Brioşe cu căpşuni - Butnaru Daniela
Ultima actualizare:
Ingrediente: 2 ouă, 200 g zahăr, 200 ml ulei, 300 ml iaurt, 1/2 linguriţă sare, sucul şi coaja de la o lămâie, 400 g făină, 1 şi 1/2 plic praf de copt, 500 g căpşuni.
Preparare
Amestecăm bine ouăle cu zahărul, cu mixerul, până îşi dublează compoziţia volumul. Adăugăm uleiul câte un pic, punem sarea, coaja de la lămâie şi lămâia stoarsă. Adăugăm iaurtul şi mixăm mai departe, la sfârşit punem praful de copt şi făina. Porţionăm cu lingura în fiecare recipient apoi adăugăm câteva căpşuni ...eu am ales să pun şi câţiva fulgi de migdale. Băgăm la cuptor 30 minute la 175 grade.Se pot coace în tăvi speciale sau hârtiuţe de brioşe, dar puneţi câte 3 odată să nu se lăbărţeze prea mult hârtiuţa şi să iasă aluatul afară.