Gem de zmeură - Monica Marton
Ultima actualizare:
Ingrediente necesare pentru o porţie:
4 kg de zmeură50 de grame de ghimbir2,5 kg de miere
Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi zmeura. Pregătiţi un vas în care puneţi zmeura, adăugaţi mierea peste ea, o amestecaţi bine cu mierea şi o lăsaţi să stea la macerat 2 ore. Curăţaţi, spălaţi şi daţi prin răzătoare ghimbirul pe care îl adăugaţi peste fructe. Puneţi compoziţia, la foc mediu, pentru 30-40 de minute, amestecând periodic în ea. Dacă adaugaţi conservant în gem, fierbeţi zmeura doar 15 minute şi adăugaţi conservantul conform instrucţiunilor specifice fiecărui conservant. Când gemul este fiert, sterilizaţi borcanele şi îl aşezaţi în borcane. Poftă bună!