Rețete

Pagina 3
Tocăniţă de vită jpeg
Tocană de vițel cu găluște din mămăligă. Rețeta unei bloggerițe culinare renumite
Tocana de vițel cu găluște din mămăligă este un festin culinar, o combinație sublimă între frăgezimea cărnii, aromele bogate și textura pufoasă a găluștelor. Această rețetă, cu un savuros amestec de ingrediente, aduce în farfurie o explozie de gusturi ce pot fi savurate în orice sezon.
mucenici moldovenesti jpeg
Secretul celor mai buni mucenici moldovenești. Ce ingredient nu trebuie să lipsească din compoziție
Toate gospodinele fac mucenici, însă cele mai iscusite știu care sunt pașii pentru ca aluatul să iasă delicios și pufos.
sodou jpg
omleta pirat 1 jpg
Cele mai bune rețete pentru un mic dejun sănătos. Se fac rapid și sunt delicioase
Micul dejun reprezintă combustibilul esențial pentru a începe ziua cu energie și vitalitate. Cu toate acestea, agitația dimineților poate face ca prepararea unui mic dejun sănătos să pară dificilă.
leurda planta reteta jpeg
De sezon. 3 rețete de primăvară delicioase cu leurdă
O dată cu sosirea primăverii, natura începe să se trezească la viață, iar bucătăria noastră poate fi îmbogățită cu arome proaspete și pline de vitalitate. Una dintre cele mai apreciate plante care își face simțită prezența în această perioadă este leurda.
aripioare picante jpeg
Delicii la tine acasă. Aripioare picante, ca la KFC
Cu o crustă crocantă și arome demențiale, aripioarele picante reprezintă un deliciu apreciat de mulți iubitori de gusturi intense. Inspirate de celebrele aripioare de la KFC, rețeta noastră te va ghida pas cu pas în pregătirea unei experiențe culinare de neuitat chiar la tine acasă.
mancare de urzici jpeg
Mâncărică de urzici: sănătate și gust la farfurie. În 10 minute este gata
O dată cu venirea primăverii, în natură începe să răsară verdele tineresc al urzicilor, iar o rețetă tradițională și sănătoasă intră în prim-planul bucătăriei: mâncărica de urzici. Această delicatesă se remarcă nu doar prin gustul său inconfundabil, ci și prin aportul său nutritiv excepțional.
image png
Ce ingredient NU trebuie să adaugi niciodată în omletă. Multe persoane fac această greșeală
Omleta a devenit una dintre cele mai consumate mâncăruri la micul dejun. Adevărul este că gustul este unul destul de bun, însă un plus îl reprezintă timpul scurt de gătire și alimentele folosite, care nu sunt deloc costisitoare. Totuși, deși poate fi preparată chiar și de către cei și cele care nu s
image png
Ce trebuie să faci pentru ca friptura sa nu se usuce. Secretele pentru a fi suculentă și delicioasă
Una dintre cele mai mari provocări din bucătărie constă în gătirea fragedă și suculentă a cărnii pe care vrem să o gătim. Există însă șanse foarte mari ca atunci când nu este pregătită corect să ne alegem cu un rezultat final dezamăgitor.
image png
Secretul celui mai cremos pilaf, folosit în marile restaurante. Iese perfect de fiecare dată și merge de minune alături de murături
Pilaful de orez este unul dintre cele mai gustoase și apreciate preparate culinare din bucătăria românească. Servit în propria casă sau la restaurant, una dintre cele mai mari provocări pe care o reprezintă această rețeta este de a fi una cremoasă. Mai jos afli care este secretul.
piure de cartofi freepik jpg
Ce trebuie să pui în piure, ca să-ți iasă pufos și aerat ca la restaurant. Numai gospodinele pricepute cunosc secretul
Piureul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai îndrăgite preparate, de-a lungul întregii lumi. El poate fi folosit drept garnitură mai la orice rețetă, iar, de ce nu, dacă suntem în grabă chiar îl putem mânca simplu, cu brânză, ori cu un sos anume.
clatite pixabay jpg
Trucul genial pentru cele mai bune clătite. Ce trebuie să pui în compoziție, ca să nu se usuce și să fie pufoase
Puține deserturi sunt la fel de populare în țara noastră precum clătitele. Iar, partea cea mai bună este că ele sunt și foarte ușor de pregătit acasă, chiar și de către cei dintre noi care nu sunt foarte pricepuți în bucătărie!
spanac care trimite e mailuri 1  sursa   Shutterstock jpg
Secretul pentru o mâncărică de spanac demențială
Spanacul, cu textura sa fragedă și gustul savuros, este un ingredient versatil în bucătărie, iar atunci când este preparat cu măiestrie, devine un deliciu culinar. Un secret bine păstrat pentru a transforma o simplă mâncare de spanac într-o experiență demențială constă în adăugarea unei combinații
snitele de pui jpeg
Secretul șnițelor pufoase la exterior și suculente la interior. Preparatul de care te vei îndrăgosti
Dacă ești un pasionat al bucătăriei și iubești gustul inconfundabil al șnițelelor perfecte, atunci secretul pentru a obține acele delicioase bucate pufoase la exterior și suculente la interior stă într-un ingredient surprinzător: iaurtul.
supa pui shutterstock1 jpg
Ingredientul secret pentru o supă de pui ca la restaurant! Îi va da un gust cu totul deosebit
Atunci când vine vorba despre supele preferate ale românilor, probabil că nu va surprinde pe nimeni să audă că supa de pui este una dintre cele mai îndrăgite din țară. Iar dacă vrem să ne iasă o supă mai delicioasă ca oricând, trebuie să folosim acest ingredient special!
