Rețete

Pagina 3
jumari depositphotos1 jpeg
Gustarea tradițională pe care toți românii o savurează iarna. Cum se pregătesc jumările
Este o rețetă foarte simplă, care nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple, dar pe care foarte puțini români o mai fac acasă. Deși această gustare devine foarte populară în perioada de iarnă, majoritatea oamenilor preferă să o cumpere din piață, gata făcută.
image png
Rețeta lui Vlad Gherman de gnocchi cu sos Arrabbiata și drob din carne de curcan și pui. Cum o prepari
Este un actor desăvârșit al generației tinere, dar pe lângă cariera care l-a consacrat, Vlad Gherman pare să se descurce foarte bine și în bucătărie. Tânărul a gătit gnocchi cu sos Arrabbiata și drob din carne de curcan și pui, o rețetă gustoasă, cu care le-a făcut poftă fanilor săi.
bulion shutterstock jpg
Rețeta clasică de bulion a albanezelor: cum să-l faci delicios, dens și unic
Bulionul este inima bucătăriei mediteraneene și balcanice, un ingredient esențial care poate transforma orice preparat într-un adevărat festin aromatic.
dulceata jpeg
De ce se zaharisește dulceața. Greșelile frecvente și cum le poți evita
Dulceața făcută acasă este una dintre cele mai iubite conserve pentru iarnă — aromată, colorată și plină de gustul fructelor de sezon. Deși pare simplu de preparat, există câteva detalii care pot face diferența între o dulceață perfectă și una care se zaharisește sau își schimbă textura în timp.
tocana tocanita istock jpg
Rețeta delicioasă perfectă pentru zilele de toamnă. Cum prepari o tocăniță cu carne de porc, ca pe vremea străbunicilor
Tocana poate fi pregătită în nenumărate feluri, însă fiecare variantă a rețetei este delicioasă și ușor de făcut. Iar această tocană de porc nu numai că va fi gata într-un timp destul de scurt, dar are și un gust de-a dreptul divin.
image png
Varianta naturistă a tartarului, gătită de Ramona Bădescu. Cum prepară actrița tartarul de roșii: „Din categoria rețetelor la minut”
Pe lângă trucuri și sfaturi pentru îngrijirea tenului, a corpului și pentru a ne menține tinere și sănătoase, Ramona Bădescu revine în atenția publicului cu o rețetă inedită: o versiune naturistă a tartarului.
pui in sos de lamaie jpeg
Cum se pregătesc pulpele de pui cu lămâie și cartofi. Rețeta simplă și delicioasă perfectă pentru o masă rapidă
Pulpele de pui cu lămâie și cartofi au un gust delicios, iar partea cea mai bună este faptul că vor fi gata foarte ușor și rapid! Această rețetă delicioasă este perfectă pentru zilele când doriți să pregătiți o masă rapidă, fără prea multe ingrediente complicate.
ciorba pasare adobestock jpg
Ce trebuie să pui în oala în care fierbi găina pentru ciorbă, ca să fie carnea moale. Va fi gata în mai puțin de 20 de minute
Ciorba de găină este una dintre cele mai iubite rețete tradiționale românești – gustoasă, hrănitoare și plină de amintiri din copilărie. Totuși, una dintre cele mai mari provocări este să obții carne fragedă, care se topește în gură, fără să fierbi ore întregi. Secretul nu stă doar în timpul de găti
strudel shutterstock jpg
Gustarea delicioasă care va fi gata în doar câteva minute. Cum se pregătesc rapid ștrudelele cu ciuperci
Este o gustare foarte populară, însă nu foarte mulți oameni știu că poate fi pregătită foarte ușor și acasă! Este vorba despre miniștrudelele cu ciuperci, un preparat delicios care va fi gata în numai câteva minute.
image png
Rețeta pentru cea mai sănătoasă și delicioasă prăjitură cu ciocolată. Nu are gluten, lactate și nici zahăr
Dacă ai crezut că un tort de ciocolată sănătos este o combinație imposibilă, această rețetă îți va schimba total perspectiva asupra deserturilor.
image png
Cea mai bună umplutură pentru ciupercile la cuptor. Recomandarea Mihaelei Bilic: „Nu există în tradiția culinară a altor țări”
Pe lângă faptul că sunt sănătoase și au foarte multe proprietăți, ciupercile gătite la cuptor sunt o adevărată delicatesă. În cele mai multe cazuri sunt umplute cu brânzeturi sau diferite umpluturi, însă Mihaela Bilic vine cu o recomandare pentru a obține un preparat nemaipomenit de bun.
