Brioşe de primăvară – Felicia Vanea
Ingrediente
2 ouă
200 g iaurt
350 g făină
70 ml ulei
10 g praf de copt
80 g zahăr
1 vârf de cuţit sare
hârtie de copt
Decor: frişcă, fructe (căpşuni, mandarine, struguri albi/negri, coacăze roşii)
Mod de preparare
Într-un bol mixăm bine ouăle cu zahărul, până devin cremoase, apoi adăugăm iaurtul, uleiul, praful de copt şi sarea. Le amestecăm bine până obţinem o compoziţie omogenă.
Formele pentru copt brioşele se tapetează cu hârtie pergament, se umplu pe jumătate cu aluat.
Se introduc brioşele la cuptorul încălzit, în prealabil, până când se rumenesc, cam 20-30 de minute. Când s-au răcit brioşele, le decorăm cu frişcă bătută tare, cu întăritor pentru frişcă şi o împărţim în boluri, în care adăugăm câteva picături de coloranţi alimentari, roşu, verde sau alte culori. Cu ajutorul unui posh, facem floricele de frişcă, pe care aşezăm frumos fructele, cum ne place.