Flori de dovlecel patisson pane – Aluculesei Brînduşa
Ultima actualizare:
Ingrediente:
-1 castronel de flori de dovlecel patisson,
-1 ou,
-100 ml.lapte dulce,
-1 linguriţă oregano,
-sare după gust,
-2 linguri făină de grâu,
-1 căciulie de usturoi.
Mod de preparare:
-Florile se pun sub jetul de apă şi se clătesc uşor, apoi se lasă la scurs sau se scutură uşor de apă.
-Într-un vas se pune oul, laptele, oregano, sarea şi se omogenizează.
-Se trec florile prin făină de grâu, prin compoziţia de ou şi se pun la prăjit în tigaie, se prăjesc pe ambele părţi şi se servesc pe frunze de busuioc, alături de un mujdei de usturoi. Să aveţi poftă dragilor şi să încercaţi această reţeta. Este uşor de făcut şi gustul este unul deosebit.