Rețeta tradițională de sarmale folosită de gospodinele din Maramureș! Vor fi perfecte pentru masa de Crăciun
Deja ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, iar mulți dintre noi ne vom dori să pregătim sarmalele într-un mod cât mai tradițional și mai gustos! Din fericire, rețeta folosită de gospodinele din Maramureș este perfectă în acest scop!
În general, sarmalele sunt un preparat destul de simplu de făcut, însă va trebui să fim foarte atenți la detaliile minore! Acestea îi pot schimba complet gustul, iar dacă ne dorim o rețetă tradițională, gustoasă, atunci avem noroc!
În Maramureș, gospodinele folosesc o metodă specială pentru a pregăti sarmalele, iar această rețetă este una delicioasă, de care nu ne vom mai sătura.
Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple
Pentru a pregăti această rețetă tradițională de sarmale, va trebui să avem la dispoziție două verze murate, un kilogram de carne tocată, cea mai bună fiind o combinație de porc și vită, iar apoi mai avem nevoie și de o sută de grame de orez. Pe lângă acestea, ne mai trebuie și două cepe de mărime medie, cât și 200 de grame de pastă de tomate.
Desigur, pe lângă acestea, mai avem nevoie și de câteva alte ingrediente simple! Este vorba despre 250 de grame de kaizer afumat, 2 – 3 linguri de ulei, dar și condimente, după gustul fiecăruia dintre noi. Aici este vorba despre boia dulce, sare, piper, cimbru, iar, nu în ultimul rând, foi de dafin.
Odată ce avem aceste ingrediente simple și gustoase, putem începe să pregătim sarmalele!
Cum pregătim sarmale delicioase la fel ca în Maramureș
Această rețetă nu este foarte dificil de făcut! Primul pas pe care trebuie să îl facem este să desfacem foile de varză, iar apoi să le punem în apă rece, pentru a le mai desăra. Pasul următor este să tocăm ceapa cât mai fin, apoi să o călim în ulei. În tigaie putem adăuga și orezul scurs, iar totul trebuie amestecat constant, vreme de aproximativ 2 minute.
Acum este momentul să adăugăm și 3 linguri de pastă de tomate și un pahar cu apă, iar această compoziție trebuie lăsată pe foc până când lichidul scade. Odată ce totul s-a răcit, putem să amestecăm carnea în aceste ingrediente, iar apoi să adăugăm și condimentele.
Apoi, în fiecare foaie de varză punem cam o lingură de carne, iar acestea vor fi puse în oală, în mod obișnuit. Printre ele putem pune și kaizer, iar deasupra, un strat de varză murată tăiată mărunt. Sarmalele trebuie lăsate la foc mic vreme de o oră, iar apoi le vom transfera în cuptor, până când sunt gata. La final, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!