2 shutterstock churros jpg jpeg
Rețetă gogoși răsucite împletite. Gustarea perfectă în zilele de toamnă
Gogoșile sunt foarte ușor de pregătit, iar această rețetă nu numai că are un gust delicios, dar arată și foarte spectaculos! Gogoșile răsucite împletite sunt foarte ușor de pregătit și sunt gustarea perfectă atunci când vă este poftă de ceva dulce.
supa ciorba istock jpg
Rețeta sănătoasă și delicioasă, numai bună pentru zilele de toamnă. Cum se pregătește borșul de spanac dres cu smântână
Spanacul este unul dintre cele mai sănătoase alimente din întreaga lume. Iar această rețetă delicioasă de borș este metoda perfectă de a consuma mai mult spanac, de-a lungul unei săptămâni.
BeFunky collage (95) jpg
Galette cu pere, portocală și ghimbir, rețeta inspirată din bucătăria franceză care a cucerit gospodinele. Cum se prepară desertul cu gust dulce – sărat
Un desert care îmbină contrastele – dulce și sărat, crocant și cremos – poate transforma o zi obișnuită într-o experiență culinară memorabilă. Galette-ul cu pere, portocală și ghimbir este un exemplu de simplitate rafinată, ușor de pregătit acasă.
sos de rosii, Martín Berasategui, foto Shutterstock jpg
Cum pregătește un celebru bucătar cu stele Michelin cel mai bun sos de roșii: „Totul pornește de la…” Principiile de la care nu se abate
Fiecare bucătar deține trucuri speciale pentru pregătirea unui sos de roșii perfect. Dacă vrei să impresionezi, îți recomandăm rețeta lui Martín Berasategui, celebrul chef spaniol cu 12 stele Michelin.
BeFunky collage (91) jpg
Te-ai săturat de clasica plăcintă cu dovleac? Iată desertul care a devenit vedetă în această toamnă
Cine a spus că dovleacul e rezervat doar plăcintelor? Un nou trend culinar dovedește contrariul. Un duo inedit de chec și înghețată de dovleac, a devenit rapid vedeta bucătăriilor de toamnă. Rețeta, simplă dar spectaculoasă, transformă banalul dovleac copt într-o adevărată experiență gourmet.
snitel de porc jpeg
Cum se pregătesc șnițelele ungurești. Un ingredient face diferența
Șnițelele sunt foarte populare în țara noastră, iar dacă doriți să încercați o variantă unică a acestei rețete, aveți noroc! Metoda folosită de gospodinele din Ungaria pentru a pregăti șnițele este cu adevărat specială, iar la final veți avea un preparat de-a dreptul delicios!
Supa de ceapa  Sursa foto shutterstock 1856860900 jpg
Supa franțuzească de ceapă. Rețeta clasică care încântă papilele gustative
Supa franțuzească de ceapă este un adevărat simbol al bucătăriei franceze, apreciată pentru gustul bogat, aroma dulceagă a cepei caramelizate și combinația delicioasă cu bagheta crocantă și brânza topită.
Muraturi, Adi Hadean, foto Shutterstock, Instagram jpg
Ce tip de sare se pune la murături și care este cantitatea ideală. Chef Adi Hădean explică: „Nu trebuie să ne temem de gustul sărat”
Un ingredient estențial în rețeta murăturilor gustoase și crocante este sarea. Dar care este cantitatea exactă pe care trebuie să o folosim la saramură? Chef Adi Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, ne explică!
