Negresă albă cu glazură de ciocolată neagră - Aurelia Goia
Ingrediente pentru blat: 2 ouă, 1 cană şi jumătate zahăr, 1 cană şi jumătate de lapte (se poate înlocui cu apă), 3 căni de făină, 4 linguri de ulei sau unt topit ( eu am folosit unt, dar iese la fel de bună şi cu ulei), 1 praf de copt, un praf de sare, esenţe;
Pentru glazură: 6 linguri de lapte (poate fi înlocuit şi cu apă), 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei (poate fi înlocuit şi cu unt ), 4 linguri de cacao sau cuburi de ciocolată neagră, esenţă;
MOD DE PREPARARE
Se bat ouăle cu zahărul până acesta se topeşte. Se adaugă laptele, uleiul iar făină se amestecă cu praful de copt şi praful de sare după care se adaugă câte puţin în compoziţie şi se amestecă. După preferinţe se pot adauga şi esenţe sau zahăr vanilat. După ce s-au amestecat toate ingredientele bine se unge tava cu ulei/ unt se tapetează cu făină după care se toarnă compoziţia în ea (puteţi folosi şi hârtie de copt) şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minunte la 175 grade. După primele 15-20 de minute în care ţinem uşa închisă, cuptorul poate fi deschis pentru a verifică negresă. Este gata atunci când se desprinde de tavă pe margine sau scobitoarea iese curată atunci cant înţepam prăjitură. Glazură: se pune laptele la fiert împreună cu zahărul şi ciocolată sau cacao, amestecând pentru a nu se formă cocoloaşe, până când se formează un sirop. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă untul şi esenţă. Când untul s-a topit amestecul este gata şi se poate turna peste prăjitură. Poftă bună!