Ciorba cu cartofi si bacon  Sursa foto shutterstock 1819491578 jpg
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant
Dacă suntem în căutarea unei rețete care este atât ușor de preparat, dar și delicioasă, ciorba de cartofi este alegerea perfectă!
paine din grau intreg cu mix de seminte poza final 848x477 jpeg
Pâine fără făină și fără drojdie. Bună în curele de slăbire și se face în doar 15 minute
Pentru cei care doresc să adopte o alimentație echilibrată sau să piardă în greutate, dar și pentru cei care au diabet, pâinea dietetică poate deveni o opțiune apetisantă și sănătoasă. Cu doar trei ingrediente și un timp de preparare de aproximativ 15 minute
1 ardei umpluti cu orez si legume jpg jpeg
Ce trebuie să faci ardeilor umpluți din oală, pentru a se pătrunde peste tot. Numai gospodinele pricepute aplică acest truc
Ardeii umpluți reprezintă o mâncare delicioasă și reconfortantă, cu o istorie bogată în bucătăria tradițională. Cu toate acestea, pentru a obține un rezultat perfect, este esențial să cunoaștem câteva secrete pe care doar gospodinele pricepute le știu.
spaghete pexels jpg
Secretul pentru cele mai gustoase spaghete. Ce trebuie să adaugi în apă pentru un gust demențial
Spaghetele reprezintă unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare, iar pasiunea pentru această delicioasă specialitate italiană nu cunoaște granițe. Dacă îți dorești să aduci un plus de savoare pastelor tale, secretul pentru cele mai gustoase spaghete stă într-un ingredient simplu, dar cu un impac
bors de peste jpeg
Când se adaugă borșul în ciorbă! Greșeala pe care o fac multe gospodine fără să știe
Procesul de fermentare naturală, care implică utilizarea de legume precum varza și sfecla roșie, a fost adoptat în aceste regiuni încă din perioada medievală.
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
Prăjitura de casă fără coacere! E ieftină, delicioasă și simplu de preparat. Te vei îndrăgosti de ea
Dacă de Ziua Îndrăgostiților nu ai apucat să îi faci niciun cadou partenerului tău, iată că noi venim cu soluția!
borcane zarzavat  jpeg
Trucul care te ajută ca zarzavatul să nu mai facă floare. E secretul bunicii
Gospodinele pregătesc cele mai bune mâncăruri cu zarzavaturile puse peste iarnă. Numai că, de foarte multe ori, se întâmplă ca borcanele să "facă flori", și asta pentru că nu s-au respectat unele reguli. Sterilizarea borcanelor era cel mai important aspect.
1 mousse de ciocolata pentru dieta mananci si slabesti rowk jpg jpeg
Mousse de ciocolată din doar 3 ingrediente. Un desert fin, plin de savoare și extrem de ușor de preparat
În universul culinar, se întâlnesc combinații atât de simple și decadente precum mousse-ul de ciocolată cu doar 3 ingrediente. Cu o textură aerată, o aromă bogată de ciocolată și o ușoară dulceață, acest desert se transformă într-o simfonie gustativă ce cucerește orice pasionat de dulciuri.
fursecuri cu ovaz jpeg
Biscuiți fără zahăr și fără făină. Sunt delicioși, se fac rapid și sunt ideali pentru cei care vor să slăbească
Într-o lume în care atenția acordată sănătății și alegerea unor opțiuni alimentare mai echilibrate devin din ce în ce mai importante, deserturile fără făină și fără zahăr sunt din ce în ce mai căutate. Astăzi, vă recomandăm biscuiții. Se fac repede și sunt perfecți pentru cei care vor să slăbească.
Friptură de porc FOTO Shutterstock jpg
Trucul genial care ne asigură o carne fragedă și gustoasă. Bucătarii de top îl folosesc mereu
Carnea este, fără doar și poate, unul dintre alimentele cele mai comune, în preparatele românilor. Indiferent din care parte a țării venim, ori ce preferințe culinare avem, mai mult ca sigură că vom putea numi o mulțime de rețete pe care le îndrăgim și care conțin carne.
salata de ardei copti jpeg
Mancare de ardei copți de post, simplă și rapidă. Ideală și pentru vegani
În căutarea unor preparate gustoase și sănătoase, mâncarea de ardei copți se dovedește a fi alegerea perfectă, mai ales pentru cei care țin post miercurea și vinerea sau pentru vegani. Această rețetă simplă și rapidă va aduce pe masa ta o explozie de arome și nutrienți.
1 ciorba de potroace jpg jpeg
Ce trebuie să pui în ciorba de potroace, ca să-ți iasă ca pe vremea bunicii. Ingredientul care îi dă o savoare aparte și o face delicioasă
Românii sunt recunoscuți pentru dragostea lor pentru ciorbe, iar printre acestea, cea de potroace ocupă un loc special în gastronomia noastră tradițională.
1 linte jpg jpeg
Pâine din linte roșie, o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care urmează o dietă de slăbire
În căutarea unor alternative sănătoase pentru pâinea obișnuită, tot mai mulți oameni adoptă rețete inovatoare, iar pâinea din linte roșie devine o alegere populară. Bogată în nutrienți și cu conținut scăzut de calorii.
image png
Când se pune carnea în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Ciorba este o mâncare de bază în pe mesele românilor. Există nenumărate rețete care vin în ajutorul gospodinelor inițiate în arta culinară, dar și multe secrete de care se ține cont atunci când este gătită ciorba cu carne.
image png
Cel mai suculent piept de pui. Secretele care te ajută să nu-l mai faci uscat
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate de oamenii din întreaga lume, în special pipetul puiului. Multe gospodine îl gătesc în propria bucătărie, însă există o problemă cu care marea majoritate dintre ele se confruntă: textura uscată.