Ostropel de pui, Stefan Popescu, foto Shutterstock jpg
Chef Ștefan Popescu deține secretul celui mai gustos ostropel de pui: „Asta îl face să fie bun”. Ce ingredient special folosește
Ostropelul de pui este unul dintre cele mai îndrăgite preparate ale românilor, iar dacă îți dorești să impresionezi cu adevărat, chef Ștefan Popescu propune o rețetă specială. El deține un truc datorită căruia preparatul va fi mai gustos și mai aromat ca niciodată.
image png
Cum prepari gutuiata după rețeta păstrată din moși-strămoși. E una dintre cele mai delicioase băuturi de toamnă
În plin sezon de toamnă, gospodinele se ocupă de ultimele pregătiri pentru cămară și pentru venirea iernii. Astăzi ne reamintim o rețetă tradițională de băutură de toamnă, preparată odinioară în fiecare casă.
ardei iuti in otet jpeg
Ardei iuți în oțet pentru iarnă. Rețeta tradițională românească care încântă orice iubitor al acestor murături picante
Ardeii iuți murați în oțet sunt un adevărat deliciu pentru iubitorii de gust intens și picant. Această rețetă tradițională românească este ușor de preparat
chiftele din varza jpeg
Chiftele de varză. O rețetă vegană rapidă și delicioasă. Acest preparat nu poate să lipsească de pe masa ta la final de toamnă
Chiftelele de varză sunt un preparat clasic în bucătăria est-europeană, cunoscute sub numele de kapustnye kotleti.
BeFunky collage (87) jpg
Plăcintă cu cremă de vanilie, rețeta simplă care a făcut senzație pe TikTok. Trucul secret pentru un desert perfect. VIDEO
Plăcinta cu cremă de vanilie este un desert clasic, ușor de pregătit, ideal pentru momentele în care avem poftă de ceva dulce. Cu un gust fin și o textură cremoasă, această rețetă reunește simplitatea foilor de plăcintă cu aroma intensă de vanilie și lămâie.
Sorin Bontea, strudele cu dovleac, foto Instagram, Shutterstock jpg
Cum pregătește Sorin Bontea cele mai gustoase ștrudele cu dovleac. Impresionează-ți musafirii de Halloween cu acest desert!
Sorin Bontea, juratul show-ului culinar MasterChef, dezvăluie rețeta sa de ștrudele cu dovleac. Desertul conține ingrediente pe care le găsești în orice supermarket, este delicios și perfect pentru a impresiona gusturile celor mai pretențioși.
Varza murata FOTO Shutterstock jpg
Când se pune varza la murat? Rețeta corectă pentru cantitatea de sare din butoi
Păstrarea tradiției murării verzei este ceva foarte important în multe gospodării românești, iar momentul în care se pregătește butoiul influențează direct calitatea murăturii.
image png
Varză murată delicioasă la borcan. Rețeta simplă din Slovacia care întărește imunitatea iarna
Varza murată la borcan nu este doar un preparat gustos, ci și un superaliment plin de vitamine, minerale și probiotice naturale.
BeFunky collage (85) jpg
Chifle pufoase, gata în mai puțin de 30 de minute, fără frământare. Rețeta care te va convinge să renunți la cele din supermarket. VIDEO
Dacă încă mai cumperi chifle din supermarket, această rețetă te va convinge să le prepari acasă. În mai puțin de 30 de minute, cu tot cu timpul de coacere, poți obține chifle delicioase, pufoase și aromate, care dispar imediat de pe masă. Rețeta este simplă și nu necesită frământare.
image png
Cartofi cu piept de pui la tigaie, un deliciu gata în mai puțin de o oră. De ce ingrediente ai nevoie
Rețetele rapide, simple și gustoase reprezintă varianta ideală atunci când nu avem timp să gătim, ne este foame și vrem să pregătim ceva în bucătăria noastră. Astăzi vă vom prezenta o rețetă ingenioasă, care nu necesită foarte foarte multe ingrediente, și nici mult timp: piept de pui la tigaie, cu c
image png
Păstăi de fasole la borcan pentu iarnă. Cum să le pregătești și ce beneficii aduc
Păstăile de fasole la borcan sunt o modalitate excelentă de a păstra gustul proaspăt al legumelor și de a te bucura de ele pe tot parcursul anului.