Mini brioşe pufoase – Camelia Rădoi
Ingrediente:
• 240 g făină
• 150 g zahăr
• 3 ouă
• 1 linguriţă zahăr vanilat
• 150 g unt la temperatura camerei
• 1 praf de sare
• 1 linguriţă praf de copt
• 1 lingură esenţă de vanilie
Crema:
• 250 g mascarpone
• 3 linguri de frişcă
• 2 plicuri zahăr vanilat sau zahăr pudra
• colorant
Mod de preparare:
Topim untul. Lăsăm untul să se răcească puţin. Mixăm untul cu zahărul şi zahărul vanilat până se omogenizează. Adăugăm ouăle. Mixăm după fiecare ou. Adăugăm esenţă de vanilie şi omogenizăm bine. Adăugăm câte 1 lingură de făină şi mixăm. Aşa procedăm până terminăm făină. Într-o tavă de brioşe punem mini hârtiuţele de copt. Punem câte 1 linguriţă şi jumătate de aluat. Introducem tavă în cuptorul preîncălzim şi lăsăm la temperatura medie timp de 15-20 de minute. Prima dată am vrut să folosesc şi lapte dar pe parcurs nu am mai pus.
Crema:
Amestecăm crema de mascarpone cu 3 linguri de frişcă şi 2 plicuri de zahăr vanilat. Eu am pus şi picături de ciocolată. Lăsăm la frigider crema până se răcesc brioşele iar apoi le ornăm. Nu mi-a ajuns crema pentru toate brioşele. Eu am folosit şi frişcă pentru ornat. Dacă doriţi să ornaţi toate brioşele cu crema de mascarpone, folosiţi 500 gr de mascarpone.