
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm cu pași repezi de Paște. Iar cu ocazia acestei sărbători, gospodinele din țara noastră vor pregăti nenumărate produse tradiționale deliciose, printre care se numără și cozonacul!