O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de miel cu fasole şi praz
Ingrediente
250 g fasole roşie
3 linguri ulei
3 căţei usturoi tocaţi
700 g carne de miel
1 ceapă
4 fire praz
¼ cană pătrunjel tocat
1 linguriţă cimbru
½ linguriţă oregano
piper
sare
7 căni apă firbinte
mentă proaspătă
500 ml borş
Preparare
1. Laşi la înmuiat fasolea peste noapte, apoi o scurgi bine. Într-o oală mare, încingi uleiul şi căleşti 1 minut usturoiul şi ceapa tăiate. Dai focul mai iute, torni o cană de apă, pui carnea de miel tăiată bucăţi şi laşi 3-4 minute. Adaugi prazul, pe care l-ai spălat bine şi l-ai tăiat. Potriveşti la gust de sare şi piper, adaugi pătrunjelul, cimbrul, oregano.
2. Pui fasolea în oală şi torni şi restul de apă. Laşi 5 minute la foc iute, dai focul încet, acoperi cu un capac şi ţii până se înmoaie fasolea, apoi torni borşul. Laşi 10 minute să se combine aromele şi opreşti focul. Ornezi cu frunze de mentă.