Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitură cu vişine şi zmeură - Ioana Roman
Câştigătoarea noastră se numeşte Ioana Roman. Ea va primi o oală cu semi-presiune.
Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 300 g făină, 1 plic praf de copt, o linguriţă esenţă de vanilie, un plic budincă de vanilie, 300 g vişine, 300 g zmeură pentru decor.
Mod de preparare
Se separă într-un vas albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă, adăugând treptat zahărul. Se amestecă gălbenuşurile şi se adaugă peste albuşurile bătute spumă, mixând bine. În compoziţia astfel obţinută se adaugă o linguriţă de esenţă de vanilie. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă treptat şi se încorporează cu o paletă, amestecând uşor de jos în sus pentru a nu se lasă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei şi se introduce în cuptorul încins. După 4-5 minute se scoate tava din cuptor şi se adaugă foarte repede vişinele fără sâmburi, pe toată suprafaţa prăjiturii. Se introduce din nou în cuptor şi se lasă încă 15 minute. Se pregăteşte budinca de vanilie, amestecând conţinutul plicului cu 3-4 linguri de lapte şi 2 linguri de zahăr şi punându-l peste 500 ml de lapte fiert,amestecând continuu încă 1 minut pe foc. Blatul se lasă la răcit, după care se adaugă peste el budinca rece şi zmeura. Poftă bună!