Diplomat cu fructe – Sofia Surtea
Crema: 8 ouă întregi se bat cu mixerul împreună cu 400 g zahăr, se adaugă apoi 500 ml lapte fierbinte. Compoziţia se pune pe un vas cu aburi şi se bate în bain marie până se îngroaşă. Separat într-un pahar se dizolvă două plicuri de gelatină şi 8 pliculeţe de zahăr vanilat. Se ia crema de pe aburi şi când e un pic călduţă se adaugă gelatina. Crema obţinută se pune la rece cca 8 ore (până se îngroaşă), apoi se adaugă 600 ml frişcă bătută.
Un pachet mare de pişcoturi, o conservă ananas, 3 portocale, 3 kiwi sau orice alte fructe după preferinţă.
Pişcoturile se înmoaie în sucul de la compotul de ananas şi se îmbracă marginile şi fundul unei forme de tort cu pereţii detaşabili. Apoi se pune jumătate din crema şi fructe tăiate cubuleţe. Se pune apoi un alt rând de pişcoturi şi restul de cremă. Deasupra se pun fructe şi se ornează după preferinţă. Tortul se ţine la rece câteva ore.