Chifteaua uriaşă cu legume – Camelia Bejenaru
Ingrediente:
Pentru ghiveciul de legume:
10 roșii de mărime medie
4 ardei sau gogoșari
400 g orez
2 cepe mari
un praf de sare
200 ml lapte
Pentru chiftea:
1 kg carne de pui sau de porc tocată
2 căței de usturoi
6 felii franzelă
un praf de sare
un praf de piper
4 ouă
Preparare:
Carnea se amestecă împreună cu usturoiul, ouăle, sarea, piperul și franzela înmuiată în prealabil în apă și stoarsă. Compoziția astfel obținută se așează precum o ruladă într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei.
Legumele pentru ghiveci se taie felii subțiri, după care se așează alături de chiftea, astfel: se pune un strat de roșii feliate, după care se adaugă ardeii, orezul, cepele și sarea amestecate. Deasupra se mai așează un strat de roșii feliate. Se toarnă laptele peste întreaga compoziție. Se pune la cuptor la foc mic, pentru aproximativ o oră, până când se formează o crustă crocantă deasupra. Poftă bună !