Minieclere – Geanina Ciobanu
Ingrediente:
• 300 ml apă
• 150 ml ulei
• 250 g făină
• 6 ouă
• ciocolată
Crema:
• 2 căni şi jumătate de lapte
• 2 ouă
• 1 pachet margarină
• 250 g zahăr
• 3 linguri de făină cu vârf
• esenţă de vanilie
Preparare
Se pune apa cu uleiul la fiert, iar când începe să clocotească se pune făină amestecându-se repede. Se lasă deoparte la răcit şi se amestecă din când în când .Când s-a răcit complet se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă după fiecare în parte cu o lingură de lemn până se încorporează bine.
Din compoziţia astfel obţinută se pot formă biluţe cu ajutorul unei linguri,însă eu recomand acea seringă de ornat care va ajută extrem de mult în formarea eclerelor.Acestea din urmă se aşază în tavă unsă şi tapetata cu făină.Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 minute.
Între timp pregătim crema: Se bat ouăle, se adaugă zahărul şi se toarnă peste,o cană de lapte încălzit.Făină se amestecă cu restul laptelui rece( pentru a nu se formă cocoloaşe e bine să fie strecurat) şi se adaugă peste cealaltă compoziţie amestecându-se încontinuu pe focul dat la mic.Când se îngroaşă se da deoparte,se adaugă margarină şi se amestecă până când această se topeşte.Se pune şi esenţă de vanilie şi se lasă la răcorit.
Când eclerele sunt coapte se lasă la răcit, apoi se taie (dar nu de tot) şi se umplu cu cremă. La final le glazurăm cu ciocolată topită.