Cea mai simplă și delicioasă rețetă de salată de ouă. E gustoasă, sățioasă și ideală pentru Paște

Cea mai simplă rețetă de salată de ouă pentru paste necesită doar câteva ingrediente de bază și se prepară rapid.

Salata de ouă este o alegere perfectă pentru o masă rapidă / foto: Shutterstock
Salata de ouă este o alegere perfectă pentru o masă rapidă / foto: Shutterstock

Ingrediente:

4 ouă fierte tari

200 g paste (orice tip preferi – fusilli, penne, farfalle)

3 linguri maioneză

1 linguriță muștar

1 ceapă verde tocată (opțional)

Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și lasă-le să se răcească.

Fierbe ouăle tari (aproximativ 10 minute), apoi curăță-le și toacă-le mărunt.

Amestecă ouăle cu maioneza, muștarul, ceapa verde (dacă folosești), sarea și piperul.

Adaugă pastele răcite și amestecă bine.

Servește salata rece sau la temperatura camerei.

Poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi castraveți murați, mărar sau iaurt pentru o variantă mai ușoară.

Cum se fierb corect ouăle? Mulți români nu știu asta

Fierberea corectă a ouălor este esențială pentru a obține ouă tari, fără coajă crăpată și cu un gălbenuș frumos, fără tentă cenușie. Iată pașii corecți:

Cum să fierbi corect ouăle:

Alege ouă proaspete, dar nu foarte proaspete (ouăle de 5-7 zile se curăță mai ușor).

Pune ouăle într-o cratiță și acoperă-le cu apă rece (aproximativ 2-3 cm de apă peste ele).

Adaugă puțină sare sau oțet (ajută la prevenirea crăpării cojii).

Adu apa la fierbere la foc mediu. Când începe să fiarbă, redu focul și lasă să fiarbă astfel:

Ouă moi (gălbenuș cremos): 6 minute

Ouă medii (gălbenuș ușor ferm): 8-9 minute

Ouă tari (gălbenuș complet ferm): 10-12 minute

Oprește focul și scurge apa fierbinte.

Transferă ouăle într-un bol cu apă rece și gheață pentru 5-10 minute. Acest pas ajută la oprirea procesului de gătire și face coaja mai ușor de curățat.

Curăță ouăle ușor, rulându-le pe o suprafață plană pentru a crăpa coaja, apoi decojindu-le sub un jet de apă rece.

Acum ai ouă perfect fierte, gata de folosit! Indiferent dacă le vom consuma simple, sau le vom folosi ca ingredient pentru un preparat delicios, rămâne important să știm precis cum trebuie să fierbem ouăle! Iar în numai câteva minute vom putea avea o masă delicioasă și foarte ușor de preparat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
zodii, foto shutterstock jpg
paine prajita jpeg
horoscop zilnic jpg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
Horoscop jpg
Sfaturi pentru instalarea sistemelor de supraveghere i¦én locuint¦ªa ta jpg
Carne de miel FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net