Brioşe cu vişine - Daniela Butnaru
Ingrediente:
-2 ouă
-200 gr zahăr + zahăr vanilinat+esenţă de rom(pt. cele cu ciocolată+cacao)+esenţă de vanilie pt. cele cu vişine.
-200 ml ulei
-300 ml iaurt
-1/2 linguriţă sare
-sucul şi coajă de la o lămâie
-400 gr făină
-1 şi 1/2 plic praf de copt
-500 g vişine: din compot, sau proaspete, sau congelate(care se lasă la decongelat şi scurs)
Mod de preparare
Amestecăm bine ouăle ce zahărul cu mixerul până îşi dublează compoziţia volumul. Adăugăm uleiul câte un pic. Punem sarea, coaja de la lămâie şi lămâia stoarsă; Adăugăm iaurtul şi mixăm mai departe. La sfârşit punem praful de copt şi făina. Porţionăm cu lingura în fiecare recipient apoi adăugăm câteva vişine
Băgăm la cuptor la foc potrivit până când trec proba cu scobitoarea. Se pot coace în tăvi speciale sau forme individuale de brioşe.