Iahnie de fasole cu salată de ardei copți – Daniela Andrei
Ingrediente Pentru iahnia de fasole:
2-3 linguri cu suc de roșii/bulion 300 gr fasole uscata un ardei gras roșu un morcov mare 2 cepe galbene sare după gust 1-2 linguri cu ulei pătrunjel verde Pentru salata de ardei copți: 1 kg ardei capia roșii sare, ulei de măsline și oțet balsamic după gust;
Spălăm fasolea în apa rece și o punem la fiert până ce da în clocot de câteva ori. Schimbăm apa, având grijă să fie fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere al boabelor de fasole.
Între timp pregătim salata de ardei copți. Într-un alt vas, adăugăm puțin ulei și legumele tocate mărunt. Le călim până ce devin translucide, adăugam sucul de rosii/bulionul ți le mai lăsăm pe foc câteva minute. Adăugam fasolea și o parte din apa in care a fiert, amestecam pentru incorporare si saram dupa gust. O lăsăm pe foc până ce scade suficient.
După ce oprim focul, presărăm deasupra patrunjelul proaspat tocat. O servim alaturi de salata de ardei copti. Poftă bună!