Chec din albuşuri cu fructe şi ciocolată - Aneta Frunză
Ingrediente:
216 g albuş de ou (aprox. 7 albuşuri) eu le-am avut rămase de la alte preparate şi le-am păstrat la congelator, 250 g zahăr tos, 200 ml iaurt sau lapte bătut, 200 g făină, 6 linguri de ulei, un praf de copt, mix de fructe de pădure, o esenţă de rom, coaja rasă de la o lămâie, bucăţele de ciocolată, un praf de sare.
Preparare
Într-un bol vom bate spumă tare albuşurile cu zahărul şi esenţa de rom. Apoi vom adăuga uleiul în fir subţire, mixând continuu, după care vom pune laptele bătut. Mixăm bine şi vom adăuga făina amestecată cu praful de copt şi praful de sare. Iarăşi mixăm bine şi apoi vom adăuga bucăţelele de ciocolată şi coaja de lămâie. Amestecăm, dar de data asta vom folosi o paletă. După ce am adăugat ciocolata, punem fructele de pădure, oprind câteva pentru a pune pe deasupra.
Într-o formă de guguluf, (am uns-o cu un piculeţ de ulei) pe fundul căreia am pus câteva vişine, am pus toată coca şi pe deasupra, am presărat fructele ce le-am oprit.
Am pus la cuptorul de dinainte încins cam 35 de minute la foc mediu. Când vedem că s-a rumenit, facem testul cu scobitoarea, dacă iese curată,checul este gata.