Mosocoarnă cu prune – Adriana Rada
Ultima actualizare:
Ingrediente:
500 g făină, 250 ml apă, puţină sare, 1 plic de drojdie uscată(7 gr)+1 linguriţă zahăr;
Umplutură: 1 kg prune, 200 g zahăr, 4 linguri griş, 1 ou.
Mod de preparare
Din făină, apă, sare, drojdie+zahăr se face o cocă care se lasă la dospit (ca la pâine) circa 30 minute. Între timp curăţăm prunele de sâmburi şi le pudrăm cu zahăr. Din aluat întindem 2 foi. Într-o tavă dreptunghiulară punem prima foaie, presăram grişul, apoi punem prunele şi pliem foaia de pe margini către interior cât putem. Deasupra punem a doua foaie o înţepăm cu furculiţa şi ungem cu oul bătut în prealabil. Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit. Este o plăcintă de sezon, uşoară, gustoasă şi rapidă.