Nuci făcute la aparat – Adriana Rada
Ultima actualizare:
Ingrediente aluat:
200 g untură, 600 g făină, 4 ouă,1 plic praf de copt,4 linguri zahăr, un praf de sare.
Crema:
200 g biscuiţi, 200 g nucă, 300 ml lapte, 1 esenţă rom,100 g ciocolată topită, 70 g zahăr pudra, 2 linguri cacao.
Ajutor: 1 formă nuci
Mod de preparare:
Din ingredientele de aluat se face un aluat fraged. Se fac biluţe mici pentru a le putea pune în formă. Ies cam 160-170 de jumătăţi de nuci.
Pentru crema mărunţim biscuiţii, adăugăm nuca prăjită şi măcinată (pentru un gust mai bun o prăjeşti puţin), esenţă de rom, zahărul pudră, cacao, ciocolată topită şi laptele la final. Se amestecă bine până iese o cremă cremoasă.
Biluţele se pun în formă de nuci şi se coc cam 3 minute. După ce facem cojile de nuci le umplem cu cremă şi le pudrăm cu zahăr pudră.