Chifteaua uriaşă cu legume – Camelia Bejenaru

Ultima actualizare:

    Chifteaua uriaşă cu legume
Chifteaua uriaşă cu legume

Ingrediente:

Pentru ghiveciul de legume: 

10 roșii de mărime medie

4 ardei sau gogoșari

400 g orez

2 cepe mari

un praf de sare

200 ml lapte

Pentru chiftea:

1 kg carne de pui sau de porc tocată

2 căței de usturoi

6 felii franzelă

un praf de sare

un praf de piper

4 ouă

Preparare:

Carnea se amestecă împreună cu usturoiul, ouăle, sarea, piperul și franzela înmuiată în prealabil în apă și stoarsă. Compoziția astfel obținută se așează precum o ruladă într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei.

Legumele pentru ghiveci se taie felii subțiri, după care se așează alături de chiftea, astfel: se pune un strat de roșii feliate, după care se adaugă ardeii, orezul, cepele și sarea amestecate. Deasupra se mai așează un strat de roșii feliate. Se toarnă laptele peste întreaga compoziție. Se pune la cuptor la foc mic, pentru aproximativ o oră, până când se formează o crustă crocantă deasupra. Poftă bună !

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 4 august jpg
fericire  foto   Shutterstock jpg
Banner Astroloaga Andreea
image png
poza 3 jpeg
zodii jpg
image png
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net